Nogomet

Wijnaldum junak nizozemske zmage, Belgija prizadejala drugi zaporedni poraz Angliji

Amsterdam, 15. 11. 2020 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Nizozemska je v petem krogu Lige narodov doma zanesljivo opravila z Bosno in Hercegovino. Junak tekme je bil z dvema goloma Georginio Wijnaldum, na koncu je bilo 3:1. V tej skupini je Italija zatem z 2:0 ugnala Poljsko. Belgijska nogometna reprezentanca pa je v Heverleeju premagala Anglijo z 2:0 in ima pred zadnjim krogom druge skupine v elitni ligi A dve točki prednosti pred Dansko, ki je bila v Koebenhavnu boljša od Islandije z 2:1.

Nizozemska – Bosna in Hercegovina
Nizozemska – Bosna in Hercegovina FOTO: Twitter

Georginio Wijnaldum je mrežo Bosne in Hercegovine načel že v šesti minuti, ko si je izmenjal lepo dvojno podajo z Denzelom Dumfriesom, ki je presekala gostujočo obrambo, in nato žogo poslal v nebranjeni del mreže. V 14. minuti je vezist Liverpoola poskrbel za 2:0. Znova je dočakal odlično asistenco z desne strani, po kateri je moral za zadetek žogo le potisniti v gol vratarja Ibrahima Sehića. Vse je bilo odločeno na začetku drugega polčasa, ko je na 3:0 povišal Memphis Depay, še drugič na tekmi se je kot asistent izkazal Dumfries. Bosna je pred koncem uspela znižati prek Smaila Prevljaka. Na koncu je bilo 3:1.

Italija je po zmagi nad Poljsko z 2:0 napredovala na prvo mesto na razpredelnici v skupini 1. Za "azzurre" je prvi gol v Reggio Emilii prispeval v Braziliji rojeni Jorginho v 27. minuti z 11-metrovke, piko na i pa je v 84. minuti postavil Domenico Berardi. Končna odločitev o zmagovalcu v skupini 1 bo padla v sredo, 18. novembra, ko se bo Italija v Sarajevu pomerila z BiH, Poljska pa bo v Chorzowu gostila Nizozemsko.

Statistika obračuna med Italijo in Poljsko
Statistika obračuna med Italijo in Poljsko FOTO: Sofascore.com

"Rdeči vragi" iz Belgije so sijajno odprli obračun v Heverleeju ter z goloma Yourija Tielemansa v 10. in Driesa Mertensa v 24. minuti hitro povedli z 2:0. V nadaljevanju dvoboja se izid ni spremenil, Belgijci pa so pred zadnjim krogom zadržali dve točki pred Danci. Na drugi tekmi v tej skupini je bil junak dvoboja dvakratni strelec Christian Eriksen, ki je oba gola dosegel po izvajanju 11-metrovk. Prvi gol je zabil v 12. minuti, drugega in odločilnega pa v samih izdihljajih tekme in tretji minuti sodnikovega podaljška. Za Islandijo je zadel Vidar Orn Kjartansson v 85. minuti.

Belgija ima pred zadnjim krogom dve točki prednosti pred Dansko, Anglija zaostaja pet točk, Islandija pa na dosedanjih tekmah ni osvojila še nobene točke. Para zadnjega kroga sta Belgija - Danska in Anglija - Islandija.

V soboto si je Francija po zmagi nad Portugalsko v Lizboni z 1:0 že zagotovila prvo mesto v svoji skupini in kot prva tudi nastop na zaključnem turnirju, ki bo na sporedu prihodnje leto. Švedska je na drugi tekmi v skupini 3 v Solni premagala Hrvaško z 2:1.

Ta dan sta bili na sporedu tudi dve tekmi v skupini 4. Nemčija je v Leipzigu ukanila Ukrajino s 3:1, Švica in Španija pa sta se v Baslu razšla z neodločenim izidom 1:1. V skupini 4 vodi Nemčija z devetimi točkami, Španija je zbrala osem, Ukrajina šest, Švica pa tri točke. Para zadnjega kroga sta Španija - Nemčija in Švica - Ukrajina.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.