Nogomet

Mbappe za zgodovino, Kamplov Leipzig do Lige Evropa, Atletico ugnal Porto za osmino finala

Pariz, Milano , 07. 12. 2021 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
92

Na prvih dveh tekmah torkovega sporeda šestega kroga Lige prvakov je PSG ugnal Club Brugge s 4:1, RB Leipzig pa je presenetil Manchester City (2:1) in si priigral tretje mesto ter posledično nadaljevanje evropske poti v Ligi Evropa. Kasneje je bilo najbolj napeto v skupini B, v troboju Porta, Milana in Atletica pa je v osmino finala na koncu prišel slednji, ki je na Portugalskem slavil s 3:0. Ajax je potrdil prvo mesto v svoji skupini, Borussia pa je za tolažilno nagrado razbila Bešiktaš.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Atletico ugnal Porto za osmino finala
    03:06
    Iz 24UR: Atletico ugnal Porto za osmino finala
  • Vrhunci torkovih tekem šestega kroga Lige prvakov, 2. del
    13:50
    Vrhunci torkovih tekem šestega kroga Lige prvakov, 2. del
  • Marco Asensio za 2:0 na tekmi Real Madrid – Inter
    01:05
    Marco Asensio za 2:0 na tekmi Real Madrid – Inter
  • Nicolo Barella je v 62. minuti prejel rdeči karton
    02:02
    Nicolo Barella je v 62. minuti prejel rdeči karton
  • Zadetek Tonija Kroosa za 1:0 na tekmi Real Madrid – Inter
    01:03
    Zadetek Tonija Kroosa za 1:0 na tekmi Real Madrid – Inter

 

V skupini A je bilo že pred zadnjim krogom znano, kdo bo potoval v osmino finala. Manchester City si je prvo mesto zagotovil z domačo zmago nad PSG-jem v prejšnjem krogu. Leipzig in Club Brugge sta bila po petih tekmah izenačena pri štirih točkah, tako da je bilo vprašanje o tretjem mestu in potniku v izločilne boje Lige Evropa še odprto. 

Na Parku princev je bilo vprašanje o zmagovalcu kaj hitro razrešeno, saj je Kylian Mbappe že v sedmi minuti dosegel svoj drugi zadetek na tekmi. V Ligi prvakov je tako dosegel in presegel mejnik 30 golov, s čimer je postal najmlajši nogometaš v zgodovini, ki mu je to uspelo. Pred koncem polčasa je svoje pristavil še Lionel Messi s prekrasnim strelom z razdalje za vodstvo s 3:0. To je bil zanj že 124. gol na najelitnejšem evropskem odru. 

Statistika Kyliana Mbappeja v Ligi prvakov.
Statistika Kyliana Mbappeja v Ligi prvakov. FOTO: Sofascore.com

Sredi drugega dela je Belgijce v igro vrnil Mats Rits po podaji Noaja Langa, a je nato z enajstmetrovko in svojim 125. zadetkom v Ligi prvakov odgovoril Messi. Končalo se je pri izidu 4:1. 

Poraz Bruggeja, ki je bil sicer pričakovan, pa je izkoristil RB Leipzig. Biki so na svojem igrišču presenetili prvouvrščene meščane, s paketom treh točk pa so si priigrali tretje mesto in vozovnico za šestnajstino finala Lige Evropa. Za domače sta zadela Dominik Szoboszlai v prvem in Andre Silva v drugem polčasu. Kmalu po golu Portugalca je na 2:1 znižal Riyad Mahrez, a več od tega varovanci Pepa Guardiole niso zmogli. Medvedjo uslugo jim je v 82. minuti naredil Kyle Walker, ki je povsem po nepotrebnem storil grd prekršek za neposreden rdeči karton in bo tako izpustil prvo tekmo osmine finala.

Statistika tekme Milan – Liverpool
Statistika tekme Milan – Liverpool FOTO: Sofascore.com

Stanje v skupini B je obetalo dramo
Porto bi si napredovanje zagotovil z zmago, lahko pa tudi z remijem, vendar samo, če Milan ne bi slavil. Atletico je za osmino finala nujno potreboval vse tri točke, ob tem pa je upal, da Liverpool ne bo izgubil. Milančani pa so bili v najslabšem položaju, saj so potrebovali vse tri točke in remi na tekmi Porto – Atletico. 

