Nogomet

Ronaldo zadel za osmino finala, Barca v velikih težavah, Iličić s klopi pospremil triler Atalante

Villarreal, 23. 11. 2021 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
50

Cristiano Ronaldo je bil junak Manchester Uniteda v derbiju skupine F proti dotlej vodilnemu Villarrealu, potem ko je rdeče vrage v 78. minuti s sijajnim lobom popeljal v vodstvo. Pred koncem je za 2:0 poskrbel Jadon Sancho. Barcelona je na tekmi, ki bi jo morala dobiti, le remizirala z Benfico (0:0). Atalanta Josipa Iličića, ki ni dobil priložnosti za igro, je v pravem trilerju remizirala z Young Boys s 3:3. Igral pa je Benjamin Šeško, ki je s Salzburgom izgubil v Lillu (0:1).

Rdeče vrage je na gostovanju v Španiji vodil začasni vršilec dolžnosti Michael Carrick, potem ko je bil po porazu z Watfordom v soboto odpuščen Ole Gunnar Solskjaer. Domači Villarreal je bil v prvem polčasu boljši tekmec in je imel nekaj zrelih priložnosti za vodstvo, a jih ni izkoristil. Blestel je David de Gea, ki je v šesti minuti veselje preprečil Moiu Gómezu, štiri minute kasneje pa še Yeremiju Pinu. Vratar gostov je bil tretjič na delu po poskusu Manuja Triguerosa, ki ga je zopet ubranil z odliko. 

Cristiano Ronaldo proslavlja zadetek na tekmi Villarreal – Manchester United.
Cristiano Ronaldo proslavlja zadetek na tekmi Villarreal – Manchester United. FOTO: AP

V nadaljevanju je imel prav Trigueros sijajno priložnost za 1:0 v 59. minuti, ko se je znašel sam v kazenskem prostoru, a se je zopet izkazal njegov rojak med vratnicama gostov. Prvič je za rdeče vrage zares nevarno zapretil Jadon Sancho v 71. minuti, vendar je Geronimo Rulli ostal zbran. Si pa je 29-letni Argentinec v 78. minuti privoščil napako, ki je prevesila srečanje. 

Slabo je podajal Ettienu Capoueju, temu ni uspelo zadržati žoge, je pa do nje prišel Cristiano Ronaldo, ki ni dolgo razmišljal in je s sijajnim lobom poskrbel za prednost Uniteda. To je bil zanj že 140. zadetek v Ligi prvakov. V končnici tekme je po še eni napaki Villarreala United izpeljal hiter protinapad, zadnjo podajo je pripravil Bruno Fernandes, za 2:0 pa je z močnim strelom poskrbel Jadon Sancho, ki je tako vpisal svoj prvi zadetek v dresu rdečih vragov.

Cristiano Ronaldo je v tej sezoni že trikrat zadel zmagoviti zadetek v zadnjih 15 minutah tekme, kar je največ v zgodovini Lige prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Za vse nas v klubu so bili zadnji dnevi zelo težki. Ta rezultat je bil za Oleja," je po tekmi povedal Carrick. "Veliko je bilo stvari, ki smo jih morali opraviti. Prevzel sem to (trenersko, op. a.) vlogo in vesel sem, da nam je uspelo. Ko trpiš in nisi v pravi formi, se stvari zelo težko izboljšajo same. Morali smo pokazati pravi značaj in borbo, tokrat nam je uspelo." 

Carricka lahko veseli tudi dejstvo, da se je prvič, odkar je poleti prišel iz Borussie Dortmund, med strelce vpisal Jadon Sancho. "Tako vesel sem zanj. Garal je od prve do zadnje minute in to je nagrada. Dal je vse, kar je imel. Pokazal je pravi značaj. Vsi vemo, kako rad ima žogo, tokrat pa je moral garati tudi brez nje. Pokazal je pravi obraz, vsi v klubu smo veseli zanj," je dodal nekdaj odlični vezist. 

