Nogomet

Lewandowski s hat-trickom potopil Benfico, Dybala z dvema goloma Zenit, Chelsea premagal Malmö

Malmö, 02. 11. 2021 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
6

V četrtem krogu skupinskega dela Lige prvakov sta si napredovanje v izločilne boje že zagotovila Bayern München na krilih Roberta Lewandowskega in Juventus na krilih Paula Dybale. Aktualni prvak Chelsea se je na Švedskem namučil z Malmöjem in na koncu zmagal z minimalnih 1:0, Wolfsburg pa je na domači Volkswagen Areni z 2:1 premagal favorizirani Salzburg. Benjamin Šeško je v igro vstopil v 63. minuti, a rdečim bikom ni mogel pomagati osvojiti točke. Do minimalnih zmag sta prišla tudi Barcelona proti kijevskemu Dinamu in Lille proti Sevilli, Villarreal pa je z udobnih 2:0 premagal Young Boyse.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 2. del
    12:12
    Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 1. del
    14:08
    Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 1. del

 

Goliada v Münchnu pripadla Lewandowskemu in družbi

Na Allianz Areni sta se pomerila Bayern München, ki do te tekme spolh še ni prejel zadetka v aktualni sezoni Lige prvakov ter, ki so ji edini poraz zadali prav Bavarci. Prvi so zapretili gostje, ki so že v tretji minuti imeli na voljo prosti strel iz desne strani, a je kapetan Pizzi za las zgrešil žogo. Po petih minutah so pobudo prevzeli Bavarci, za katere je prvi zapretil Serge Gnabry, a je bil Benficin vratar na pravem mestu. V 15. minuti so nogometaši Benfice iz leve strani izvedli kot, Soualiho Meite je podaljšal do Pizzija, ta pa je žogo vrnil v sredino kazenskega prostora, kjer je iz bližine zadel Lucas Veríssimo. Veselje gostov je pokvaril stranski sodnik, ki je z dvignjeno zastavico označil prepovedani položaj, VAR pa je odločitev potrdil. Enajst minut kasneje so zadeli tudi Bavarci. Prodor in podajo Kingsleya Comana je iz neposredne bližine z glavo v gol pretvoril kdo drug kot Robert Lewandowski. Poljak je tako na svoji 100. tekmi v Ligi prvakov dosegel 79. zadetek, kar je bolje tudi od Lionela Messija (77 golov na prvih 100 tekmah) in Cristiana Ronalda (64 golov na prvih 100 tekmah). V 32. minuti so Bavarci vodstvo podvojili, predložek Lewandowskega je s peto mojstrsko v mrežo preusmeril Gnabry. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Portugalci pa so šest minut kasneje odgovorili in zabili (regularni) zadetek za zmanjšanje na 2:1. Po predložku Alejandra Grimalda je bil najvišji v kazenskem prostoru Bayerna Felipe Morato. V zadnji minuti rednega dela prvega polčasa je bil strel Leona Goretzke blokiran z roko, zato je glavni sodnik Szymon Marciniak po ogledu VAR-a Bavarcem prisodil enajstmetrovko. Žogo si je na belo piko nastavil Lewandowski, a je njegov zelo slab strel Odysseas Vlachodimos obranil.

Bayern je drugi polčas začel silovito. Joshua Kimmich je izvrstno podal na glavo Alphonsa Daviesa, Kanadčan je žogo odložil Leroyu Saneju, ta pa je z volejem žogo zabil v sodnji desni kot nemočnega Vlachodimosa. V 61. minuti se je Sane izkazal še v vlogi podajalca, drugič na tekmi pa je zadel Lewandowski. Kljub zaostanku treh golov Portugalci niso obupali in v 74. minuti je João Mário ukradeno žogo popeljal v protinapad, nato pa podal Darwinu Núñezu, ki je zadel za zmanjšanje zaostanka na 4:2. A tudi Lewandowski še ni rekel svoje zadnje besede. V 82. minuti je dolgo podajo na nasprotnikovo polovico poslal Manuel Neuer, 33-letni Poljak jo je sprejel in z lobom še tretjič ugnal vratarja Benfice.

Robert Lewandowski - 81 zadetkov na 100 tekmah Lige prvakov
Robert Lewandowski - 81 zadetkov na 100 tekmah Lige prvakov FOTO: AP

Bavarci so tako prišli do še četrte zmage na prav toliko tekmah skupinskega dela in so s popolnim izkupičkom dvanajstih točk že uvrščeni v izločilne boje.

Dinamo Kijev - Barcelona

Prvo njuno srečanje je odločil Gerard Piqué, ki pa ga tokrat zaradi poškodbe mečne mišice, ni bilo v kadru Kataloncev. Ansu Fati je v 70. minuti Barcelono povedel v vodstvo, zadetek pa je bil na koncu dovolj za minimalno zmago in skok na drugo mesto v skupini E. Slovenski reprezentant v vrstah Ukrajincev Benjamin Verbič je v igro vstopil v 77. minuti, v 82. je imel priložnost zadeti, a je streljal prek vrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Atalanta - Manchester United

 Villarreal - Young Boys

Španci so ob polčasu vodili z 1:0, v 36. minuti je zadel Étienne Capoue. V 56. minuti so Švicarji prek kapetana Christiana Fassnachta izenačili, a so sodniki po ogledu videoposnetka zadetek za izenačenje razveljavili. V predzadnji minuti rednega dela je bil Capoue v vlogi podajalca, v vlogi strelca pa Arnaut Danjuma, za končnih 2:0.

