Nogomet

Lestvica Forbes: Manchester United z drugega padel na šesto mesto

New York, 23. 07. 2019 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na najnovejši lestvici najvrednejših športnih kolektivov na svetu, ki jo tradicionalno sestavi revija Forbes, je najtrofejnejši angleški klub Manchester United po novi sezoni brez vidnejših uspehov padel za kar štiri mesta. Na vrhu je še četrto leto zapored ekipa ameriškega nogometa Dallas Cowboys.

 

Na vročem stolčku Man. Uniteda je sredi sezone Joseja Mourinha nasledil nekdanji napadalec kluba Ole Gunnar Solskjaer.
Na vročem stolčku Man. Uniteda je sredi sezone Joseja Mourinha nasledil nekdanji napadalec kluba Ole Gunnar Solskjaer. FOTO: AP

Revija Forbes je spet ocenila vrednosti največjih športnih kolektivov z vseh koncev sveta, povsem na vrh pa so Američani uvrstili Dallas Cowboyse, ekipo ameriškega nogometa, katere vrednost naj bi znašala 4,48 milijarde evrov. Angleška nogometna ekipa Manchester United je prepustila drugo mesto po sezoni, ki poleg slovesa trenerja Joseja Mourinha ni prinesla nobenega novega naslova, skozi prvenstvo pa se "rdečim vragom" ni uspelo uvrstiti v skupinski del Lige prvakov.

MUFC

Vrednost Uniteda je s 3,69 milijarde padla na 3,41 milijarde evrov, Otočane sta prehitela tudi oba velikana španske La Lige Real Madrid (3,8 milijarde evrov) in Barcelona (3,6), ki sta tako kot lani ubranila svoje tretje oziroma četrto mesto. Pred Realom in Barco se je znašla še slovita ameriška baseballska ekipa New York Yankees (4,12). Cowboysi so na vrhu lestvice Forbesa že zadnja štiri leta, poleg Jenkijev pa je med prvo peterico še en newyorški klub, košarkarsko moštvo lige NBA New York Knicks.

V deseterici še Patriotsi, Lakersi, Warriorsi, Dodgersi in Giantsi
Za Unitedom na šestem mestu so se zvrstili serijski prvaki lige ameriškega nogometa NFL New England Patriotsi (3,4 milijarde evrov), sledita košarkarski moštvi iz lige NBA Los Angeles Lakers (3,31) in Golden State Warriors (3,13), deseto mesto pa sta si razdelili baseballska ekipa Los Angeles Dodgers in ekipa ameriškega nogometa New York Giants (2,95).

Med prvih 50 je še pet evropskih nogometnih klubov, münchenski Bayern, Manchester City, Chelsea, Arsenal in Liverpool. Liverpoolčani, zmagovalci minule sezone Lige prvakov, so se na lestvico vrnili po tem, ko so lani zaostal za "najvrednejšo" petdeseterico, medtem ko sta opazen skok zabeležila Unitedov mestni tekmec Man. City, ki je s 30. skočil na 25. mesto (2,41 milijarde evrov), in londonski Chelsea, zmagovalec Lige Evropa, ki je po napredovanju za 14 mest trenutno 32. na lestvici Forbesa. Arsenal, poraženi finalist drugorazrednega evropskega tekmovanja, je po tem, ko je ponovno ostal brez nastopov v Ligi prvakov, nazadoval za tri mesta in je zdaj 42.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.