Nogomet

Klopp: Dobro je, da nismo dobili Cityja ali Chelseaja

Liverpool, 19. 03. 2021 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po opravljenem žrebu pred nadaljevanjem Lige prvakov je za spletno stran svojega kluba spregovoril Jürgen Klopp, ki ga v četrtini finala čaka obračun z madridskim Realom. Nemški strateg je poudaril, da v tej fazi tekmovanja lahkih tekmecev ni, dodal pa je, da je vseeno vesel, ker se je izognil angleškemu obračunu.

Vrhunci finala Lige prvakov v sezoni 2017/2018 med Real Madridom in Liverpoolom:

Spopad Real Madrida in Liverpoola bo obračun dveh od treh ekip z največ trofejami v Ligi prvakov. Galaktiki imajo v svojih vitrinah rekordnih 13 lovorik, medtem ko so Redsi doslej šestkrat postali evropski prvaki. Še je svež tudi spomin na medsebojni finale izpred treh let, ko je vratar Liverpoola Loris Karius z dvema neverjetnima napakama podaril naslov Realu. 

"Vznemirljiv žreb. Logično je, da smo dobili zahtevnega nasprotnika, a s tem sem zadovoljen. Kogarkoli bi dobili, bi bilo enako, to je jasno. Komaj čakam obe tekmi," je uvodoma povedal Jürgen Klopp.

"Le nekaj več kot dve leti je minilo, odkar smo se srečali v finalu. To je bila težka noč za vse nas. Da smo dobili priložnost za maščevanje, je zares 'kul'. Že res, da gre za drugo fazo tekmovanja in da niti ne vemo, kje bomo igrali tekmi. A s tem se ne obremenjujemo. Če bomo morali igrati v Budimpešti, tudi prav. Če pa bi domači obračun lahko igrali na Anfieldu, bi bilo super," se nadeja nemški strokovnjak. 

Poraz v kijevskem finalu je bil za Kloppa edini obračun proti Realu na klopi Liverpoola. Pred tem pa se je z galaktiki šestkrat pomeril kot trener Borussie iz Dortmunda. Skupno ima proti tekmecem v četrtfinalu tri zmage, tri poraze in en neodločen rezultat. "Pri Borussii sem imel občutek, da smo se vedno morali udariti z Realom. Ali v skupini ali v izločilnih bojih. Že pred žrebom sem vedel, koga bomo dobili. Njih ali pa Arsenal." 

Jürgen Klopp z varovanci ponesrečeno sezono v domačem prvenstvu rešuje prav v Ligi prvakov.
Jürgen Klopp z varovanci ponesrečeno sezono v domačem prvenstvu rešuje prav v Ligi prvakov. FOTO: AP

"Mislim, da bo to moja prva tekma proti Realu, ko ne bo Cristiana Ronalda. Verjetno tudi prva, ko ne bo Garetha Bala. Ampak še vedno ima Real nekaj izjemnih posameznikov. Sergio Ramos, Raphael Varane, Toni Kroos, Luka Modrić, Casemiro, da niti ne naštevam naprej. Poleg tega pa imajo Madridčani nekaj mladih perspektivnih igralcev, kar bo za nas zagotovo velik izziv."

Liverpool je imel na petkovem žrebu kar precej možnosti, da bi že v četrtfinalu dobil angleškega nasprotnika, a so kroglice na koncu Manchester City povezale z Borussio iz Dortmunda, Chelsea pa s Portom, s čimer je bil Klopp zadovoljen. "Mislim, da imamo glede tega vsi isto mnenje: Bayern si ne želi Borussie, na primer, ker sta iz iste države. To pa velja tudi za nas s Cityjem ali Chelseajem." 

"Če ti žreb ponudi možnost, da se izogneš nasprotnikom iz iste države, boš to seveda sprejel. A ponavljam, kogarkoli bi dobili, bi nam bilo težko," je še dodal Klopp.

Pari Lige prvakov do finala
Pari Lige prvakov do finala FOTO: Sofascore.com

V primeru napredovanja bi se Liverpool v polfinalu pomeril z boljšim na obračunu Porto–Chelsea. Ostala četrtfinalna para pa sta še že omenjeni Manchester City–Borussia Dortmund in Bayern–PSG, ko se bosta udarila lanska finalista v tem tekmovanju. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
19. 03. 2021 21.30
-7
Real prvak 100%
blazter
19. 03. 2021 21.05
+2
Obe ekipi imata srečo, da sta nasprotnika. Nobena ni na nivoju ostalih. Kot, da bi bil žreb ....... Forma obeh, je takšna, da bi bil Porto favorit
Kollerik
19. 03. 2021 20.39
+7
Klopp je pravi trener, ni kaj. Zgleda da redse kar meče od želje po maščevanju.
mr.puff puff
19. 03. 2021 19.42
+6
Kloop je car!upam da bo cim dljr pr liverpoolu!
fihner
19. 03. 2021 20.00
-5
Vladimir.Krutov
19. 03. 2021 19.08
+6
Kdor nogomet spremlja več kot pa samo goli rezultat je v tem članku razbral vse kaj si misli v trenutnem stanju....super razmišljanje enega trenerja...nisem navijač liva...ampak ta njegov komentar je pa vrhunski....kapo dol...
Sortegilio
19. 03. 2021 18.55
+7
Liverpool zna v ligi prvakov priti dlje, sploh ker je domače prvenstvo že več ali manj zafurana.
Mamba4Life
19. 03. 2021 18.44
+8
s trenutno formo je čist useen tud če bi dobili dinamo :)
Ka pa mislis
19. 03. 2021 18.39
+10
Ce je res dobro, bomo se videli. Upam na dobro tekmo
stoj?kov
19. 03. 2021 21.39
+3
glede na nasprotnika bosta to pravi evropski tekmi,neglede na trenutno formo in igro obeh!