Étienne Capoue (na sredini) in soigralci
Étienne Capoue (na sredini) in soigralci FOTO: AP

Šešku v pol ure ni uspelo preprečiti poraza Salzburga

Mladi slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki še okreva po poškodbi stegenske mišice, je tekmo začel na klopi. Domače je že v tretji minuti v vodstvo popeljal vezist Ridle Baku. V 30. minuti tekme so imeli gostujoči nogometaši dobrih dvajset metrov od gola nasprotnika na voljo prosti strel. Z levico ga je natančno izvedel in izenačil Maximilian Wöber. Izenačeno je ostalo vse do 60. minute, ko je dolgo podajo Maximiliana Arnolda v zadetek pretvoril Lukas Nmecha. Po drugem zaostanku na tekmi je strateg gostov iz Salzburga Matthias Jaissle v igro poslal tudi Šeška, a 18-letni Radečan ni uspel vplivati na rezultat.

Ridle Baku je prvi premagal Philippa Koehna
Ridle Baku je prvi premagal Philippa Koehna FOTO: AP

Sevilla - Lille

V 15. minuti je za vodstvo domačih zadel Lucas Ocampos, v 43. minuti pa je iz enajstmetrovke izenačil Jonathan David. Le šest minut po začetku drugega polčasa je zadel in za popoln preobrat Francozov poskrbel Jonathan Ikoné.

Lucas Ocampos slavi zadetek proti Lillu
Lucas Ocampos slavi zadetek proti Lillu FOTO: AP

Malmö FF - Chelsea   

Chelsea je na Švedsko odpotoval brez napadalcev Romeluja Lukakuja in Tima Wernerja ter vezistov N'Gola Kanteja, Matea Kovačića, ki okrevajo po poškodbi, v Londonu pa je ostal tudi Mason Mount, ki je zbolel. Prvi polčas je minil mirno, več priložnosti so imeli nogometaši Chelseaja, a kar 73-odstotne posesti žoge niso znali pretvoriti v zadetek. V 56. minuti je Londončanom le uspelo, na desni strani igrišča sta si podaji izmenjala Kai Havertz in Callum Hudson-Odoi, slednji pa je z lepo podajo zaposlil Hakima Ziyecha, ki mu z razdalje nekaj metrov ni bilo težko zadeti. Ziyech je tako dosegel svoj osmi gol v Ligi prvakov in se izenačil z Marouanom Chamakhom kot najuspešnejši strelec v tem tekmovanju iz Maroka. Zadnjih 15 minut srečanja so Švedi v želji po izenačenju pritisnili, a jim to ni uspelo, je pa po hitrem protinapadu, tik pred koncem srečanja, do drugega zadetka skoraj prišel Chelsea, a je povratnik po poškodbi Christian Pulišić meril mimo vrat.

Sergio Pena in Hakim Ziyech
Sergio Pena in Hakim Ziyech FOTO: AP

Kapetan Dybala dvakrat v polno za napredovanje Juventusa

Tokratni Juventusov kapetan Paulo Dybala je nevarno zapretil že v deveti minuti, ko mu je zadetek preprečila vratnica, dve minuti kasneje pa je svoje moštvo popeljal v vodstvo. Leonardo Bonucci je v 26. minuti zadel v lastno mrežo in poskrbel za veselje gostov. V 58. minuti so ruski branilci v kazenskem prostoru spotaknili Federica Chieso. Enajstmetrovko je izvajal Dybala in zgrešil cel gol, glavni sodnik pa mu je zaradi prehitrega utekanja Zenitovih igralcev omogočil ponovitev strela in v drugo je Argentinec meril v polno. Razigrani Chiesa je v 73. minuti po prodoru dodal še svoj zadetek za 3:1. Med strelce se je v 76. minuti skoraj vpisal še Američan Weston McKennie, a mu je zadetek preprečila vratnica. Kar ni uspelo McKennieju, je nekaj minut kasneje uspelo Alvaru Morati, ki je kronal slabo posredovanje Zenitove obrambe. Zenit je v sodnikovem podaljšku prišel še do drugega zadetka, uspešen je bil Iranec Sardar Azmoun.

Paulo Dybala proslavlja zadetek proti Zenitu
Paulo Dybala proslavlja zadetek proti Zenitu FOTO: AP

Stara dama po štirih tekmah beleži štiri zmage in dvanajst točk, v skupini H so prvi in so že uvrščeni v izločilno fazo tekmovanja.

Liga prvakov, četrti krog:

Skupina E:

Bayern München - SL Benfica          5:2 (2:1)

Dinamo Kijev - Barcelona          0:1 (0:0)

(Benjamin Verbič je za Dinamo igral od 77. minute)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina F:

Atalanta - Manchester United          2:2 (1:1)

(Josip Iličić je igral 70 minut in dosegel prvi zadetek za Atalanto)

Villarreal - Young Boys          2:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina G:

VfL Wolfsburg - Red Bull Salzburg          2:1 (1:1)

(Benjamin Šeško je za Salzburg igral od 63. minute)

Sevilla - Lille OSC          1:2 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina H:

Malmö FF - Chelsea          0:1 (0:0)

Juventus - Zenit St. Petersburg          4:2 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mother Russia
03. 11. 2021 18.30
+1
Lewangolski, novi dobitnik zlate žoge.....
Kollerik
03. 11. 2021 15.17
-1
Bravo Barca, bravo Fati...
Anticripstoned
03. 11. 2021 08.42
+0
Barca sempre ❤
Definbahija
03. 11. 2021 08.57
+3
tomaz.hren@siol.net
03. 11. 2021 14.14
-2
V spomladanski del Liga Evropa so se že uvrstili. Z zmago na naslednji tekmi pa bodo zanesljivo nadaljevali v Ligi prvakov (mogoče bo za nadaljevanje dovolj tudi remi).
Andrej Volaj
03. 11. 2021 08.03
+6
Vamos Bayern 😄