Nogomet

Lewandowski s hat-trickom še bližje rekordu velikega Gerda Müllerja

München, 21. 03. 2021 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Robert Lewandowski je v prvem polčasu tekme s Stuttgartom v razmaku 22 minut dosegel tri gole, čeprav je Bayern že po dobrih desetih minutah igre ostal brez izključenega Alphonsa Daviesa. Ob visoki zmagi Bavarcev (4:0) se je poljski ostrostrelec še toliko bolj približal rekordu legende kluba Gerdu Müllerju, ki je nedotaknjen skoraj 50 let.

Lewandowski (na fotografiji) proslavlja po tretjem golu v mreži Stuttgarta.
Lewandowski (na fotografiji) proslavlja po tretjem golu v mreži Stuttgarta. FOTO: AP
Do konca sezone v 1. Bundesligi, Bayern ima štiri točke prednosti pred RB Leipzigom, s katerim se bo pomeril na prvi tekmi po koncu reprezentančnega premora, je še skupno osem krogov. Poleg tekme v Leipzigu bodo Bavarci gostovali še v Wolfsburgu, Freiburgu in Mainzu, gostili pa bodo Union Berlin, Bayer Leverkusen, Borussio Mönchengladbach ter v povsem zadnjem krogu prvenstva še lokalnega rivala Augsburg. Vmes bodo rdeči odigrali še najmanj dve tekmi Lige prvakov, četrtfinalni žreb jim je namenil ponovitev lanskega finala s Paris Saint-Germainom, medtem ko so iz nemškega pokala že izpadli.

S 35 goli na 26 tekmah v tekoči sezoni 1. Bundeslige Robert Lewandowski le še za pet zadetkov zaostaja za rekordnim dosežkom Gerda Müllerja, ki je v sezoni 1971/72 za rdeče dosegel okroglih 40 golov. Poljak, ki je v minuli sezoni zasluženo pobral vse najpomembnejše posamične nagrade, ohranja izvrstno strelsko formo, ki bi mu skupaj z ekipnimi uspehi ob koncu leta lahko prinesla tako želeno zlato žogo.

A najprej je "na jedilniku" Varšavčana, ki bo avgusta dopolnil 33 let, eden najslavnejših dosežkov v zgodovini nemškega prvenstva, za katerega je leta 1972 poskrbel legendarni "Bombnik".

"Moram ostati miren. Imamo še nekaj tekem, imamo tudi Ligo prvakov, igramo na vsake tri dni," je po tekmi dejal Lewandowski. "Ni lahko, moraš ostati v vrhunski formi, misliti moram tudi na to. Gotovo sem si želel doseči gole, a o tem ne razmišljam, ne želim se spravljati pod tako velik pritisk v svoji glavi in želim zgolj opraviti svojo nalogo," je dodal.

Statistika tekme Bayern – Stuttgart.
Statistika tekme Bayern – Stuttgart. FOTO: Sofascore.com

'Uspelo nam je nekaj neverjetnega'
O neverjetni tekmi, ki jo je Bayern skoraj v celoti odigral z deseterico, do polčasa pa Stuttgartu zabil vse štiri gole, pa je Lewandowski še povedal, da je ekipa opravila "neverjetno" delo.

"Mislim, da smo si po rdečem kartonu mislili: 'Okej, fantje, to je velik izziv za nas, da dobimo to tekmo.' V prvih desetih minutah nismo igrali dobro, a po tem rdečem kartonu smo vedeli in si rekli: 'Dajmo, zdaj smo na potezi mi, moramo pritisniti in poskusiti zadeti.' Po prvem golu pa smo dosegli še enega, imeli smo več prostora spredaj, vedeli pa smo tudi, da si bomo, če pridemo do žoge, ustvarili situacijo in zadeli. V prvem polčasu smo opravili izjemno delo in dosegli štiri gole. To pomeni, da nam je uspelo nekaj neverjetnega," je dodal Lewandowski.

S soigralci je sicer presenetljivo že končal letošnje pokalno tekmovanje, že v drugem krogu je rdeče po enajstmetrovkah izločil drugoligaš Holstein Kiel (2:2), v naslednjih dobrih dveh mesecih pa so Bavarci le še enkrat remizirali (doma z Arminio Bielefeld/3:3) in izgubili (v gosteh proti Eintracht Frankfurtu/1:2) ter so zdaj sredi niza šestih zaporednih zmag v vseh tekmovanjih. Nazadnje so v Ligi prvakov tudi na povratni tekmi osmine finala ugnali Lazio (2:1), četrtfinalni žreb pa je trenerju Hansu Dietru Flicku in varovancem namenil spektakularno ponovitev lanskega finala s Paris Saint-Germainom.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rdeča kapica69
21. 03. 2021 16.18
+4
V letošnji sezoni res ni boljšega. Še Messi mu lahko čisti kopačke.
Konan
21. 03. 2021 16.52
+3
RUBEŽ
22. 03. 2021 08.46
Mu RL ne bo dal, lizati. Ni njegove "usmeritve ".
Konan
21. 03. 2021 14.26
-4
Krepko pred roncijem, in pa seveda malenkost za messijem, Messi je razred zase seveda👑⚽
cripstoned
21. 03. 2021 14.57
-2
dobrodosel stari novi hejter...nov profil enako hejtanje ronalda in reala...
Konan
21. 03. 2021 15.20
-3
Konan
21. 03. 2021 15.22
-2
A ti pa imaš rad messija in barco a ne🤣🤣, ti pa nisi hejter nič, so poštenjak vedno, prijazen, objektiven itd🤫
Konan
21. 03. 2021 19.11
+5
Ojla, kak je kozel ronci danes raztural bwaaahaaaahaaa
RUBEŽ
21. 03. 2021 14.09
+5
RL - legenda BAYERNA. Upam, da bo sezono končal brez poškodb, ker le te ga lahko, vsaj jaz tako mislim, zaustavijo do še boljše sezone. Gut, zehr gut, herr Robert.