Nogomet

Andraž Šporar še naprej 'vroč': Ljubljančan na vrhu strelcev LE

Bratislava, 24. 10. 2019 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 3. krogu nogometne Lige Evropa je Slovan Bratislava na domačem stadionu gostil Wolverhampton in izgubil z 1:2. Domače je v vodstvo v 11. minuti s četrtim golom v letošnjem tekmovanju popeljal slovenski reprezentant Andraž Šporar, ki je zaenkrat celo prvi strelec lige.

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: AP

Andraž Šporar je do priložnosti prišel po hitri akciji svojih soigralcev in žogo poslal v gol ob levi vratnici. Kot se je izkazalo na koncu, je bil to edini gol slovaškega kluba, kar pa ni bilo dovolj za njegov uspeh, saj so gostje v drugem polčasu zadeli dvakrat in domov odnesli vse tri točke. Slovan ostaja pri štirih točkah v skupini K, Andraž Šporar pa je prvi strelec tekmovanja s štirimi goli. Drugi Slovenec v dresu Slovana Kenan Bajrić je tekmo presedel na klopi za rezervne igralce.

V skupini H sta se v ruski prestolnici srečala Jaka Bijol v dresu CSKA Moskve in Miha Blažič v dresu Ferencvarosa. Več razlogov za veselje je imel Blažič, ki je ob zmagi Ferencvarosa z 1:0 odigral celo tekmo. Bijol je za CSKA, ki po treh tekmah ostaja brez točk, v igro vstopil v 80. minuti pri izidu 0:0. Za zmago gostov je v 86. minuti zadel Roland Varga.

V skupini A pa sta se pomerila Karabah in Apoel Nikozija, za katerega igrata tudi dva Slovenca. Vid Belec je branil celo tekmo, Roman Bezjak pa je v igro vstopil v 76. minuti pri izidu 2:2, kar je bil tudi končni izid dvoboja. Apoel je s tem remijem prišel do prve letošnje točke v Evropi.

Dinamo Kijev Benjamina Verbiča je v skupini B gostil Koebenhavn in se moral zadovoljiti s točko. Gostje so povedli že v 2. minuti, domači pa so izenačili v drugem polčasu. Slovenski vezist Verbič je odigral celo tekmo in prejel rumeni karton. V drugi tekmi skupine B je Malmoe doma z 2:1 premagal Lugano, za katerega Domen Črnigoj zaradi poškodbe še vedno ne igra.

Derbi skupine L med domačim Partizanom in Manchester Unitedom so z golom Anthonyja Martiala z bele točke dobili rdeči vragi.

Izidi in lestvice:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Carrasco
25. 10. 2019 09.32
-5
Le kaj bi v športu brez Ljubljančanov.Ene tekme nisem spremljal od lige Evrope tudi ligo prvakov vse manj spremljam. Razlog so Čeferinovci ki se delajo pametne in ogrožajo šport
Petarda10
25. 10. 2019 08.00
+11
Proti makedoniji pa neviden
apodgra
25. 10. 2019 07.39
+11
Ni mi jasno , zakaj tega ne kaže v reprezentanci ? Verjetno gre za ligo , ki je še slabša od slovenske lige.
stoj?kov
25. 10. 2019 15.22
-2
vodilni strelec le,dal je dva gola bešiktašu,po enega bragi ter premier ligašu,v repki ga je dal poljakom...povej mi mariborčana ki se lahko pohvali s tem dosežkom ali kateregakoli slov napadalca?!dolgo repka ni mela tako odličnega napadalca ;)
stoj?kov
25. 10. 2019 15.25
-3
če je slabša liga zakaj igrajo potem v skupinskem delu le??30+ golov na sezono je težko dati v nižjih ligah...jebelat ga,je pač otrok OLIMPIJE,kjer se očitno dobro dela in ne kupuje bivših čmb igralcev kot to dela zdraho
ehjaehja
25. 10. 2019 15.51
+4
apodrga pa saj tvoj messi v repki tudi nič pokaže sploh pa tega kar kaže v la ligi pa nisem zasledil da bi o njemu tako napisal? dvojna merila ali zgolj pomanjkanje možganov?
Diebaumaister
26. 10. 2019 12.19
+0
smrdljivausta, finale SP 2014, ni zate nič??? Bravo, zakaj potem povzdiguješ Modrića, s tem ko pišeš, da je prišel do finala SP? Ko že govoriš o dvojnih merilih.