Nogomet

Lewandowski ne popušča, Bayern z 28. golom Poljaka do nove visoke zmage

München, 27. 02. 2021 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Bayerna so na zadnji ligaški poraz z Eintrachtom odgovorili na najboljši možen način. Najprej so visoko slavili na gostovanju v Rimu pri Laziu v Ligi prvakov, tokrat pa so na domači zelenici v sklopu 23. kroga Bundeslige visoko porazili zasedbo Kölna (5:1) Znova se je izkazal Robert Lewandowski, ki je zabil kar dvakrat. Dvakrat se je med strelce vpisal tudi Serge Gnabry.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

Poljski nogometni golgeter Robert Lewandowski se po izjemnem letu 2020 ne ustavlja niti v letošnjem koledarskem letu. Z dvema zadetkoma, ki ju je zabil kozličkom, se je na vrhu najboljših strelcev aktualne bundesligaške sezone utrdil s še neverjetnim 28. zadetkom. Bavarce je sicer v vodstvo na tekmi s Kölnom že v 18. minuti popeljal kamerunski napadalec Maxim Choupo-Moting, nato pa je na sceno stopil poljski napadalec Lewandwoski. Ta je zadel še na četrti zaporedni tekmi, njegova forma pa je v zadnjem času naravnost izjemna: od zadnjih 17 tekem Bayerna je namreč zabil na kar 14 obračunih. Tokrat je Kölnu zabil v 33. minuti, nato pa v drugem polčasu, natančneje v 65. minuti tekme, in z golom povišal vodstvo Bavarcev na 3:1. Delo je dokončal nemški napadalec Serge Gnabry, sicer povratnik po poškodbi, ki je vstopil v 64. minuti tekme. Med strelce se je vpisal v 82. in 86. minuti ter tako postavil končni izid tekme 5:1. Še pred koncem 23. kroga je tako že jasno, da bodo nogometaši Bayerna ostali na prvem mestu.

Statistika tekme Bayern –  FC Köln
Statistika tekme Bayern – FC Köln FOTO: Sofascore.com

Do (visoke) zmage tudi Borussia Dortmund
Do visoke zmage je prišla tudi Borussia Dortmund, ki se tako kot Bayern bori tudi na fronti Lige prvakov. Dortmundčani so po zmagah nad Schalkejem in Sevillo vpisali še tretjo zaporedno zmago, do katere so prišli po zaslugi odličnega drugega polčasa. Že v tretji minuti nadaljevanja je zadel Mahmoud Dahoud, čez deset minut je na 2:0 z bele točke povišal Jadon Sancho, končnih 3:0 pa je po podaji Erlinga Brauta Haalanda postavil rezervist Reinier. Za slednjega, 19-letnega brazilskega vezista, ki v Borussii igra kot posojeni nogometaš Real Madrida, je to bil sploh prvi zadetek v Bundesligi. 

Nor preobrat Leipziga
Do pomembne in težko prigarane zmage pa je v 23. krogu nemške Bunbdselige prišel Kamplov RB Leipzig. Ta je na domačem stadionu premagal zasedbo Borussie Mönchengladbach, potem ko je po 19. minutah zaostajal že z 2:0. S tremi zadetki v drugem polčasu so rdeči biki pripravili neverjeten preobrat in se tako znova približali Bayernu na vsega dve točki zaostanka. Slovenski nogometaš Kevin Kampl tokrat ni dobil priložnosti za igro, za bike pa so zadeli Christopher Nkunku, Yussuf Poulsen in Alexander Sorloth. Za goste sta v prvem polčasu zadela Jonas Hoffman (enajstmetrovka) in Marcus Thuram. 

RB Leipzig
RB Leipzig FOTO: AP

Bundesliga, 23. krog, sobotne tekme:
Bayern – FC Köln 5:1 (2:0)
Choupo-Moting 18., Lewandowski 33., 65., Gnabry 82., 86.; Skhiri 49. 

Borussia Dortmund – Arminia Bielefeld 3:0 (0:0)
Dahoud 48., Sancho 58./11-m, Reiner 81. 

Stuttgart – Schalke 5:1 (3:1)
Endo 10., 26., Kalajdžić 34., Klement 88., Didavi 90+2.; Kolašinac 40.

Wolfsburg – Hertha Berlin 2:0 (1:0)
Klunter 38./ag., Lacroix 89. 

RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach 3:2 (0:2)
Nkunku 57., Poulsen 66., Sorloth 90+3.; Hofmann 6., Thuram 19. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.