Nogomet

Lewandowski ostaja 'vroč': O številu golov ne razmišljam

Bielefeld, 18. 10. 2020 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po že sedmem in osmem golu na zadnjih štirih tekmah se je napadalec Bayerna Robert Lewandowski že obrnil proti sredinemu spektaklu v Ligi prvakov, ko se bodo branilci naslova spopadli z Atletico Madridom. Z vratarjem Madridčanov Janom Oblakom ima Poljak še nekaj neporavnanih računov ...

Robert Lewandowski (v ozadju) proslavlja s Thomasom Müllerjem v Bielefeldu.
Robert Lewandowski (v ozadju) proslavlja s Thomasom Müllerjem v Bielefeldu. FOTO: AP
V torek, 20. oktobra, se s prenosi na Kanalu A in VOYO začenja nova sezona Lige prvakov. Manchester United čaka gostovanje pri poraženemu finalistu minule sezone Paris Saint-Germainu. Začnemo ob 20.40 tudi s tekstovnim prenosom na 24ur.com, dan kasneje, 21. oktobra, pa bomo pospremili gostovanje Atletico Madrida s slovenskim vratarjem Janom Oblakom pri branilcu evropskega naslova münchenskemu Bayernu. Ne zamudite!

Robert Lewandowski je po visoki sobotni zmagi Bayerna na gostovanju pri Arminii Bielefeld (4:1) dejal, da ne razmišlja o tem, koliko golov je že dosegel, in da je zgolj osredotočen na naslednjo tekmo. Poljski reprezentant je dosegel dva zadetka na stadionu SchucoArena in tako na zadnjih štirih obračunih mreže nasprotnih ekip skupno zatresel že kar osemkrat (štirikrat proti Herthi in dvakrat v dresu reprezentance proti Bosni in Hercegovini).

32-letnega poljskega reprezentanta sredi naslednjega tedna, 21. oktobra (prenos ob 20.40 na Kanalu A in VOYO), čaka še prva tekma nove sezone Lige prvakov, v kateri bodo Bavarci branili naslov in v uvodnem krogu na domačem stadionu pričakali Atletico Madrid. Vratarju Madridčanov Janu Oblaku je Lewandowski na zadnjem medsebojnem obračunu v kvalifikacijah za Euro 2020 zabil enega od kar treh golov poljske reprezentance, ki je v Varšavi slavila s 3:2, potem ko je Oblak z rojaki dobil prvi dvoboj skupinskega dela v Ljubljani (2:0). Reprezentanca selektorja Matjaža Keka je na koncu razočarala s četrtim mestom, pred njo je bila poleg Poljske in Avstrije tudi Severna Makedonija.

Bayern je kljub zmagi na povratni tekmi proti Atleticu v Münchnu (2:1) ostal brez uvrstitve v finale Lige prvakov, Oblak pa se je izkazal z ubranjeno enajstmetrovko Thomasu Müllerju:

'Osredotočam se zgolj na naslednjo tekmo'
Oblak je bil za Bayern sicer usoden v polfinalu Lige prvakov leta 2016, ko je s soigralci kljub porazu z 1:2 proslavljal napredovanje v finale in Thomasu Müllerju ubranil tudi najstrožjo kazen. A prva grožnja za njegov gol bo tudi tokrat Lewandowski, ki se lahko po golih v mreži Arminie zdaj pohvali, da je dosegel vsaj en zadetek vsem 18 klubom 1. Bundeslige, vključno s svojim trenutnim delodajalcem Bayernom, ko je še igral za dortmundsko Borussio.

"Moram reči, da ne razmišljam o tem, koliko golov sem že dosegel ali koliko bi jih moral, ker mislim, da se osredotočam zgolj na naslednjo tekmo in naslednji teden," je SNTV po zmagi nad Arminio citiral Lewandowskega. "Po štirih tekmah torej ni pomembno, ker nas letos čaka še toliko tekem. Igramo vsake tri dni, zelo je naporno, a moramo ostati zdravi in v formi."

Štirje goli Lewandowskega na neverjetni tekmi s Hertho tik pred reprezentančnim premorom:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kakovost klopi je zelo pomembna
Lewandowski je tudi prepričan, da ima Bayern dovolj širok kader, da v prvi polni sezoni s trenerjem Hans-Dieter Flickom ponovi izjemen uspeh, "trojno krono", ki je nemškim rekorderjem uspela po osvojenih naslovih v 1. Bundesligi, nemškem pokalu in Ligi prvakov.

"Gotovo imamo izvrstne igralce. Pa tudi nove, ki nam lahko pomagajo. Mislim, da je zelo pomembno, da imamo tako veliko dobrih igralcev tudi na klopi, ker tekem ne bo začenjalo le prvih enajst igralcev. Zelo pomembna je tudi kakovost tvoje klopi. Za zdaj moram reči, da imamo zelo dobro klop in zelo dobre igralce, ki igrajo zelo dober nogomet. Na to se osredotočamo," je pred povratkom na domači stadion, ki bo za obračun z Atleticom spet zaprt za gledalce, še povedal poljski zvezdnik.

Statistika Roberta Lewandowskega v sezoni 2020.
Statistika Roberta Lewandowskega v sezoni 2020. FOTO: Sofascore.com
Pasica koronavirus oktober

"Zelo sem vesel, ker če dosegaš gole in ti uspeva podati za zadetke soigralcem, je vse v redu. Mislim, da to ni le moja naloga, za to dela vsa ekipa. Vemo, da so bile to za nas tri pomembne točke, odigrali smo zelo dobro tekmo in zdaj že lahko gledamo naprej," je dodal Lewandowski.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
18. 10. 2020 19.26
Ni zastonj N01.