Nogomet

Lewandowski zabil štiri: Bayern po dramatični končnici do zmage proti Herthi

München, 04. 10. 2020 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemški velikan in zmagovalec Lige prvakov v minuli sezoni Bayern iz Münchna je v tretjem krogu Bundeslige zabeležil drugo zmago. Dramatično prigarane tri točke proti Herthi iz Berlina (4:3) so varovance Hansija Flicka dvignile na četrto mesto lestvice, na kateri vodi Leipzig. Bayern je imel sicer na tekmi proti moštvu iz nemške prestolnice ves čas premoč, vodstvo pa so prevzeli šele po drugi žogi v mreži tekmeca. Blestel je najboljši nogometaš minule sezone po Uefi Robert Lewandowski, ki je zabil vse štiri gole za Bavarce, zadnjega v izdihljajih tekme.

Leon Goretzka in Robert Lewandowski.
Leon Goretzka in Robert Lewandowski. FOTO: AP

Prvi zadetek so Thomasu Müllerju razveljavili zaradi prepovedanega položaja, v 40. minuti pa dvomov po strelu Roberta Lewandowskega ni bilo. Poljakje v šesti minuti drugega polčasa povišal vodstvo in zdelo se je, da Bavarci mirno krmarijo do zmage. Toda Hertha je po predložku s strani in zadetku Jhona Cordobe najprej znižala izid, v 71. minuti pa je za izenačenje po sijajni dvojni podaji poskrbel Matheus Cunha. V 80. minuti je imel vodstvo na desni nogi Corentin Tolisso, a je iz petih metrov meril prek vrat Alexandra Schwolowa. Je bil pa bolj natančen Lewandowski, ki je v 85. minuti prišel do "hat-tricka". Toda Hertha se ni dala, prek Jessica Ngankama, ki je nekaj sekund prej prišel na zelenico, so v 88. minuti znova izenačili, berlinska srca pa je s četrtim zadetkom na tekmi z enajstih metrov v sodnikovem dodatku strl odlični Robert Lewandowski. Bayernu je najboljši igralec lige prvakov v sezoni 2019/20 zagotovil še 16. tekmo zapovrstjo brez poraza na domači zelenici. Nazadnje so na Allianz Areni izgubili lani novembra proti Bayerju iz Leverkusna. Na lestvici so s šestimi točkami prehiteli Borussio iz Dortmunda zaradi boljše gol razlike, pred obema v minuli sezoni najboljšima moštvoma pa so na lestvici prvi Leipzig, drugi Augsburg in tretji Eintracht Frankfurt. Augsburg je danes proti Wolfsburgu remiziral z 0:0. Že v soboto se je Leipzig znesel nad nebogljenim Schalkejem (4:0), Borussia iz Dortmunda pa je z istim izidom ugnala Freiburg. Še tretjič je v sezoni remiziral leverkusenski Bayer, tokrat s Stuttgartom (1:1), nogometaši Borussie iz Mönchengladbacha pa so prišli do prve zmage v sezoni proti Kölnu (3:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domače zmage proti po drugem krogu vodilnemu Hoffenheimu se je veselil Eintracht iz Frankfurta (2:1), medtem ko je Werder Bremen doma ugnal Arminio iz Bielefelda (1:0). Union iz Berlina je v petek visoko, s 4:0 premagal moštvo Mainza, ki ostaja na predzadnjem mestu lestvice z boljšo gol razliko kot Schalke.

Izidi:
Union Berlin - Mainz  4:0 (1:0)
Kruse 13., Ingvartsen 49., Friedrich 63., Pohjanpalo 64.

Borussia Dortmund - Freiburg  4:0 (1:0)
Haaland 31., 66., Can 47.,Passlack 92.

Eintracht Frankfurt - Hoffenheim  2:1 (0:1)
Kamada 54., Dost 71.; Kramarić 18.

Köln - Borussia Mönchengladbach  1:3 (0:2)
Rexhbecaj 84.; Plea 14., Lainer 16., Stindl 56./11-m

Werder Bremen - Arminia Bielefeld 1:0 (1:0)
Bittencourt 27.

Stuttgart - Bayer Leverkusen 1:1 (0:1)
Kalajdžić 76.; Schick 7.

Leipzig - Schalke        4:0 (3:0)
Bozdogan 31./ag, Angelino 35., Orban 45., Halstenberg 80./11-m 
Kevin Kampl je za Leipzig igral do 76. minute.

Wolfsburg - Augsburg 0:0

Bayern München - Hertha  4:3 (1:0)
Lewandowski 40., 51., 85., 92./11-m; Cordoba 60., Cunha 71., Ngankam 88.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.