Nogomet

Liga Evropa: Milan zlahka prek Sparte, Tottenham na kolenih v Belgiji

Ljubljana, 29. 10. 2020 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši AC Milana nadaljujejo z odličnimi predstavami v tej sezoni, v kateri še ne poznajo poraza. V drugem krogu skupinskega dela lige Evropa so s 3:0 premagali zasedbo Sparte Prage in se s šestimi točkami povzpeli na vrh skupine H. Royal Antwerp je na domačem stadionu presenetil zasedbo Tottenhama (1:0), Leicester City pa je prišel do zmage na gostovanju pri AEK Atenah (2:1), na katerem je mladi, 18-letni Žiga Laci obsedel na klopi za rezerviste.

Zlatan Ibrahimović in Brahim Diaz
Zlatan Ibrahimović in Brahim Diaz FOTO: AP

Za zmago AC Milana nad praško Sparto so poskrbeli trije 21-letniki, in sicer Brahim Diaz, Rafael Leao in Diogo Dalot, ki so zadeli po zapisanem vrstnem redu. Podajalec pri prvem zadetku, Zlatan Ibrahimović, je ob vodstvu Milana z 1:0 zgrešil enajstmetrovko, žoga se je po njegovem strelu od prečke odbila v golavt. 

Slovenski reprezentant Petar Stojanović je z Dinamom Zagreb vpisal še drugi remi v skupini K, potem ko se je tekma v Moskvi s tamkajšnjim CSKA-jem zaključila z izidom 0:0. Stojanović je za zagrebško zasedbo odigral celoten obračun.  Moskovčani so imeli sicer številne priložnosti za zmago, a je sleherni od 25 strelov zgrešil cilj ali pa je bil na pravem mestu Dominik Livaković v vratih Zagrebčanov. S štirimi točkami je na vrhu skupine avstrijski Wolfsberger, ki je v gosteh z 1:4 ugnal nizozemski Feyenoord, CSKA in Dinamo sledita z dvema točkama.

Veliko presenečenje, pravcato malo senzacijo so v skupini J pripravili nogometaši Royal Antwerpa. Ti so na domačem Bosuilstadionu z golom izraelskega napadalca Liorja Refaelova premagali (1:0) finalista lige prvakov leta 2019 – zasedbo Tottenhama, ki jo vodi sloviti trener Jose Mourihno. Ta se je med polčasom, očitno nezadovoljen s predstavo svojih varovancev, odločil za kar štiri menjave, kmalu zatem pa je Garetha Bala zamenjal za prvega zvezdnika ekipe Harryja Kana, a niti to Londončanom ni pomagalo. Antwerpen so zapuščali sklonjenih glav.  Belgijci zdaj v skupini J z dvema zmagama zasedajo prvo mesto, Tottenham je s tremi točkami drugi, prav toliko točk pa ima tudi LASK Linz, ki je tokrat prišel do domače zmage nad Ludogorcem (4:3).

Lior Refaelov (desno) je odločil obračun v Antwerpnu.
Lior Refaelov (desno) je odločil obračun v Antwerpnu. FOTO: AP

Zadovoljnejši kot Tottenham bo gostovanje zapuščal še en angleški predstavnik v ligi Evropa – Leicester City. Ta je prišel do novih treh točk v skupini G, potem ko je v Atenah na olimpijskem stadionu premagal zasedbo AEK-a (2:1). Pod gola lisjakov sta se podpisala prvi zvezdnik ekipe Jamie Vardy in 23-letni Hamza Choudhury, poraz domačinov pa je ublažil švedski nogometaš balkanskih korenin Muamer Tanković.  V isti skupini je Braga v gosteh premagala ukrajinskega predstavnika Zorjo Lugansk z 2:1 in z Leicestrom zaseda vrh lestvice s šestimi točkami. AEK in Zorja sta z ničlo na dnu.

Večerne tekme: derbi Napoliju, poraz Rijeke
Nogometaši Napolija, ki jih vodi nekdanji nogometaš Gennaro Gattuso, so na derbiju skupine F premagali zasedbo Real Sociedada (1:0) in vpisali sploh prve točke v skupinskem delu letošnje sezone lige Evropa, potem ko so v uvodnem krogu morali priznati premoč nizozemskemu AZ Alkmaaru. Ta je svojo moč dokazal na tekmi z Rijeko, ki so jo Nizozemci dobili kar s 4:1. Častni zadetek za ekipo slovenskega trenerja Simona Rožmana je v zaključku tekme dosegel 20-letni Sandro Kulenović. Alkmaar v skupini F vodi s šestimi točkami, drugi je Napoli s tremi točkami, prav toliko jih ima tretji Real Sociedad, četrta Rijeka pa je ob dveh porazih zaenkrat pri ničli. 

Bayer Leverkusen je v skupini C večino tekme proti Slavii iz Prage odigral brez izključenega Karima Bellarabija in na koncu ostal brez točk po zadetku Petra Olayinke. Čehi so v drugem polčasu zgrešili tudi enajstmetrovko. V isti skupini je Nica proti Hapoel Beer Shevi slavila z 1:0.

Zanesljive zmage se je v skupini D veselila Benfica proti Standardu iz Liega (3:0), medtem ko sta se brez golov v skupini E razšla tako Granada in PAOK kot tudi Roma proti CSKA Sofiji v skupini A.

Izidi Lige Evropa:

AC Milan – Sparta Praga 3:0 (1:0)
AEK Atene – Leicester City 1:2 (0:2)
Royal Antwerp – Tottenham 1:0 (1:0)
CSKA Moskva – Dinamo Zagreb 0:0 (0:0)
Feyenoord – Wolfsberger 1:4 (0:2)
Crvena zvezda – Liberec 5:1 (2:1)
Zorja Lugansk – Braga 1:2 (0:2)
Gent – Hoffenheim 1:4 (0:1)
LASK Linz – Ludogorec 4:3 (3:1)
Lille – Celtic 2:2 (0:2)
Karabah – Villarreal 1:3 (0:0)
Sivasspor – Maccabi Tel Aviv 1:2 (0:0)
Arsenal - Dundalk 3:0 (2:0)
AS Roma - CSKA Sofia 0:0 (0:0)
AZ Alkmaar - Rijeka 4:1 (2:0)
Benfica - St. Liege 3:0 (0:0)
CFR Cluj - Young Boys 1:1 (0:0)
Granada - PAOK 0:0 (0:0)
Molde - Rapid Vienna 1:0 (0:0)
Nica - Hapoel Beer Sheva 1:0 (1:0)
Omonia - PSV 1:2 (1:1)
Rangers - Lech Poznan 1:0 (0:0)
Real Sociedad - Napoli 0:1 (0:0)
Slavia Praga - Bayer Leverkusen 1:0 (0:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nikolajev
29. 10. 2020 21.23
+3