Nogomet

Sevilla v zaključku opravila z Wolverhamptonom, Šahtar razbil Basel

Duisburg, Gelsenkirchen, 11. 08. 2020 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pod streho so četrtfinalni obračuni Lige Europa. Manchester Unitedu in Interju sta se v polfinalu pridružila že Šahtar iz Donecka ter Sevilla. Ukrajinci so zanesljivo ugnali Basel (4:1), Španci pa so v bistveno bolj izenačeni tekmi šele v 88. minuti strli odpor Wolverhamptona (1:0). Angleži bodo objokovali predvsem zapravljeno enajstmetrovko Raula Jimeneza v prvem polčasu.

Statistika srečanja med Šahtar - Basel.
Statistika srečanja med Šahtar - Basel. FOTO: Sofascore.com

Šahtar je stvari hitro postavil na svoje mesto
V Gelsenkirchnu smo na prvi zadetek čakali le dobrih 90 sekund. Nogometaši Šahtarja so imeli podajo iz kota, po kateri je v prazno "zaplaval" srbski vratar Đorđe Nikolić, kar je z glavo uspel izkoristiti naturalizirani Ukrajinec Junior Moraes. V 22. minuti so Ukrajinci, ki domače tekme v zadnjih sezonah zaradi vojnega stanja v domačem Donecku igrajo v Kijevu, povedli z dvema goloma prednosti. Lepo ekipno akcijo, pri kateri je kot asistent še drugič sodeloval Marlos, je kronal Taison. Brazilec je imel pri strelu veliko sreče, saj se je žoga odbila od enega od Baslovih branilcev, preden je premagala nemočnega Nikolića. 

Srečanje je bilo dokončno odločeno v 74. minuti, ko je v kazenskem prostoru Švicarjev preigraval Taison, obramba Basla pa ga je na nedovoljen način podrla za enajstmetrovko. Odgovornost je nase prevzel še en Brazilec Alan Patrick, ki je natančno meril za 3:0. Piko na i klavrnemu večeru švicarskega velikana je v 88. minuti po hitrem protinapadu postavil Dodo po asistenci Teteja. Ko je že kazalo, da se bo Basel iz Nemčije poslovil brez zadetka, pa je v sodnikovem podaljšku častni zadetek dosegel Ricky van Wolfswinkel za končnih 4:1.

Statistika srečanja Wolverhampton - Sevilla.
Statistika srečanja Wolverhampton - Sevilla. FOTO: Sofascore.com

Jimenez ne bo mirno spal
Na drugi tekmi, ki jo je gostil Duisburg, so bolje začeli volkovi. Wolverhampton je v 11. minuti prišel do enajstmetrovke, potem ko je bil Adama Traore prehiter za obrambo Seville, ki je hitronogega Španca zaustavila šele s prekrškom. K beli točki je pristopil prvi napadalec moštva Raul Jimenez, za katerega se zanima tudi Juventus, a je Mehičan sprožil sila medel strel, kar je z obrambo kaznoval maroški vratar Bono. Do konca polčasa je imel najlepšo priložnost Lucas Ocampos, a je njegov strel za las šinil mimo desne vratnice vratarja Wolvesov Ruia Patricia

Portugalec je moral prvič resneje posredovati v 66. minuti, ko je bil v sijajnem položaju junak srečanja proti Romi Youssef En Nesyri. Ostalo je pri 0:0, a Sevilla je nadaljevala s pritiskom, kar bi se skoraj izplačalo v 77. minuti. Vezist Ever Banega je imel prosti strel, znova pa je odlično posredoval Patricio. A niti tokrat zelo razpoloženi vratar ni mogel preprečiti poraza svojega moštva, ko je v 88. minuti prav Banega poslal visoko podajo v kazenski prostor, kjer je bil v slogu najboljših napadalcev najvišji Ocampos. Volkovi so do konca tekme šli na glavo, kar pa jim ni pomagalo. Po porazu z 0:1 se poslavljalo od Evropske lige, s tem pa so ostali tudi brez evropskih tekmovanj v prihodnji sezoni.  

V polfinalu se bo Inter Samirja Handanovića pomeril s Šahtarjem, Sevillo pa čaka Manchester United.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga Europa, četrtfinalni tekmi: 

Šahtar Doneck – Basel 4:1 (2:0) 
Moraes 2., Taiosn 22., Patrick 75. (11-m), Dodo 88.; Wolfswinkel 90.

Wolverhampton – Sevilla 0:1 (0:0)
Ocampos 88.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.