Nogomet

Evropska liga: Sevilla in Wolverhampton dobila ključni tekmi, naprej tudi Basel in Bayer

Duisburg, 06. 08. 2020 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na prvih dveh četrtkovih tekmah nadaljevanja Evropske lige je Sevilla v Duisburgu ugnala Romo z 2:0, Bayer Leverkusen pa je doma proti Rangersom potrdil napredovanje, ki si ga je bolj ali manj zagotovil že na prvi tekmi v Glasgowu. Skupno so farmacevti napredovali z izidom 4:1. Na večernih tekmah je Wolverhampton z 1:0 napredoval prek Olympiakosa, Basel pa je bil s skupnim izidom 4:0 boljši od Eintrachta.

Youssef En-Nesyri proslavlja drugi zadetek na srečanju Sevilla - Roma.
Youssef En-Nesyri proslavlja drugi zadetek na srečanju Sevilla - Roma. FOTO: AP

Pandemija koronavirusa je poskrbela, da Sevilla in Roma nista uspeli odigrati niti prve tekme osmine finala Evropske lige, zato sta se ekipi po prilagojenih pravilih Uefe pomerili zgolj na enem srečanju, ki ga je gostila MSV-Arena v nemškem Duisburgu. Prvi zadetek smo videli v 22. minuti. Ever Banega je našel odkritega Sergia Reguilona, ta je izkoristil svojo izjemno hitrost, zaobšel dva nogometaša Rome in nato z natančnim strelom premagal nemočnega Paua Lopeza. Nato smo na obeh straneh videli nekaj polpriložnosti, Španci pa so svojo prednost tik pred polčasom uspeli še povišati. V hitrem protinapadu je vse storil Lucas Ocampos, ki je nato lepo našel Youssefa En Nesyrija, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko zaključiti za 2:0. 

Na začetku drugega polčasa bi lahko potnika v četrtfinale dokončno odločil Ocampos, a je Argentinec zapravil zares sijajno priložnost. Henrikh Mkhitarjan bi na drugi strani le nekaj minut zatem lahko znižal na 2:1, a je tudi Armenčev strel šel za malenkost mimo okvirja. V 70. minuti je nevarno zapretil Edin Džeko, v 74. pa je Sevilla povišala na 3:0. Veselja Julesa Koundeja pa ni trajalo dolgo, saj se je po posredovanju VAR-a izkazalo, da je bil 21-letni branilec v prepovedanem položaju. Do konca se rezultat ni več spreminjal, kar pomeni, da Sevilla napreduje med osem najboljših, Roma pa je s porazom sklenila evropsko sezono.

Statistika srečanja med Sevillo in Romo.
Statistika srečanja med Sevillo in Romo. FOTO: Sofascore.com

Bayer in Basel brez težav
Istočasno je v Leverkusnu domači Bayer branil visoko prednost, ki si jo je proti Rangersom priigral na prvi tekmi v Glasgowu. Domači farmacevti so imeli niti igre zopet v svojih nogah, vse dvome o zmagovalcu obračuna pa je na začetku drugega dela razblinil Moussa Diaby. Nadarjeni Francoz je dočakal sijajno globinsko podajo Charles Aranguiza in nato žogo poslal pod prečko vratarja gostov Allana McGregorja

Tudi prva tekma med Eintrachtom iz Frankfurta in Baslom je skoraj že odločila o potniku v nadaljnje tekmovanje. Švicarji so namreč v Nemčiji presenetljivo slavili s 3:0, na povratni tekmi pa jim je veliko prednost uspelo zadržati. Dolgo je kazalo, da se bo srečanje končalo brez zadetkov, v 88. minuti pa je za klub, za katerega pesti stiska tudi Roger Federer, zabil Fabian Frei.

Statistika srečanja med Wolverhamptonom in Olympiakosom.
Statistika srečanja med Wolverhamptonom in Olympiakosom. FOTO: Sofascore.com

Volkovi po trdem boju do napredovanja
Vse pa je bilo odprto na tekmi med Wolverhamptonom in Olympiakosom, saj sta se tekmeca na prvem obračunu v Grčiji razšla neodločeno z 1:1. Srečanje na stadionu Molineaux v Angliji so bolje odprli domači volkovi, ki so že v osmi minuti prišli do strela z bele točke. V zadetek ga je uspel pretvoriti prvi napadalec kluba Raul Jimenez, za katerega naj bi se zanimal celo Juventus. Vse skupaj pa je zakuhal gostujoči vratar Bobby Allain, ki si je žogo slabo sprejel, nato pa je v želji, da napako popravi, na nedovoljen način podrl Daniela Podenca. V 29. minuti se je zdelo, da se vse začenja znova, ko je Mohamed Camara uspel izenačiti. A posredovanje video sodnika je pokazalo, da je bil asistent pri golu Youssef El-Arabi v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:0, kar je bil tudi rezultat polčasa. 

V drugem delu je bil Wolverhampton prvi, ki je dvakrat nevarno zapretil, v 67. minuti pa je El Arabi zapravil izjemno priložnost za izenačenje. Maročan je odprt sprejel žogo v kazenskem prostoru domačih, a nato s strelom ni uspel najti okvira vrat. Drugič so gostje zapretili v 81. minuti, ko je Ahmed Hassan Koka streljal z glavo, a se je izkazal Rui Patricio. Do konca je ostalo pri minimalni prednosti volkov, s čimer so Wolvesi kot druga angleška ekipa napredovali med osem najboljših v Evropski ligi. V sredo je to uspelo tudi Manchester Unitedu. 

Izidi osmine finala Lige Evropa:

Sevilla* – Roma 2:0 (2:0) 
Reguilon 22., En-Neysri 44.

Bayer Leverkusen* – Rangers 1:0 (0:0) /3:1/
Diaby 51.

Basel* – Eintrach Frankfurt 1:0 (0:0) /3:0/
Frei 88. 

Wolverhampton* – Olympiakos 1:0 (1:0) /1:1/
Jimenez 8. (11-m)

* - napredoval v četrtfinale
// - izid prve tekme

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Generacija56
06. 08. 2020 21.24
-2
Nekaj tukaj ne štima, ali ne? Kdo je koga izločil? Naslov govori eno, rezultat drugo...
Generacija56
06. 08. 2020 21.56
-2