Nogomet

Lewandowski v lovu za legendarnim Müllerjem

Dortmund, 09. 05. 2021 20.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman, M.J., STA
Komentarji
0

Ko je Jadon Sancho v 87. minuti obračuna z Leipzigom popeljal Borussio Dortmund v vodstvo nad tekmecem, pet minut kasneje pa se je izkazalo, da je bil to gol za zmago, so bili še zvezdniki münchenskega Bayerna v slačilnici. Besede je po 112 sekundah obračuna prvi udejanjil poljski nogometni superzvezdnik Robert Lewandowski, ko je zatresel mrežo Borussie Mönchengladbach. Lewandowski je pri 39 golih, za izboljšanje dosežka rekorderja Gerda Müllerja - pred 50 leti je dosegel 40 golov - ima na voljo še dve tekmi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bayern naslov v nemškem prvenstvu slavi že devetič
    02:01
    Iz 24UR: Bayern naslov v nemškem prvenstvu slavi že devetič
  • Iz 24UR: Zmaga Chelsea-ja in zapravljena priložnost Manchester City-ja
    02:22
    Iz 24UR: Zmaga Chelsea-ja in zapravljena priložnost Manchester City-ja

Nogometaši v Nemčiji pa dokončujejo 32. krog prvenstva. Potem ko je Bayern v soboto dokončno prišel do novega naslova prvaka, je bila danes najbolj zanimiva tekma v Frankfurtu, kjer pa so domači igrali le 1:1 z Mainzem in si močno otežili boj za Ligo prvakov. V obračunu z dna lestvice pa je Köln po visokem porazu z 1:4 ostal predzadnji. Eintracht je imel danes lepo priložnost, da bi se spet vrnil na četrto mesto. Pred tekmo z Mainzem je imel na petem 56 točk, z zmago pa bi prehitel Borussio Dortmund (58) in se približal Wolfsburgu (60). A to so bili računi brez Mainza, ki je vodil skoraj do konca. Karim Onisiwo je povedel svojo ekipo v vodstvo že v 11. minuti, gostje pa so zdržali do 86. Takrat je za Frankfurt Ajdin Hrustic dosegel nenavaden gol za izenačenje na 1:1. Premagal je vratarja Robina Zentnerja, ko je že ležal na tleh, a mu je žogo vendarle uspelo spraviti v mrežo. S tem pa je preprečil še hujši polom svojega kluba, a v Frankfurtu so lahko vseeno nezadovoljni, saj se zdi, da se jim bo liga prvakov izmuznila v zadnjih krogih prvenstva. Na drugi strani lestvice pa ima vse večje skrbi Köln. Tokrat je doživel polom proti Freiburgu, po porazu z 1:4 pa ostaja na predzadnjem mestu z 29 točkami pred že zdavnaj odpisanim Schalkejem (13). Pred njim pa sta s po 30 Hertha in Bielefeld, ki ju tekma tega kroga čaka zvečer, poleg tega mora berlinski klub odigrati še zaostalo tekmo prav proti Schalkeju.

Na vrhu lestvice je sicer vse jasno že od sobotnega popoldneva. Potem ko je Dortmund s 3:2 premagal Leipzig, je bil Bayern že pred tekmo z Borussio Mönchengladbach prvak, a je nato naslov potrdil še s prepričljivo zmago s 6:0 in tremi goli Roberta Lewandowskega, s katerimi se je Poljak le na gol zaostanka približal dosežku legendarnega Gerda Müllerja iz leta 1972 (40 golov v sezoni).

Izidi, 32. krog:
Stuttgart - Augsburg  2:1 (1:0)

Borussia Dortmund - Leipzig  3:2 (1:0)
(Kevin Kampl je igral 75 minut za Leipzig)

Hoffenheim - Schalke  4:2 (0:2)

olfsburg - Union Berlin  3:0 (1:0)

Werder Bremen - Bayer Leverkusen     0:0

Bayern München - Borussia Mönchengladbach  6:0 (4:0)

Köln - Freiburg    1:4 (0:2)

Eintracht Frankfurt - Mainz 1:1 (0:1)

Hertha - Arminia Bielefeld   0:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.