Statistika tekme med Villarrealom in Manchester Unitedom
Statistika tekme med Villarrealom in Manchester Unitedom FOTO: Sofascore.com

Po remiju rumene podmornice je imela Atalanta priložnost, da se z zmago v Bernu zavihti na drugo mesto skupine. Za Bergamčane se je srečanje začelo odlično, saj je že v deseti minuti po podaji Rema Freulerja zadel Duvan Zapata. A ob polčasu je bilo na semaforju zopet izenačeno, za kar je v 39. minuti poskrbel Theoson Jordan Siebatcheu

Tudi v drugi polčas je Atalanta vstopila sijajno. V 51. minuti jo je v novo vodstvo popeljal Jose Luis Palomino. Kljub ne preveč prepričljivi igri je četa Giana Piera Gasperinija ohranila ugoden izid – vse do 81. minute, ko je za Young Boys v polno meril Vincent Sierro. Po tem, ko je le tri minute kasneje zadel že Silvan Hefti, je bila Atalanta v velikih težavah, a vsaj deloma jo je rešil Luis Muriel, ki je malo pred koncem dosegel gol za končnih 3:3. Remi pomeni, da se bosta Atalanta in Villarreal v zadnjem krogu v Bergamu pomerila za drugo mesto. Španci imajo trenutno sedem točk, Italijani pa šest. 

Atalanta je po vodstvu v letošnji sezoni Lige prvakov zapravila že neverjetnih devet točk:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bayern brez praske, Barca v velikih težavah
Bayern je na peti tekmi v skupini E prišel do še pete zmage. V zasneženem Kijevu je že v 14. minuti zablestel Robert Lewandowski. Po predložku s strani se domača obramba ni najbolje odzvala, žoga se je odbila za Poljakov hrbet, ki pa je v slogu najboljših instinktivno odreagiral in s škarjicami poskrbel za zgodnje vodstvo Bavarcev. Pred koncem prvega dela je za 2:0 zadel Kingsley Coman, v nadaljevanju pa Dinamu več kot zadetek za zmanjšanje zaostanka v režiji Denisa Garmaša ni uspelo pripraviti. 

Medtem gre Bayernu vse kot po maslu, pa je v velikih težavah Barcelona. Tokrat je na Camp Nouu le remizirala z Benfico brez zadetkov, kar pomeni, da je njena prednost na drugem mestu pred lizbonskimi orli le dve točki. Barca bo v zadnjem krogu gostovala pri Bayernu, medtem ko Benfico čaka na papirju bistveno lažji obračun na domači zelenici z že izpadlim Dinamom. Ukrajinci z eno točko nimajo več možnosti niti za tretje mesto, tako da zagotovo ne bodo najbolj motivirani. Kaj lahko bi se zgodilo, da bo Blaugrana končala kot tretja in evropsko pot nadaljevala v Europa League. 

Četa Xavija Hernandeza je bila proti Benfici sicer bistveno boljša in je imela nemalo zrelih priložnosti, na koncu pa je vendarle lahko zadovoljna, da ni celo izgubila. V zadnji minuti sodniškega dodatka so namreč gostje izpeljali hiter protinapad, Harisu Seferoviću je z žogo uspelo zaobiti Marca-Andreja ter Stegna, a je nato s kakšnih 10 metrov zgrešil prazna vrata, tako da je ostalo pri 0:0. 

Statistika tekme Barcelona – Benfica
Statistika tekme Barcelona – Benfica FOTO: Sofascore.com

Šeškov večer za pozabo, a biki še naprej v odličnem položaju
Izjemno napeto bo v zadnjem krogu v skupini G, v kateri imajo prav vse štiri ekipe še možnost za napredovanje. Najbolje kaže Lillu, ki je tokrat z 1:0 ugnal Salzburg Benjamina Šeška. Mladi Slovenec je začel v prvi postavi, a tokrat ni imel svojega dne. V 59 minutah igre mu ni uspelo priti do strela, uspešno je realiziral 11 od 15 podaj. 

Salzburžani pa so lahko zadovoljni, da je Sevilla doma z 2:0 ugnala Wolfsburg, s čimer so ostali na drugem mestu skupine. Španski predstavniki so si s tremi točkami vrnili upanje za napredovanje, Nemci pa so kar naenkrat na dnu skupine. V zadnjem krogu bo Salzburg gostil Sevillo, vodilni Lille pa bo gostoval pri Wolfsburgu. 

Statistika Benjamina Šeška proti Lillu.
Statistika Benjamina Šeška proti Lillu. FOTO: Sofascore.com

Liga prvakov, 23. november, izidi: 

Skupina E:

Dinamo Kijev – Bayern München 1:2 (0:2)
Garmaš 70.; Lewandowski 14., Coman 42. 

Barcelona – Benfica 0:0 (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina F: 

Villarreal – Manchester United 0:2 (0:2) 
Ronaldo 78., Sancho 90.

