Nogomet

Topničarji neuspešno lovili gol za napredovanje, Roma do častne zmage proti vragom

Rim, 06. 05. 2021 22.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
7

Odigrani sta povratni polfinalni tekmi nogometne Lige Evropa. Manchester United je ubranil visoko prednost s prvega dvoboja (6:2) in se po minimalnem porazu v italijanski prestolnici proti Romi (2:3), zanesljivo uvrstil v finale. Veliki bolj napeto in negotovo je bilo v Londonu, kjer je Arsenal "napadal" zaostanek s prve tekme v Villarrealu (1:2). Topničarji so zaman lovili gol za napredovanje, obračun se je končal brez zadetkov in v finalu v Gdansku se bo rdečim vragom nasproti postavila španska rumena podmornica. Tekmo na Otoku je sodil Slovenec Slavko Vinčić.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Chelsea v finalu Lige prvakov
    02:15
    Iz 24UR: Chelsea v finalu Lige prvakov
  • Vrhunci povratne tekme med Chelseajem in madridskim Realom
    05:36
    Vrhunci povratne tekme med Chelseajem in madridskim Realom
  • Vrhunci tekme Manchester City - PSG
    06:30
    Vrhunci tekme Manchester City - PSG
Edinson Cavani
Edinson Cavani FOTO: AP

Dvoboj Manchester Uniteda in Rome je bil odločen že na Old Traffordu pretekli četrtek (6:2). 

Villarreal je osmi španski klub, ki se bo meril v finalu Loge Evropa, oziroma nekdanjega pokala Uefa, United pa je doslej enkrat slavil v tem tekmovanju, ko je leta 2017 v finalu ugnal moštvo nizozemskega Ajaxa. Španski klubi bodo v finalu lovili 13., Angleži pa deseto lovoriko.

Roma se kljub temu ni predčasno vdala in želela priti do hitrega vodstva, a je bil v vratih zanesljiv David de Gea. V prvem delu je iz bližine ubranil strele Henriha Mhitarjana, Lorenza Pellegrinija in Gianluce Mancinija. Vseeno je bil United v prvih 45 minutah nevarnejši. Edinson Cavani je v 20. minuti zadel prečko, šest minut kasneje pa je po njegovem močnem strelu vratar Antonio Mirante posredoval z glavo. V 39. minuti je po lepi potezi Bruna Fernandesa in podaji Freda Cavani le uspešno zaključil za vodstvo Angležev po polčasu. Edin Džeko je v 57. minuti izenačil, potem ko je podstavil glavo po slabem udarcu Pedra. Le tri minute kasneje pa je Roma povedla, potem ko je izkoristila poigravanje Freda na robu kazenskega prostora. Z 20 metrov je bil natančen Bryan Cristante. Le minuto kasneje je z dvojno obrambo de Gea preprečil povišanje vodstva Rome. Rdeči vragi so povsem popustili, z novo čudežno obrambo pa jih je v 62. minuti znova rešil španski čuvaj mreže. Če je United v prvih 20 minutah drugega polčasa deloval zelo slabo, je vse dvome v 69. minuti razrešil drugi zadetek Cavanija po podaji Bruna Fernandesa. Roma je v 84. minuti nato le prišla do zaslužene zmage na drugi tekmi, ko je v polno s pomočjo Unitedove obrambe zadel Nicola Zalewski.

Roma vs Manchester United
Roma vs Manchester United FOTO: Sofascore.com

Villarreal je osmi španski klub, ki se bo meril v finalu evropske lige oziroma nekdanjega pokala Uefa, United pa je doslej enkrat slavil v tem tekmovanju, ko je leta 2017 v finalu ugnal moštvo nizozemskega Ajaxa. Španski klubi bodo v finalu lovili 13., Angleži pa deseto lovoriko. Villarreal je na Otoku branil zmago z 2:1 s prve tekme, medtem ko je Arsenalu za napredovanje zadoščal že zadetek, če bi ohranil mrežo nedotaknjeno. Tudi zato je bil prvi polčas razmeroma miren z malo pravimi priložnostmi. Dvoboj je sicer sodil slovenski sodnik Slavko Vinčić, ki bo delil pravico tudi na prihajajočem evropskem prvenstvu, a veliko dela ni imel. Londončani so prvič proti vratom Špancev streljali šele v 25. minuti, Pierre-Emerick Aubameyang pa je dve minuti kasneje po zvitem strelu zadel vratnico. Villarreal posebej nevaren ni bil, s prostega strela pa je previsoko meril Dani Parejo. Arsenal je udarno začel drugi polčas in bil blizu vodstva, a je Emile Smith Rowe žogo spodkopal mimo vrat Špancev. Villarrealu se je nato v 53. minuti odprlo veliko prostora ob nevarnem protinapadu, a so se pred vrati topničarjev slabo odzvali. Dvajset minut kasneje je z glavo od daleč poskusil Rob Holding, a je žoga za las zgrešila spodnji desni kot vratarja Geronima Rullija. Slednji je imel v 79. minuti ogromno sreče, saj ga je po strelu Aubameyanga s pomočjo Villarrealovega branilca znova rešila vratnica. Do konca so domači skušali priti do odločilnega zadetka, a je gostujoča obramba zadržala vse napade varovancev Mikela Artete.

Arsenal vs Villarreal
Arsenal vs Villarreal FOTO: Sofascore.com

United je na poti do finala poleg Rome izločil Real Sociedad, Milan in Granado, Villarreal pa ob Arsenalu še Salzburg, Dinamo Kijev in Dinamo Zagreb. Finale bo v sredo, 26. maja v poljskem Gdansku.

Izida, polfinale, povratni tekmi:                  
Roma - Manchester United  3:2 (0:1) /2:6*
Džeko 57., Cristante 60. Zalewski 82.; Cavani 39., 68.  /1:2*            

Arsenal - Villarreal 0:0  /1:2*            
* izida prvih tekem

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fedr?k
07. 05. 2021 17.07
Topnicarji malo poglejte stare posnetke v casu Bergkampa ali Henryja pa Ljungberga. To je bil fuzbal za navijace. Tole vceraj je pa bila uspavanka.
TEDO84bv0MEDO
07. 05. 2021 11.59
+2
Roma je res odlična zdaj, ko je prišel Mourinho :))))
123maradona
07. 05. 2021 09.52
-1
Sojenje Vinčiča je bilo porazno. Zadnjih 20 min ena velika gluma.
borjac
07. 05. 2021 09.00
+3
Arsenal naj bi igral v Super ligi, pa je izpadel z Vilarealom, ki niti blizu Super lige ni bil, torej po kakšnih merilih kvalitete in uspešnosti so zbirali ekipe za to Perezovo ligo ???
dajno
07. 05. 2021 09.32
+2
tamjak
07. 05. 2021 08.38
+3
Če imate na novici znak za videoposnetek, naj bo ta povezan z naslovom. Hvala
united
07. 05. 2021 08.36
+2