Nogomet

Liga narodov: Nizozemci nadigrali galske peteline, Bolgari do izenačenja na Cipru

Rotterdam, 16. 11. 2018 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V poslastici večera se je Nizozemska, z izjemno predstavo nad medlimi svetovnimi prvaki, veselila novih treh točk (2:0). Po zaslugi oranj se bo Nemčija 'preselila' v nižjo kakovostno ligo. Bolgari so v izdihljajih tekme nadoknadili minimalen zaostanek na gostovanju v ciprski Nikoziji (1:1).

V skupini 1 Lige A, je reprezentanca Nizozemske gostila svetovne prvake, Francoze. Domači pod vodstvom Ronalda Koemana so bili v uvodnih minutah tekme podjetnejši in že v 2. minuti se je veznemu igralcu Liverpoola Georginiu Wijnaldumu izmuznila lepa priložnost za zadetek, a je vodstvo oranj požrtvovalno preprečil Hugo Lloris. Kljub dominaciji nizozemske izbrane vrste pa so se tudi aktualni svetovni nogometni vladarji uspeli nevarno prebiti do vrat Jasperja Cillessena.

Tudi Denzel Dumfries si je prislužil nekaj nevarnih priložnosti za zadetek, a je bil Lloris vedno na pravem mestu.
Tudi Denzel Dumfries si je prislužil nekaj nevarnih priložnosti za zadetek, a je bil Lloris vedno na pravem mestu. FOTO: AP

Po predložku se je žoga od domačih branilcev odbila iz kazenskega prostora naravnost na nogo Benjamina Pavarda, slednji je sprožil močan strel na vrata, a je nizozemski čuvaj mreže žogo v zadnjem trenutku odbil čez prečko. V 44. minuti pa je Nizozemcem le uspelo kronati terensko premoč v prvem polčasu. V vodstvo je nogometaše v značilnih oranžnih dresih popeljal prav Wijnaldum, ki je odbito žogo potisnil naravnost v mrežo.

Domači so bili nevarnejši nasprotnik tudi v drugem polčasu, z glavo je po predložku s kota poskušal kapetan Virgil Van Dijk, a Francozi so, predvsem po zaslugi Llorisa, uspeli ohraniti mrežo vsaj v drugem delu nedotaknjeno. A le do sodnikovega podaljška. Po prekršku Mousse Sissokoja, je z bele točke za končnih 2:0 poskrbel Memphis Depay. Nemci se po zmagi Nizozemcev tako selijo v nižjo kakovostno ligo. 

Bolgarija v zadnjih minutah do točke

Nogometaši Cipra so pred domačimi navijači uspeli vknjižiti nove tri točke, čeprav so bili nasprotniki Bolgari ves čas tekme nevarnejši. Pod zadetek se je po podaji Charis Kyriakoua podpisal Panyiotis Zachariou. (1:0). 

Liga A, skupina 1
Nizozemska – Francija 2:0 (1:0)
Wijnaldum 44., Depay 90+5

Liga B, skupina 1
Slovaška – Ukrajina 4:1 (2:0)
Rusnak 6., Kucka 26., Zrelak 52., Mak 61.; Konopljanka 47.

Liga B, skupina 4
Wales – Danska 0:2 (0:1)
Jogensen 42., Braithwaite 88.

Liga C, skupina 3
Ciper – Bolgarija 1:1 (1:0)
Zachariou 24.; Dimitrov 98.

Liga D, skupina 4
Liechtenstein – Makedonija 0:2 (0:0)
Bardhi 53., Nesterovski 90+1

Gibraltar – Armenija 2:6 (1:1)
De Barr 10., Priestley 78.; Movsisjan 27.,48., 52., 54., Kartashyan 66., Karapetian 90+4

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
17. 11. 2018 09.03
Svetovni prvaki niso pokazali popolnoma nič. Od take ekipe ,ki je na tronu svetovnega nogometa je sramotno reprezentirati takšno igro. Še sreča , da ni bilo še več zadetkov . Iz tega lahko sklepamo, da so vsa takšna tekmovanja nepredvidljiva in splet različnih okoliščin.