Young Boys – Atalanta 3:3 (1:1)
Siebatcheu 39., Sierro 81., Hefti 84.; Zapata 10., Palomino 51., Muriel 88. 
Josip Iličić je obsedel na klopi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina G:

Lille – Salzburg 1:0 (1:0)
David 31. 
Benjamin Šeško je začel v prvi postavi in igral do 59. minute.

Sevilla – Wolfsburg 2:0 (1:0)
Jordan 13., Mir 97. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina H: 

Chelsea – Juventus 4:0 (1:0)
Chalobah 25., James 56., Hudson-Odoi 58., Werner 95.

Malmö – Zenis St. Peterburg 1:1 (1:0)
Rieks 28., Rakitskij 92. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
24. 11. 2021 19.35
-1
Čudno je pri barci vse skupaj....včeraj ni poskusil s cutinhom....ali so skregani ali se bojijo da bi se pred prodajo poškodoval....me je pa prijetno presenetil gavi....če bo tako delal naprej bo boljši kot pedrinho...
Anticripstoned
24. 11. 2021 14.48
+3
halar oz cripstoned oz zapiramvamusta pa je tut ronči po 10 tekmah dočakal gol
Vladimir.Krutov
24. 11. 2021 13.07
-2
Igra barce se dviguje...ima pa barca svojeda ronalda"depay"....že na prijatelski tekmah in tudi izjava direktorja lyona vse pove kaj dejansko je depay....da depay izvaja korner v kazenskem pa čakajo gavi..nico..demir..frenki je pa norost...včeraj barca z 10 igralci depaya ne štejem potegne remi...škoda da je deževalo da mladina ni prišla toliko do izraza...borbeni so pa bili...upam da depay ispolni kaj je rekel....igral bom za barco tako dolgo kot bo trener koeman...
Vladimir.Krutov
24. 11. 2021 13.07
-2
265004
24. 11. 2021 17.58
+1
Kruto tukaj se pa s tabo ne strinjam...verjetno si mal jezen nanj zaradi slabe igre včeraj...on je edini napadalec ki lahko da gol v tem trenutku.nima pa s kom igrat...daj ga sodi ko prideta Fati in Dembele...ko bodo igrali skupaj...
Vladimir.Krutov
24. 11. 2021 19.00
-1
004....ni panike..imaš pravico misliti drugače....moje je da yusuf ni imel s kom igrati in je bil sam v napadu.....fati....lej tri operacije kolena pri 18 letih je zelo nevarno...koleno še ni razvito pri teh letih in že trikrat režeš koleno...tu je okrevanje in še psiha na fatija velik problem....fant si zelo želi uspeti pri barci kar je dobro.....vendar jaz dvomim da bo še kdaj odigral sezono brez poškodbe.....srčno upam da se motim...
Fuzbaler
24. 11. 2021 12.48
+0
Je pa še ena stvar...kako boljše je vzdušje na Camp nouu, ko so v ospredju lokalni navijači in ni toliko turistov.
Fuzbaler
24. 11. 2021 12.47
+3
Te mladci Barce potrebujejo izkušnje. Če bo to v Ligi Evropa pa naj bo. Tudi Liverpool in Atletico sta nekaj let nazaj igrala tam. Dynamo pa se bo vseeno boril proti Benfici, ker vsaka točka prinese denar, zato ni samoumevno, da bo Benfica zmagala. Je pa bolj kot ne jasno, da Barca Bayerna nemore premagati, razen če bo tudi Bayern igral z mladinci, glede na to da so že prvi v skupini.
grozjak
24. 11. 2021 11.40
+4
G.Obrez je pa že naravnost maloumen z svojim večnim fokusom na posameznega igralca barce, ki ne dosega obrez standardov za dres barce.
Kollerik
24. 11. 2021 15.26
-2
Matrax
24. 11. 2021 11.30
+5
Kollerik a ti nekaj povem.... SIIIIUUUU, SIIIUUUUU, SIUUUUUU😁😁😁😁
265004
24. 11. 2021 17.59
-1
Matrax,mater si duhovit....res si izviren...
265004
24. 11. 2021 10.36
+0