Milan se je lahko zahvalil tudi srečnemu razpletu preostalih srečanj, da je bil pred zadnjim krogom še vedno v igri, saj je na prvih štirih tekmah zmogel vsega točko. Na San Siru je bilo pred dvobojem z Liverpoolom veliko optimizma, ki ga je še podžgal zadetek Fikaya Tomorija v 29. minuti. Po podaji iz kota je najprej streljal kapetan Alessio Romagnoli, Alissonu je uspelo odbiti, a le na nogo nekdanjega branilca Chelseaja, ki ni imel težav iz neposredne bližine. 

Tribune z gorečimi navijači Milana so eksplodirale, a je evforijo kmalu umiril Mohamed Salah. Vratar domačih Mike Maignan se ni proslavil s posredovanjem, saj je na videz nenevaren strel Alexa Oxladeja-Chamberlaina odbil naravnost do Mohameda Salaha, ki je rutinirano poskrbel za 1:1. 

V nadaljevanju so Milančani pritisnili, saj so nujno potrebovali še en zadetek, a so Redsi pokazali, zakaj so zanesljivo osvojili prvo mesto v svoji skupini. Na koncu so po napaki Tomorija, ki je izgubil žogo na svoji polovici, prišli celo do zmage. Strel Sadia Maneja je Maignanu uspelo ubraniti, a je nato z glavo zadel Divock Origi

Liverpool je postal prva angleška ekipa v zgodovini, ki je dobila vseh šest tekem v skupinskem delu Lige prvakov:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poraz Milana je na koncu izkoristil Atletico Madrid, ki je na zahtevnem gostovanju na Portugalskem slavil s 3:0. V prvem polčasu zadetkov ni bilo, v drugem pa so varovanci Diega Simeoneja kar trikrat zatresli nasprotnikovo mrežo. Prvi gol je v 56. minuti dosegel Antoine Griezmann, preostala dva pa sta padla tik od koncu. V 90. minuti je na 2:0 povišal Angel Correa, v sodniškem dodatku pa je piko na i postavil njegov rojak in nekdanji član Udineseja Rodrigo De Paul.

Ajax nadgradil izjemen skupinski del
V skupini C je bilo praktično vse jasno. Ajax je bil po petem krogu tudi matematično prvi, Sporting drugi, Borussia iz Dortmunda tretja, Bešiktaš pa zadnji in tako spomladi ne bo nadaljeval evropske poti. Na zadnji igralni dan pa smo dobili le še potrdilo že videnega. Ajax je ugnal lizbonski Sporting s 4:2, Borussia Dortmund pa je v dvoboju osmoljencev s 5:0 razbila turški Bešiktaš. Po dvakrat sta zadela Marco Reus in Erling Braut Haaland

Real prvi, Šahtar ostal brez zmage
V skupini D sta se za prvo mesto udarila Real Madrid in Inter. Samir Handanovič je za skok na vrh nujno potreboval vse tri točke v španski prestolnici. Šerif si je že po petih tekmah zagotovil tretje mesto in nadaljevanje v Ligi Evropa, Šahtar pa je tokrat razočaral in bil prikovan na dno.

Real je doma z 2:0 ugnal Inter, potem ko sta sijajno zadela Toni Kroos in Marco Asensio. Šerif pa je v Ukrajini dodal še eno poglavje svoji evropski pravljici, saj zopet ni izgubil. Po golu Bobana Nikolova v tretji minuti sodniškega dodatka so Moldavijci prišli do izenačenja (1:1). 

7. december, Liga prvakov, 6. krog, izidi: 

Skupina A: 

PSG – Club Brugge 4:1 (3:0)
Mbappe 2., 7., Messi 38., 76.; Rits 68.

RB Leipzig – Manchester City 2:1 (1:0)
Szoboszlai 24., Silva 71.; Mahrez 76. 
Kevin Kampl je igral vso tekmo, v 14. minuti je prejel rumeni karton.
RK: Walker 82. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina B: 

AC Milan – Liverpool 1:2 (1:1)
Tomori 29.; Salah 36., Origi 55.

FC Porto – Atletico Madrid 0:3 (0:0)
Griezamnn 56., Correa 90., De Paul 90. 
RK: Wendel 70., Carraso 67. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina C:

Ajax – Sporting CP 4:2 (2:1)
Haller 8. (11-m.), Antony 44., Neres 58., Berghuis 62.; Santos 22., Tabata 78. 

Borussia Dortmund – Bešiktaš 5:0 (2:0)
Malen 29., Reus 45. (11-m.), 53., Haaland 68., 81. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina D: 

Real Madrid – Inter 2:0 (1:0)
Kroos 17., Asensio 79. 
RK: Barella 64. 

