Nogomet

Leonardo zaprl vrata Pochettinu, ki naj bi že sporočil, da želi oditi

Pariz, 31. 05. 2021 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Paris Saint-Germainu se očitno obeta dramatično poletje, potem ko naj bi "počilo" med predsednikom kluba Naserjem Al-Helaifijem in trenerjem Mauriciem Pochettinom. Slednjega povezujejo s šokantnim povratkom k Tottenhamu, a je športni direktor Leonardo v zadnjih izjavah zatrdil, da Argentinec ostaja.

Pochettino (na fotografiji) med tekmo Lige prvakov s Paris Saint-Germainom.
Pochettino (na fotografiji) med tekmo Lige prvakov s Paris Saint-Germainom. FOTO: AP

V pogovoru za Europe 1 je športni direktor Paris Saint-Germaina, Leonardo, zatrdil, da bo Mauricio Pochettino tudi v sezoni 2021/22 vodil člansko moštvo pariškega nogometnega kolektiva. Vse več je bilo govoric, da želi Pochettino po vsega nekaj mesecih (januarja je nasledil Thomasa Tuchla, ki je našel novo službo pri Chelseaju in z njim v soboto osvojil Ligo prvakov) oditi iz Pariza. Argentinca so povezovali celo s šokantnim povratkom k Tottenhamu, ki po odstavitvi Joseja Mourinha, ta je leta 2019 zamenjal prav Pochettina, išče novega stratega. Nekdanjega trenerja Espanyola in Southamptona po slovesu Zinedina Zidana, ne prvič v karieri, povezujejo tudi s klopjo madridskega Reala.

"Mauricio Pochettino ima še dveletno pogodbo s PSG in zelo smo zadovoljni z njim," je na vprašanje Europe 1 o prihodnosti Pochettina povedal Leonardo. Pochettino naj bi se v zaključku sezone močno sprl s predsednikom Naserjem Al-Helaifijem, tudi njegov odnos z Leonardom pa naj ne bi bil najboljši. Tudi Tuchel je po besedah svojega pomočnika Zsolta Löwa sicer odšel ravno zaradi nesoglasij z nekoč izvrstnim brazilskim nogometašem. 

Francoski mediji so se tudi razpisali o domnevnem razočaranju Pochettina nad delovanjem kluba, kjer naj bi imeli nekateri igralci preveliko moč. Zaradi dejstva, da ga na Pariz veže še dveletna pogodba, bi lahko PSG seveda zahteval zajetno odškodnino. Angleški Daily Mail je sicer poročal, da je Pochettino klubskim veljakom že dejal, da želi oditi.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
01. 06. 2021 08.13
-1
psg za igralce in trenerja zlata kletka
McGregor---
31. 05. 2021 14.55
+3
Simpl, začneš izgubljati tekme in posledično točke in te klub sam brcne ... pa še odpravnino dobiš 🤔
modelx
31. 05. 2021 13.02
+1
Leonardo pa res nikoli ni bil izjemen nogometaš. malo nad povprečjem.