Za mene včerajšna tekma Barce super...Manjkala je realizacija...Vsi krivite Depaya,a človek sam igra v napadu.Po vstopu Dembeleja je to izgledalo že bolje in Depay bo prišel do izraza ko pride nazaj še Fati...To bo vrhunski napad zapomnite si kaj sem napisal....Visoki presing celo tekmo,kondicijo bo Xavi fantom vrnil in potem bo Barca napredovala iz tekme v tekmo...Sploh ne bo tako dolgo trajalo ,da fantje pridejo na nivo....Sem že pisal,da sploh ne bi bilo slabo da igrajo Evropsko ligo,ker se bodo fantje kalili s tekmami malo nižjega ranga in je to veliko bolje kot da bi izpadli v osmini finala LP in bi bilo konec Evropskih tekem...pa še lovoriko lahko osvojijo...Še vedno smo v igri za vse lovorike in forma in igra Barce se vzpenja...če samo pomislim kako nas je Benfica doma nadigrala ,je tole včeraj balzam...Benfica je bila nadigrana,če bi pa igral še Fati sem pa siguren ,da bi Barca zmagala...
Kollerik
24. 11. 2021 10.46
+1
++++. Včeraj je bila Barca boljši nasprotnik, žal se je izšlo samo z remijem. Treba je vedeti, da se je Barci zgodila dolga vrsta nesreč, med njimi je tudi odhod Aguera iz aktivnega življenja. Tu je dolga vrsta poškodb, porazna finančna slika, odhodi Messija, Suareza itd. Komaj so se znebili Bartomea in nazadnje še Kumana itd. Napredek pod Xavijem je dobro viden, takojšen in zdaj bo šlo samo še navzgor. In včerajšna igra je uspeh, napredek, vse ostalo še pride.
dark horse
24. 11. 2021 10.50
+1
Depay bi moral skupaj s koemanom spakirati. Brathwait je za njega vesoljec, če bi bil pol tolk dobr kot misli da je bi bil še vedno v man utd
User416781
24. 11. 2021 12.24
+4
@265004 - Depay bi moral dvakrat samo brcniti žogo, pa je driblal samega sebe.
265004
24. 11. 2021 18.01
Se strinjam,ampak pride tud taka tekma...človek je že celo sezono sam v napadu..poglej ga v reprezentanci...ko prideta Fati in Dembele...bo imel veliko več prostora...
265004
24. 11. 2021 10.29
+7
čist realen komentar....po takem članku novinarja se vidi kako mediji favorizirajo Ronalda...Ronaldo junak tekme,a ni ga bilo nikjer do gola in po golu....Zakaj ne bi bil junak Sancho ,ki je igral bistveno bolje??Ronaldo je lahko samo negativec,ki je United spet odmaknil od Angleškega vrha in se bodo komaj borili za LP,če ne bodo celo izpadli iz boja za Evropska tekmovanja.Seveda se že govori ,da bo dal rep med noge in zopet stekel k naslednjemu klubu ,kjer bo lahko filal svojo statistiko...Dobro vidimo kje je Juventus in koliko časa se bo pobiral zaradi Ronaldove statistike...United je že novembra izpadel iz boja za lovorike,preostane mu samo še LP,kjer pa bo s tako igro izpadel v osmini finala...
User416781
24. 11. 2021 10.01
+8
Včeraj prikazana igra Barce všečna, igrali so borbeno in s srcem, v igri je bilo precej več kreativnosti. Je pa nerealno pričakovati od mladincev v ekipi, da bodo delali čudeže. Manjka nekdo, ki bi zabijal gole. Depay je za takojšen odstrel, kaj je ta človek včeraj zapravil, pa ne samo enkrat, je neverjetno.
Vladimir.Krutov
24. 11. 2021 13.37
Depay ne samo včeraj....tudi zadnjič ni kaj pokazal....ego super zvezdnika....
samomojemnenje
24. 11. 2021 09.34
+5
Škoda, da Barca ni dosegla gola, ampak žal nima napadalca, ki bi lahko dal gol. Gavi ni napadalec, Depay pa igra v svojem svetu. Škoda, da ga ni Koeman vzel s sabo. Šele z vstopom Dembeleja so postali nevarnejši, ampak potem noben ne zaključi njegovih podaj.