Šahtar Doneck – FC Šerif 1:1 (1:0)
Fernando 42.; Nikolov 93.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
08. 12. 2021 20.42
-14
In to en mali vezist s konfekcijo S, ki nosi M samo zato, da spravijo gor vse sponzorje...
Vladimir.Krutov
08. 12. 2021 20.20
+1
Ko si mali in hkrati največji....kar eno in drugo ni ovira....
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 19.58
-12
Ostaja dejstvo, da rabi Ronaldo za vsak gol 8 minut več in z vsako asistenco 90 minut od Messija... zaokroženo navzdol seveda
Vladimir.Krutov
08. 12. 2021 20.03
+1
Ma ni varjante da ronaldo zmaga...le težka poškodba ga lahk reši....
Vladimir.Krutov
08. 12. 2021 18.06
-6
Messiev zaostanek 43 golov je enako dve pod povprečni sezoni ali ena normalna sezona....ronalda bo ujel kar hitro...
samomojemnenje
08. 12. 2021 18.19
-1
Se zna zgoditi ali pa tudi ne. Ronaldo je dober skakalec in ima nos se za postaviti in čakati podajo. In pri tem mu ni treba tekati po celem igrišču. Messi teg ni navajen in daje gole iz kcij, ki jih največkrat sam izdela. No tudi tap in gole je znal dati ali odbitke, mpak ne toliko. Messi ne zna kampirati v 16 metrov. In kot sem spodaj napisal, bo še zanimivo. Sta pa verjetno oba obremenjen, Messi da ga ujame in Ronaldo, da ga ne ujame.
Vladimir.Krutov
08. 12. 2021 18.28
-4
Se strinjam...ko bo messi prišel na 20 golov takrat bodo ronalda živci pokopali....messi je odvisen od sebe v veliki meri kar ronaldo ni....rabi veliko pomoči soigralcev...
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 17.52
-12
801. gol Ronalda napadalca, kar je fascinanten podatek ....na drugi strani pa mali vezist : 758 golov in 458 podaj na 140 tekmah manj ...
samomojemnenje
08. 12. 2021 18.14
-3
Tudi če odmislimo število odigranih tekem, je to 43 golov manj. To se da ujeti v dveh sezonah. In zaradi tega bo moral Ronaldo čakati, da se Messi prej upokoji in še zabijati gole. Prav zanimivo bo še tole vse skupaj.
Vladimir.Krutov
08. 12. 2021 18.30
-2
To je trenutno največja tekma ki se igra v ozadju....zato pa ronaldo trpi ker ne ve kdaj bo messi končal....sam pa tudi ne more končat....ta rekord bo messiev...
Matrax
08. 12. 2021 19.40
+2
Dobro pusti zdaj kolk kdo kaj, kje, zakaj. Na koncu je bistvena cifra. Saj tud Ronaldo ni bil vedno klasični napadalec. To je postal mislim, da drugo sezono v Juvetu. Prej je bil winger. Messi pa je večino časa bil ofenzivni vezist, nikoli pa pravi vezist. Vezisti so Modrić, Iniesta na primer. Jaz z lahkoto priznam, da je Messi eden največjih fuzbalerjev, sam, ko hejterje poslušas, da je Ronaldo xy... Lepo prosim, itak, da je živa legenda kot Messi. Potem pač moraš prcat nazaj in si nekaj najt. Mi je pa res škoda, da je šel v to glupo francosko ligo, saj tud nemška ni bog ve kaj. Bayern, čez čas BVB pa dolgo nič. Res me je ful zanimalo kak bi se odrezal v Angliji, če mu že Anglija ni všeč pa vsaj v Italiji. Vemo, da ima Inter veliko težo v Argentini. To sta tud zdaj, ko Juve več ne dominira dve najbolj izenačeni prvenstvi kjer imaš X velikanov. V angliji itak big six + leicester vedno dober zadnjih 5 sezon, v italiji pa od obeh rimskih klubov, obeh iz milana, napoli, juve, atlanta tud blesti zadnjih nekaj sezon. To je men čar ko ne veš kdo bo dvignil kanto. V fra in nem je že vsaj 80% znanega po polovici ali še prej.
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 17.43
-14
Ronaldova zadnja večja želja je , da bi tudi ekipa Vatikana bila del družine UEFA in da se pomerijo v kakšnih kvalifikacijah...
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 16.19
-14
+++ Matrax...to ti govorim...ne Ronaldo ne Messi se sploh ne premikata več...le da Ronaldo čaka ob beli točki, Messi pa kot si rekel v krogu na sredini igrišča....seveda je lažje zadeti v kazenskem kot s sredine igrišča...imaš oči pameti pa ne ali drugače...z očmi gledamo, z možgani pa vidimo....
