Nogomet

Lewandowski do novega mejnika, v boju za ligo prvakov še Borussia M. in Bayer

Leipzig/München, 20. 06. 2020 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odigranem predzadnjem, 33. krogu nemškega državnega prvenstva sta ostali odprti le še dve vprašanji: katero od moštev se bo pridružilo Paderbornu pri selitvi v drugo Bundesligo in kdo bo spretnejši oziroma srečnejši v boju za zadnje mesto, ki vodi v skupinski del elitne Lige prvakov v novi sezoni. Sijajnemu Poljaku v dresu Bayerna Robertu Lewandowskemu je uspel nov mejnik, Borussia Dortmund pa je z zmago v gosteh proti Leipzigu (2:0) dokončno potrdila 2. mesto na prvenstveni razpredelnici.

Poleg münchenskega Bayerna, dortmundske Borussie in Leipziga, ki bodo v zadnji prvenstveni krog vstopili kot že potrjeni nemški predstavniki skupinskega dela Lige prvakov v novi sezoni in posledično povsem razbremenjeni, imajo veliko razlogov za zadovoljstvo tudi v taborih Wolfsburga in Hoffenheima, ki sta si z zmagama proti Schalkeju (4:1) oziroma berlinskemu Unionu (4:0) že zagotovila nastope v skupinskem lige Lige Europa.

V Münchnu, kjer je bavarski velikan brez večjih težav opravil z osmouvrščenim Freiburgom (3:1), je vnovič blestel Robert Lewandowski, ki mu je uspel nov mejnik. Izvrstni poljski napadalec je dosegel nova dva zadetka, skupno 33 v letošnji sezoni Bundeslige, s čimer je postal najboljši tuji strelec v zgodovini nemškega nogometnega državnega prvenstva. Dortmundska Borussia je na krilih norveškega asa Erlinga Haalanda z 2:0 v gosteh ugnala Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Z 21. prvenstveno zmago so se rumeno-črni utrdili na 2. mestu prvenstvene razpredelnice, Leipzigu pa kljub minimalni točkovni prednosti pred četrtouvrščeno Borussio Mönchengladbach nastop v skupinskem delu najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu ne more več uiti.

Erling Haaland je vnovič prispeval levji delež (dva zadetka) k zmagi dortmundske Borussie nad Leipzigom Kevina Kampla.
Erling Haaland je vnovič prispeval levji delež (dva zadetka) k zmagi dortmundske Borussie nad Leipzigom Kevina Kampla. FOTO: 24ur.com

Bayer iz Leverkusna si je s porazom pri berlinski Herthi (0:2) krog pred koncem močno poslabšal možnosti za osvojitev končnega 4. mesta, ki še vodi v Ligo prvakov. Zaostanek za Borussio M. sicer znaša 'le' dve točki, toda v zadnjem krogu bodo morali 'farmacevti' vzeti mero razbremenjenemu Mainzu, Borussia Mönchengladbach pa bi morala izgubiti na domačem igrišču proti Herthi.         

Nemško državno prvenstvo, 33. krog, izidi:
Leipzig - Borussia Dortmund 0:2 (0:1)
Bayern München - Freiburg 3:1 (3:1) 
Fortuna Düsseldorf - Augsburg 1:1 (1:1)
Köln - Eintracht Frankfurt 1:1 (1:0)
Hertha Berlin - Bayer Leverkusen 2:0 (1:0)
Hoffenheim - Union Berlin 4:0 (3:0)
Mainz - Werder Bremen 3:1 (2:0)
Paderborn - Borussia Mönchengladbach 1:3 (0:1)
Schalke - Wolfsburg 1:4 (0:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Basti0604
21. 06. 2020 19.36
Zapirac ne,v mb:)
ehjaehja
20. 06. 2020 19.07
-8
Halaanda pripeljati v Real Madrid nujno.