Kollerik
24. 11. 2021 10.50
-2
Pa nas je včeraj dr. Obrez spet obilno informiral z informacijami, kot samo on to zna. Škoda zaradi remija predvsem zato, ker bi z zmago prišli do lepih financ. No, zdaj vsaj niti malo ne dvomimo v mladce slovite La Masie in v Xavija, ki je pravi kaliber za trenerja Barce.
Kollerik
24. 11. 2021 11.01
-3
Obrez je med drugim povedal še, da se nazaj v klub vrača nekdanji čudežni up Barce Bojan Krkić, ki bo komentator na Barca TV+. Danes lahko potrditev te informacije preberemo tudi v nekaterih medijih
User416781
24. 11. 2021 12.58
+3
Meni gre ta Obrez na k... Ne vem, zakaj vsako tekmo vedno znova poslušam o vseh možnih težavah Barce, namesto da bi komentiral tekmo.
Kollerik
24. 11. 2021 15.29
-2
Je zelo informativen, tu in tam kakšno stvar tudi preveč zdramatizira
HALAcR7
24. 11. 2021 09.08
-1
Kaj dela cr7 ni ga,ni ga,ni ga,,nato gooollll SSIIIIIIIUUUUUU
dark horse
24. 11. 2021 09.20
+6
Kos Andrej
24. 11. 2021 10.29
+2
Recimo Halar nikdar ne daje taksnih izprijenih zaljivih izjav, kot ti, Kollerik, Konan . Pise izkljucno o nogometu, zato ga spostujem. Vi pa ste primitivni poden komentiranja.
Kollerik
24. 11. 2021 10.47
+3
stonickni klovn korl je zelo dobro opisal samega sebe...poden od komentiranja
Kos Andrej
24. 11. 2021 10.49
+1
dark horse
24. 11. 2021 10.51
+2
A krele kripsl piše o nogometu 🤣😂 pejta skupaj na sok pa poster cr s sabo vzemita
Kos Andrej
24. 11. 2021 08.54
+2
Do gola so še nekako pribežali, pred golom pa ko slepe kure sem in tja, kot da bi gledal amaterje.
HALAcR7
24. 11. 2021 09.06
-1
Šteje se le rezultat,čeprav sem mislil da bo drugačen,po igri seveda
Lukas92
24. 11. 2021 08.08
-2
Benficaa....🤗🤗 ekipe v Ligi Evropa se že tresejo...🤣🤣ajaa ups ni Messija ni Barcelone....🤣🤣
Lukas92
24. 11. 2021 08.38
-3
Bom bom samo Barca pa še vedno ni premagala Benfice😁😁😁😘
glavni Baja
24. 11. 2021 08.41
+4
... je napisal verni "navijač" Benfice 🙂🙃😉🤭
Lukas92
24. 11. 2021 08.47
-4
Ja a jo je mogoče premagala v 2 tekmah? Nevem mogoče se gledu napačno tekmo? 😁😁
Matrax
24. 11. 2021 08.02
+2
Siiiuuuu😘😘😘
Konan
23. 11. 2021 21.35
-4
Mater je dal gol jaki ekipi, uf, pa golman mu je moral podati, v premier ligi bo spet prizemljen, bo gledal v tla od sramote
Lukas92
24. 11. 2021 08.07
-1
Matrax
24. 11. 2021 08.21
+1
Konan a peče, da ene portugalske ekipe niste zmožni premagat? 😁
Rajko Ormožan
24. 11. 2021 12.08
-1
Eni pač ne premorejo dovolj ponosa, da bi lahko priznali kako so določeni igralci velemojstri žoge na travi.
Lektor Jure T.
23. 11. 2021 21.34
-3
Iz kje pri vseh teh miljonih in osvojenih lovorikah pri teh letih se najde motivacijo. Tip je res roboto. Klobuk dol pred njim. Kljub letom se vedno sodi v sam vrh evropske smetane. Zame je CR goat
Lektor Jure T.
23. 11. 2021 21.35
+2
MarioSuper99
23. 11. 2021 21.12
+4
Z vsako tekmo zapre usta dvmoljivcem. Nevrjeten je :)
coca.eskim
23. 11. 2021 21.15
+5
HALAcR7
23. 11. 2021 20.52
-3
Jao zopet mož odločitve,,zdaj bo spet mir za nekaj časa,nebo več slamantih navijačev psglone,ki kokodakajo tukaj gor
Štanjkol
23. 11. 2021 21.03
-1
Kos Andrej
24. 11. 2021 08.53
-2
Angleska liga je mocna, en PSG , magari s tremi Messiji, bi bil tam komaj okrog 10. mesta.
HALAcR7
24. 11. 2021 09.08
-3
Zakaj misliš da je city skenslal messija,,,