Nogomet

Haller ujel Lewandowskega, Borussia izpadla, Milan šokiral Oblaka

Ljubljana, 24. 11. 2021 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
2

Peti krog Lige prvakov je poskrbel za nekaj presenečenj. V Milanu je domači Inter premagal Šahtar (2:0) in vsaj začasno povedel v skupini D. Real Madrid je odgovoril z zmago proti Šerifu iz Tiraspola (0:3). V Istanbulu je vodilni v skupini C, Ajax, po zaostanku v prvem polčasu (1:0) premagal Bešiktaš. Odločila sta dva zadetka Sebastiena Hallerja (1:2). Sporting je z zmago proti Borusii iz Dortmunda (3:1) Nemce poslal v Ligo Evropa. AC Milan je v Madridu presenetil Atletico, saj je Messias Junior v 87. minuti zadel za presenetljivo zmago gostov. Leipzig je z rezultatom 0:5 premagal Club Brugge.

 

Skupina A: Kapetan Kampl navdihnil Leipzig

Club Brugge in Leipzig sta srečanje v skupini A odigrala v senci spopada velikanov v Manchestru med domačim Cityjem in PSG-jem. Slovenec Kavin Kampl je tekmo začel s kapetanskim trakom na roki, njegovo moštvo pa je v 17. minuti vodil že z 0:2. V 12. minuti je zadel Christopher Nkunku, v 17. pa je enajstmetrovko uspešno izvedel Emil Forsberg. V 27. minuti je vodstvo Nemcev povišal Andre Silva. Svoj drugi zadetek na tekmi pa je za prednost 0:4 dosegel Forsberg. Podal mu je strelec prvega zadetka Nkunku, ki je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel v 93. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina B: Liverpool ne popušča, Milan končno zaživel

Atletico je gostil Milan, ki je po štirih tekmah nabral zgolj eno točko. Madridčanom je v boju za drugo mesto v skupini, kjer kraljuje Liverpool, pomembna vsaka točka. Prvi polčas se je zaključil brez zadetkov. V drugem pa je prvi zadetek na tekmi padel šele v 87. Messias Junior je v osrčju domačega kazenskega prostora osamljen. V 91. minuti je Matheus Cunha zapravil neverjetno priložnost za izenačenje Atletica. Milan je s svojo prvo zmago v skupini prehitel današnje gostitelje in se Portu približal na zgolj eno točko zaostanka.

Liverpoolčani so proti Portu v 38. minuti že premagali gostujočega vratarja Dioga Costo. A zadetek Sadia Maneja so sodniki v VAR sobi preklicali zaradi prepovedanega položaja. V drugem polčasu je Liverpool zadel v 52. minuti. Čudovit zadetek je dosegel nekdanji igralec Bayerna Thiago Alcantara. Mohamed Salah je v 70. minuti potrdil zmago domačih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina C: Haller ujel Lewandowskega, Borussija izpadla

Ajax se je na tekmo proti Bešiktašu v Istanbulu odpravil popolnoma sproščeno. Prvo mesto v skupini C so si Nizozemci zagotovili že pred tekmo, kar pa ni pomenilo, da trener Ajaxa Erik ten Hag na igrišče ni poslal svoje najmočnejše postave. Kljub temu so domačini hitro izkoristili sproščenost gostov in povedli po uspešno izvedeni enajstmetrovki Rachida Ghezzala. 

Veselje Rachida Ghezzala po zadetku proti Ajaxu
Veselje Rachida Ghezzala po zadetku proti Ajaxu FOTO: AP

Ten Hag je svoje varovance med polčasom verjetno opozoril na dejstvo, da so z razlogom prvi v skupini C. Glavni razlog za njihovo odlično igro v Ligi prvakov pa je napadalec Sebastian Haller, ki je v drugem polčasu poskrbel za popoln preobrat. V 54. in 69. minuti je dosegel svoj osmi in deveti zadetek na peti tekmi v skupini. Tako se je na vrhu lestvice strelcev v letošnji Ligi prvakov izenačil z Bayernovim Robertom Lewandowskim.

Sporting - Borusia Dortmund
Sporting - Borusia Dortmund FOTO:

Sporting je v Lizboni na tekmi proti Borussii iz Dortmunda povedel v 30. minuti. Zadel je Pedro Gonclaves. Portugalci so se drugemu mestu v skupini še bolj približali v 39. minuti, ko je Gonclaves dosegel svoj drugi gol na tekmi. Usodo Borussie je v 74. minuti zapečatil rdeč karton Emreja Cana in zadetek Pedra Porra v 81. minuti. Zadetek Donyella Malena je poraz Borussie zgolj ublažil, saj so Nemci zaradi slabšega rezultata v medsebojnih obračunih s Sportingom (Borussia je prvo tekmo zmagala 1:0) presenetljivo izpadli iz Lige prvakov. Nogometno pomlad bodo Nemci preživeli v Ligi Evropa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina D: Inter zmagal, Real odgovoril

V naslednji skupini si Inter ni mogel privoščiti enakega pristopa kot Ajax. Pred domačo tekmo proti Šahtarju so pred tretje uvrščenim presenečenjem letošnje Lige prvakov, Moldavskim Šerifom iz Tiraspola, imeli zgolj točko prednosti.

Najlepša priložnost v prvem prvem delu prvega polčasa, je po napaki gostujočega vratarja Anatoliija Trubina pripadla Edinu Džeku. Napadalec je svoj strel usmeril naravnost v gostujočega vratarja. Šahtar je takoj odgovoril, saj je po hitrem protinapadu v domačem kazenskem prostoru rahlo sebično, predvsem pa zelo nenatančno v splošno smer gola Samirja Handanovića ustrelil Brazilec Fernando. V osrčju kazenskega prostora je na njegovo podajo zaman čakal Tete.

Statistika Edina Džeka proti Šahtarju
Statistika Edina Džeka proti Šahtarju FOTO: Sofascore.com

Italijani so v 62. minuti končno povedli. Po protinapadu je Džeko prišel do odbite žoge in jo mimo nemočnega Trubina poslal v mrežo. Džeko je že pet minut pozneje vodstvo svojega moštva po odlični podaji Ivana Perišića podvojil. Inter se je z zmago vsaj začasno povzpel na vrh lestvice v skupini D. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real Madrid je na izziv Milančanov hitro odgovoril. V 30. minuti tekme proti Šerifu iz Tiraspola, je iz prostega strela lepo zadel David Alaba. Prednost Reala je v 47. minuti po odličnem strelu z roba kazenskega prostora podvojil Nemec Toni Kroos. Vodstvo v skupini je potrdil Karim Benzema, ki je zadel v 56. minuti po podaji Ferlanda Mendyja.

UEFA: Manchester City - PSG
UEFA: Manchester City - PSG FOTO:

Rezultati sredinih tekem 5. kroga Lige prvakov:

Bešiktaš - Ajax 1:2 (1:0)

Inter - Shakhtar 2:0 (0:0)

Atletico Madrid - AC Milan 0:1 (0:0)

Club Brugge - Leipzig 0:5 (0:4)

Liverpool - Porto 2:0 (0:0)

Manchester City - PSG 2:1 (0:0)

Šerif Tiraspol - Real Madrid 0:3 (0:2)

Sporting - Borussia Dortmund 3:1 (2:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
25. 11. 2021 21.30
+1
Nič jih niso šokiral Milan je trenutno za klaso boljši od atletica
motorist_mb
25. 11. 2021 08.00
+5
Milan 👏👏👏