Nogomet

Lewandowski do novega mejnika v Bundesligi

München, 17. 12. 2020 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Robert Lewandowski ne popušča, poljski "stroj" za gole v dresu münchenskega Bayerna je dosegel lep mejnik, saj je presegel mejo 250 doseženih golov v Bundesligi. To ga uvršča na tretje mesto lestvice v konkurenci, izvrstni napadalec v dresu bavarskega moštva je tudi glavni kandidat za najboljšega igralca po izboru Fife.

Bayern je na domačem stadionu premagal ekipo Wolfsburga (2:1). Robert Lewandowski je dosegel dva gola, tudi svojega jubilejnega 250. v bundesligi, nato pa je za zmago dodal še enega. Tako je poljski napadalec postal tretji v zgodovini nemškega prvenstva, ki je "prebil" mejo 250 golov, pred njim sta le še (verjetno) neulovljivi in legendarni Gerd Müller (365 golov), drugi je Klaus Fischer (268). Na četrtem mestu je Jupp Heynckes (220 golov). Lewandowski je bil že v minuli sezoni brez konkurence prvi strelec bundeslige, dosegel je 34 golov.

Kot so zapisali na uradni spletni strani bundeslige, je 32-letni napadalec 176 bundesligaških golov dosegel v dresu Bayerna (odigral je 201 tekmo), ostalih 74 pa še v času, ko je igral za Borussio Dortmund. Izračunali so tudi, da Poljak doseže v povprečju gol na vsakih 106 minut, tudi v tem elementu je malenkost pred njim le omenjeni Gerd Müller (gol je dosegel vsakih 105 minut).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poljak je v izvrstni formi, to je že njegov 18. gol v sezoni v vseh tekmovanjih, in ni presenetljivo, da je verjetno celo prvi kandidat za nagrado Fife (Mednarodna nogometna zveza) za najboljšega igralca, ki jo bodo podelili danes v Zürichu. Lewandowski je med drugim z Bayernom osvojil naslov državnega prvaka, še bolj pomembna pa je bavarska lovorika v Ligi prvakov, Lewandowski se je izkazal tudi v tem tekmovanju (15 golov na desetih tekmah). Med trojico kandidatov za omenjeno nagrado Fife sta tudi nepogrešljiva Portugalec Cristiano Ronaldo (Juventus) in Argentinec Lionel Messi (Barcelona).

Robert Lewandowski je na tekmi z Wolfsburgom dosegel dva gola.
Robert Lewandowski je na tekmi z Wolfsburgom dosegel dva gola. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
17. 12. 2020 16.35
-1
trenutno lewa od vseh lig najboljsi strelec...bundesliga lewa 15golov...ligue1 mbappe 11 golov...premier league son 11golov...seria a ibra, ronaldo, lukaku 10golov...laliga aspas 7golov...cestitke lewi za rekord in le tako naprej...
resnicaosvobaja
17. 12. 2020 13.51
+1
Kar se tiče golov in lovorik je to njegovo leto , čeprav je "oškodovan" s 4 tekmami lige manj, kot jih imajo ostali 4 v najmočnejših ligah
AS1983
17. 12. 2020 13.18
+0
golgeter Lewandovski je v življenjski formi, še bo zabijal gole, a Bayern za zdaj v bundesligi ni tako prepričljiv kot v lanski sezoni, bo še zanimivo v Bundesligi