Nogomet

Liga Evropa: Verbič proti nekdanjemu, Bijol proti krvniku vijoličastih

Monaco, 30. 08. 2019 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem, ko so včeraj popoldan razkrili pare skupinskega dela Lige prvakov je bil danes v Monacu na sporedu še žreb skupin za evropsko ligo. V njej bo nastopilo tudi devet slovenskih nogometašev, Jaka Bijol se bo tako pomeril s krvnikom Maribora - Ludogorcem, Romana Bezjaka in Vida Belca pa čaka petkratni prvak Sevilla.

V skupini A sta poleg Karabaga in Dudelanga, pristala tudi Apoel, v katerem kruh služita Vid Belec in Roman Bezjak, ter španski prvoligaš Sevilla. Slednji je že petkrat posegel po lovoriki evropske lige, nazadnje je 2016 v finalu porazil Liverpool. 

Benjamin Verbič se bo v skupinskem delu evropske lige srečal z nekdanjim delodajalcem.
Benjamin Verbič se bo v skupinskem delu evropske lige srečal z nekdanjim delodajalcem. FOTO: AP
Najboljši nogometaš evropske lige v minuli sezone je postal Eden Hazard.

Benjamin Verbič se bo z Dinamom iz Kijeva za preboj v izločilne boje pomeril z nekdanjim delodajalcem, Koebenhavnom. V skupini B sta, poleg Ukrajincev in Dancev, še švedski Malmö in Lugano Domna Črnigoja.  

Skupino C tvorijo Basel, Krasnodar, Getafe in Trabzonspor. V skupini D pa se nahajajo lizbonski Sporting, PSV Eindhoven, Rosenborg in Lask iz Linza. 

Škotski Celtic bo v skupini E dobil priložnost za maščevanju Cluju, ta je škotskim prvakom v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov razblinil sanje po nastopu med elito. V skupini sta še Lazio in Rennes. 

Londonski Arsenal je favorit skupine F, a kljub temu Angleži ne bodo imeli lahkega dela, v skupini je namreč tudi lanskoletni polfinalist Lige Evropa, Eintracht Frankfurt. Družbo jima delata Standard Liege in Vitoria.

Jaka Bijol se bo v skupini H pomeril z Ludogorcem, slednji je na četrtkovi tekmi 4. kroga kvalifikacij izločil Maribor.
Jaka Bijol se bo v skupini H pomeril z Ludogorcem, slednji je na četrtkovi tekmi 4. kroga kvalifikacij izločil Maribor. FOTO: AP

Porto bo v tej sezoni namesto med elito zaigral v evropski ligi, v skupini G se bo boril z Feyenoordom, Rangersi in Young Boysi. Slednje je v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov izločila prav Crvena zvezda. 

Jaka Bijol bo s CSKA Moskvo zaigral v skupini H, kjer mu družbo delajo španski Espanyol, krvnik Maribora - Ludogorec in Ferencvaros Mihe Blažiča

St. Etienne Roberta Berića je v skupini I skupaj z Wolfsburgom, Gentom in Oleksandrijo.

Manchester United je pred začetkom evropske lige nekoliko prevetril slačilnico, na posojo v Inter je odšel Alexis Sanchez.

Italijanska Roma, ki se je pred koncem prestopnega roka okrepila s posojenim igralcem Chrisom Smallingom, so za preboj iz skupine tekmovala z Borussio Mönchengladbachom, Istanbul Basaksehirjem in Wolfsbergerjem. 

Slovan Bratislava, v katerem igrata Andraž Šporar in Kenan Bajrić, igra v skupini K. Tam so še Besiktas, Braga in Wolverhampton. 

Favorit skupine L je Manchester United, navijače rdečih vragov pa čaka dolga pot na vzhod. Pomerili se bodo namreč z Astano, poleg tega pa še beograjskim Partizanom in Alkmaarjem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga Evropa - skupine:

skupina A: Sevilla, Apoel, Qarabag, Dudelange.
skupina B: Dinamo Kijev, Koebenhavn, Malmö, Lugano.
skupina C: Basel, Krasnodar, Getafe, Trabzonspor.
skupina D: Sporting Lizbona, PSV Eindhoven, Rosenborg, Lask Linz.
skupina E: Lazio, Celtic, Rennes, Cluj.
skupina F: Arsenal, Eintracht Frankfurt, Standard Liege, Vitoria.
skupina G: Porto, Young Boys, Feyenoord, Rangers.
skupina H: CSKA Moskva, Ludogorec, Espanyol, Ferencvaros.
skupina I: Wolfsburg, Gent, St. Etienne, Oleksandrija.
skupina J: Roma, Borussia Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir, Wolfsberger.
skupina K: Besiktas, Braga, Wolverhampton, Slovan Bratislava.
skupina L: Manchester United, Astana, Partizan, Alkmaar.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.