Nogomet

Leonardo potrdil: Cavani in Silva ne bosta nadaljevala v PSG

Pariz, 14. 06. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
0

Leonardo, športni direktor nesramno bogatega francoskega prvoligaša PSG-ja, je za francoski časopis Journal du Dimanche razkril, da niti Edinson Cavani niti Thiago Silva ne bosta nadaljevala v dresu Parižanov v prihodnji sezoni.

Edinson Cavani bo poleti zapustil vrste PSG-ja.
Edinson Cavani bo poleti zapustil vrste PSG-ja. FOTO: AP

"Thiago Silva in Edinson Cavani v prihodnji sezoni ne bosta del ekipe. To je uradno. To je bila zelo težka odločitev. Gre za igralca, ki sta zaznamovala zgodovino kluba, in sprašuješ se, ali bi moral še malo nadaljevati skupno zgodbo ali je bolje, da se izogneš temu, da bi ostal eno leto predolgo," je povedal Leonardo v pogovoru za francoski časopis in v isti sapi dodal: "Skušali ju bomo zadržati do konca avgusta." To pomeni, da si športni direktor PSG-ja Leonardo močno želi, da bi bila del ekipe tudi v avgustovskem nadaljevanju Lige prvakov, kjer se bo ob morebitnih petih menjavah dolga klop ekip še kako poznala."Mogoče delamo napako, ne vem, a popolnega trenutka za slovo ne bo," je še dodal Leonardo. Silvi, ki bo letos dopolnil 36 let, se pogodba izteče konec junija, enako je s Cavanijem. Ta je z 200 goli najboljši strelec Parižanov in je v francosko prestolnico prišel iz Napolija leta 2013 za 64 milijonov evrov. 

Leonardo je v istem pogovoru sicer potrdil tudi, da v PSG-ju ne bodo podaljšali pogodb z Layvinom Kurzawo, Thomasom Meunierjem in Ericom Maximom Chuopo-Motingom. Vroča roba PSG-ja na poletni tržnici sta tudi Kylian Mbappe in Neymar, tako da se v prihodnji sezoni utegne klop PSG-ja močno spremeniti. 

'Tuchel ostaja tudi naslednjo sezono'
Nemški nogometni strokovnjak Thomas Tuchel naj bi ostal trener, ne glede na to, kako bodo Parižani končali sezono Lige prvakov, je Leonardo še potrdil v intervjuju za Le Journal du Dimanche, objavljenem v nedeljo. Šestinštiridesetletni Tuchel je pred prihodom v Pariz od 2015 do 2017 načeloval Borussii iz Dortmunda, PSG pa se je pridružil 2018.

"Ima veljavno pogodbo še eno leto, tako da ostaja na klopi tudi naslednjo sezono. Smo zadovoljni s tem, kar počne, rezultati so dobri," je povedal Leonardo.

Paris Saint-Germain prevladuje v francoskem nogometu že od sezone 2011/12, z izjemo sezone 2016/17, ko je prvo mesto prvenstvene lestvice zasedel kolektiv iz kneževine, Monaco. V tej zgodbi rdeče-modrim manjka le šampionski naslov v evropski Ligi prvakov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.