Nogomet

Lewandowski odprl dušo: Želel sem oditi, zdaj pa moje srce spet bije za Bayern

München, 22. 08. 2018 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Napadalec nemškega prvoligaša Bayerna Robert Lewandowski je pojasnil, da je prestop iz vrst serijskih prvakov Bundeslige zahteval zaradi tega, ker ni čutil podpore s strani kluba. Poljaka je vodstvo bavarskega ponosa tudi v tem prestopnem roku očitno ustavilo pred prestopom, čeprav naj bi neimenovan klub zanj ponujal vsaj 120 milijonov evrov.

Lewandowski (na fotografiji) je v izjemnem slogu začel novo sezono z Bayernom.
Lewandowski (na fotografiji) je v izjemnem slogu začel novo sezono z Bayernom. FOTO: AP
Bayernov predsednik Uli Hoeness je dejal, da se do 2. septembra, ko bo konec prestopnega roka, ne želi srečati s Pinijem Zahavijem. Dodal je, da bi lahko Bayern Poljaka prodal za 120 milijonov evrov, a da tega ne želi storiti. "Če bo lahko odložil prtljago, ki mu jo je naprtil njegov svetovalec, bo najboljši Bayernov nakup vseh časov," je dodal Hoeness.

Po tem, ko je Robert Lewandowski v torek proslavil 30. rojstni dan, je v daljšem pogovoru za Sport Bild razkril, da mu je bilo v zaključku minule sezone zelo težko. Bayern je izpadel v polfinalu proti madridskemu Realu, Lewandowski pa ni uspel zatresti mreže belega baleta v več kot 180 minutah igre, kritike pa so se na njegov račun še dodatno usule po porazu v finalu nemškega pokala proti Eintrachtu iz Frankfurta (1:3).

"Ko gre vse kot po maslu, potem to, kar počnem, dojemajo kot samoumevno. Če gre slabo, potem je kriv Lewandowski," je dušo odprl poljski napadalec. "Tako sem se počutil ob koncu sezone. Aprila in maja me je napadel skorajda vsak, počutil sem se osamljen v tej situaciji in s strani kluba nisem mogel računati na kakršno koli podporo," je nadaljeval.

"To me je razočaralo. Bil sem lahka tarča, ker nisem zadel na eni, dveh ali treh pomembnih tekmah. Nenadoma je šlo le za to, da udrihaš po Lewandowskemu. Imel sem občutek, kot da me ne podpira nihče. Branil me ni nobeden od šefov."

Robert Lewandowski

'Prav nič kredita nisem imel'
Nogometašev agent Pini Zahavi je sicer že maja spregovoril o tem, da si Poljak želi spremembe okolja in "novega izziva". O besedah svojega zastopnika je Lewandowski povedal, da je zanje vedel že vnaprej.

"O tem sva se dogovorila s Pinijem, ker v tistem trenutku nisem bil srečen v Münchnu," je o trenutkih, ko je tudi od kluba uradno zahteval izpisnico, povedal Lewandowski. "Nič ni šlo po mojih načrtih in vse se je dogajalo naenkrat. Čutil sem, kot da sem pri Bayernu vsega eno sezono, prav nič kredita nisem imel v klubu. Zato sem razmišljal o tem, da bi odšel," dodaja Lewandowski.

"To je bil trenutek, ko sem mislil: če imajo tu vsi težave z mano in mislijo, da nisem dovolj dober ... Zakaj bi še ostal tukaj? Vse skupaj je vrhunec doseglo pred svetovnim prvenstvom. To so bili težki časi zame. Razmišljal sem o ponudbah drugih klubov."

Srce spet bije za Bayern
Na svetovnem prvenstvu je s Poljsko doživel bridko razočaranje in ob porazih s Senegalom in Kolumbijo ter zmagi nad Japonsko ni dosegel gola. Veliko bolje je začel ligaško sezono z Bayernom in zabil je že štiri gole na uvodnih preizkušnjah, pod novim trenerjem Nikom Kovačem pa očitno o slovesu, vsaj zaenkrat, ne razmišlja več.

"Zelo dobre pogovore sva imela s Kovačem. Klub ne bo razmišljal o tem, da bi me prodal, na vsak način me želijo zadržati," je zdaj ploščo povsem obrnil Lewandowski. "To je bil trenutek, ko sem si rekel: 'Spet želim dati vse za ta klub.' Zdaj imam 30 let. Vem, kako pomemben sem in še vedno imam triletno pogodbo. Nikoli ne bom 'stavkal' ali se boril s klubom. Ne bom zapravljal časa z razmišljanjem o tujini. Da, imel sem težave, a ne z Münchnom ali ljudmi tukaj. Moje srce spet bije za Bayern. Veselim se moje  prihodnosti v klubu in v tem mestu."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

happyy123
02. 09. 2018 14.39
Tako kot Lewandowski je bil kriv tudi Müller... Oba sta bila tarča žalitev
laycan
22. 08. 2018 17.13
-1
škoda,s tem klubom,razen bundeslige,in pokala,ne bo osvojil,
laycan
22. 08. 2018 17.30
-2
ehjaehja
22. 08. 2018 19.22
-7
res je nogometna prihodnost je sedaj REAL MADRID pa še naslednjih 100 let bo bil kraljevi klub nogometna inštitucija za zmage:)