Vladimir.Krutov
08. 12. 2021 17.23
-4
Matrax
08. 12. 2021 15.56
+7
Ni nam vseeno.... Jaz mislim, da se boma najbolj strinjala, če se zmenima tak, da ima messi svojo pozicijo. Jaz ji pravim Kemper. To je v na sredini v bližini kroga ali v krogu. Prekamne se pa samo, če zavoha, da lahko da gol. Preteče pa tolk kot navas ali donnarumma.
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 16.16
-13
Se strinjam...pravzaprav se je toliko polenil, da zabija samo še izven kazenskega...z razdalje...niti v kazenskega ne gre več brez sendviča in soka...
monifa1
08. 12. 2021 13.28
+0
Poveličujete Mbappeja ki je na domačem igrišču povsem neobremenjeno, ker je bilo vseeno za rezultat dal 2 gola proti šibkem Brugeu. V Ligue1 pa ni sposoben dat gola enemu Lensu in se mučijo iz tekme v tekmo.
Petarda10
08. 12. 2021 10.57
-2
samomojemnenje
08. 12. 2021 10.45
+5
Sem gledal Milan-Liverpool in kombiniral z Porto-ATM, kajti skupina B je bila najbolj odprta do konca. Milan je povedel in so bili naprej. P je Liverpool izenačil in celo povedel in Milan je ostal praznih rok. Na drugi tekmi pa šok za Porto, ko je ATM povedel. Nato celo nekaj pretepa in ko je Porto napadal na koncu, pa dve kontri ATM in vse je bilo rešeno. Zanimivo do konca. Je pa zanimivo, kaaako dobro igra Griezmann v ATM. Čisto nekaj drugega kot v Barci.
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 10.13
-28
Kot je rekel Matrax...čas ZŽ Messija se izteka, zdaj je v teku faza preimenovanja ZŽ v MŽ Messijevo žogo...
Matrax
08. 12. 2021 10.32
+16
Petarda10
08. 12. 2021 10.57
-7
Matrax
08. 12. 2021 12.17
+7
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 12.25
-16
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 12.25
-13
140 tekem več z Andorami, Luxemburgom in Vatikanom
Matrax
08. 12. 2021 12.41
+9
ehjaehja
08. 12. 2021 10.01
+12
Mbappe vsekakor najboljši igralec Psgja v letošnji sezoni. Kaj ta mladenič dela na zelenici to je poezija za oči:)
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 10.04
-24
No ni ravno poezija ...je pa vsekakor najboljši igralec Psgja v dosedanji sezoni
Petarda10
08. 12. 2021 10.58
-3
glavno da ti messijeve tekme spremljas kako zelo rad ga imas me veseli :)
ehjaehja
08. 12. 2021 11.00
-5
Ma kaj je s tabo haha Mbappeja jaz spremljam saj najbrž pride v Real😎💪
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 09.49
-27
Ronaldo je svojo prvo ZŽ poimenoval PALEC....Messi pa PONEDELJEK....ostalo je zgodovina
Matrax
08. 12. 2021 09.55
+15
TEDOxy50pMEDO
08. 12. 2021 09.28
+11
Dajte mir z Messijem in zlatimi žogami. Lewandowski bi jo moral dobiti, ampak zlato žogo dobi igralec z največjo plačo, ki je v najbolj bogatem klubu. Nič se ne gleda na kvaliteto igralca. Če bi bil Lewandowski v PSG, dobival 40 milijonov, Messi pa v Bayernu in dobival 10 milijonov, bi zlato žogo zagotovo dobil Lewandowski.
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 09.42
-26
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 09.23
-29
Messi tudi ni najbolj brihten...včeraj mu je Mauricio pred tekmo dokončno pojasnil, da se njegova statistika v PSG-ju upošteva za naslednjo žogo in ne za to, ki jo je že dobil.
Ni nam vseeno
08. 12. 2021 09.08
-29
Matraxa spet matra....Messi ni vezist ......in Oblak ni vratar.
HALAcR7
08. 12. 2021 09.25
+17
AntiFarseloncek
08. 12. 2021 08.58
-12
Igralec kroga messi definitivno.
HALAcR7
08. 12. 2021 08.45
+23
Ni kaj messi resil psg pred debakolm,to je ta velicina igralca,verjetno je bilo toplo da je lahko igral
Štanjkol
08. 12. 2021 08.50
-12
motorist_mb
08. 12. 2021 08.14
-3
Klopp jim pomaga Pioli nima jajc da menja zanič Ibre 😡
TEDOxy50pMEDO
08. 12. 2021 09.21
+4
To je res. AC Milan igra z 9 igralci + vratar. Ibrahimovića imajo samo za proste strele in 11metrovke.