Nogomet

Na tekmi Hrvaške in Anglije sta mreži na prazni Rujevici samevali

Rijeka, 12. 10. 2018 22.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sklopu lige narodov sta se na prazni Rujevici pomerila Hrvaška in Anglija. Tekma se je končala brez zmagovalca in golov (0:0). V ligi A je bila na sporedu še ena tekma, še ena udeleženka polfinala SP Belgija je gostila Švico in na koncu tesno zmagala z 2:1.

Jordan Henderson Ivan Rakitić
Jordan Henderson Ivan Rakitić FOTO: AP

Nogometaši v ligi narodov so danes opravili sedem tekem 3. kroga. V ospredju je bila ponovitev polfinala nedavnega svetovnega prvenstva, Hrvaška in Anglija sta se razšli brez zmagovalca z 0:0. Hrvati so Angleže gostili na zaradi kazni praznem stadionu na Reki, precej bleda pa je bila tudi predstava obeh ekip. Hrvati so sicer igrali bolje kot v prvem krogu, ko so doživeli polom s Španijo, a v prvem polčasu zadetkov ni bilo. Omeniti velja le poskus Erica Dierja iz kota v zaključku prvega polčasa, ko je Anglija imela kot z desne strani. Dier je najvišje skočil in sprožil, a zadel 'le' okvir hrvaških vrat.

Boljšo predstavo sta ekipi pokazali v nadaljevanju, bližje zmagi pa so bili gostje, ki so na tekmi tudi dvakrat zadeli okvir vrat, končalo pa se je brez golov, s po eno točko za obe ekipi, kar je za obe tudi prva točka v novem tekmovanju.

Belgija je gostila Švico in zmagala z 2:1. V vodstvo je gostitelje povedel Romelu Lukaku v 58. minuti, Švico je v igro vrnil Mario Gavranović v 76., a so Belgijci za 14. zmago v medsebojnih dvobojih in skok na vrh lestvice te skupine slavili z drugim zadetkom Lukakuja v 84. minuti.

V ligi B so v skupini 3 so Avstrijci gostili Severno Irsko, Marko Arnautović je poskrbel za prvo zmago v tem tekmovanju z edinim zadetkom v 71. minuti, Severni Irci pa so v drugi tekmi doživeli še drugi poraz.

V ligi C pa sta bili na sporedu dve tekmi: nekdanji evropski prvaki Grki so tesno ugnali Madžare, edini strelec je bil Kostas Mitroglou v 65. minuti, medtem ko so v baltskem obračunu Finci prva tako z najtesnejšim izidom v gosteh ugnali Estonce, kar je zanje že tretja zmaga v ligi in so s polnim izkupičkom na vrhu te skupine. Teemu Puuki je zadel v sodnikovem dodatku.

Izidi Lige narodov:
Hrvaška – Anglija 0:0

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
13. 10. 2018 08.49
+3
Kaj so Hrvatje pozabili igrati nogomet? Tudi Modričevi podarjeni najvišje priznani naslovi niso pomagal prav nič.? Pokazalo pa se je, kaj je pomenil za njihovo reprezentanco Madžukič. Brez njega niso sposobni zabiti niti enega gola .Tudi Anglija ni bila nič kaj boljša . Posebno njihov napadalec Rashford je blestel svojimi amaterskimi potezami pred golom .
Camil
13. 10. 2018 08.37
+0
Ja pa dobro pa kaj vas briga za Hrvate zakaj te ne pisete za madare nekaj so isto sosedje aj odgovor je ker vam niso nabili taksne komplekse kot Hrvati
Christi Miles
13. 10. 2018 08.54
-1
Kakšno razmišljanje, kolega :) Komplekse manjvredne ste si sami nabili. Počutite se ogrožene od vsega in vsakogar. Nas se zaenkrat ni treba bati. Spoštujmo rajši razsodbo mednarodnega sodišča, da končno to farso z mejo poštimamo in imeli boste zopet zaveznike v nas
apodgra
13. 10. 2018 08.56
+5
Zakaj o Hrvatih, popolnoma jasno .Kaj niso osvojili drugo mesto na svetovnem prvenstvu in Modrič je podbral vse možne naslove. Od take reprezentance , se pričakuje normalno več in tudi oni so dolžni opravičiti svojo visoko mesto na svetovni nogometni lestvici. Če so sprejemali hvale in čestitke ,ko so dosegli velik uspeh, je normalno , da tudi sedaj ,ko jim ne gre več tako , dobivajo tudi opravičene kritike.
Camil
13. 10. 2018 10.50
+2
Grizly to sodii v drugo rubriko tu je sport
Camil
13. 10. 2018 10.53
+3
Zaveznike ha ha to je isto kot da bi jas bil zaveznik recimo Mike Tysonu kdo pa te sem jas da on tabi taksnega zaveznika to ti je priblizno taksno razmerje pomembnosti med totim dvema drzavama