Liga Evropa

Črno-beli bili na pragu raja, na koncu ostali praznih rok, gol Verbiča

Haag, 28. 11. 2019 22.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Beograjski Partizan je bil podobno kot pred tremi tedni zagrebški Dinamo v elitni ligi prvakov na pragu napredovanja v izločilne boje lige Evropa, a po čudežnem zaključku obračuna v Haagu proti tamkajšnjemu AZ Alkmaarju (2:2) ostal praznih rok. Varovanci trenerja Sava Miloševića bodo tako še dolgo obžalovali obdobje med 88. in 92. minuto.

Še dve minuti pred koncem rednega dela obračuna 5. kroga lige Evropa so imeli Beograjčani vse v svojih rokah: ogromna dva zadetka prednosti (2:0) proti sicer odličnemu nizozemskemu AZ Alkmaarju in napredovanje v izločilne boje omenjenega tekmovanja.

Nato pa so nastopile nerazumne črne minute, natančneje obdobje med 88. in 92. minuto, ko so domači nogometaši, ki so v 82. minuti ostali brez izključenega Myrona Boade, z napadi na vse ali nič najprej prek komaj 19-letnega Ferdyja Druijfa znižali zaostanek na 1:2, v drugi minuti sodnikovega dodatka pa je isti nogometaš z izenačujočim zadetkom poskrbel za neverjeten zaključek tekme v Haagu. Kaj pomaga, da so varovanci trenerja Save Miloševića po zadetkih Asane v 16. in Soumaha v 27. minuti prvega polčasa vodili že z 2:0, ko pa so na tako neumen način zapravili praktično nemogoče. Samo zmaga je Beograjčane vodila do uvrstitve v šestnajstino finala lige Evropa, zdaj pa se bodo morali vrniti v kruto realnost vse prej kot 'čistega' domačega državnega prvenstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do napredovanja tudi Wolfsburg, Braga, Gent ...
Nogometaši nemškega Wolfsburga so si z zmago z 1:0 na gostovanju pri Oleksandriji krog pred koncem skupinskega dela že zagotovili prezimitev v Evropi. Do podobnega uspeha so prišli tudi portugalska Braga, belgijski Gent in angleški premierligaš Wolverhampton.

V skupini G smo bili priča dvema izjemnima obračunoma, po katerih še niso znani končni potniki v šestnajstino finala. Feyenoord in Rangers iz Glasgowa sta se razšla brez zmagovalca (2:2), medtem ko je Porto na zahtevnem gostovanju pri švicarskem Young Boys iztržil zelo pomembno zmago z 2:1. Vsa štiri moštva so pred zadnjim krogom še vedno v igri za napredovanje, saj ima trenutno vodilni škotski velikan na svojem računu 8 točk, drugo- oziroma tretjeuvrščeni Porto in Young Boys po 7 ter četrti Feyenoord pet točk.

V skupini H smo tokrat videli dva remija; moskovski CSKA in bolgarski Ludogorec sta se v ruski prestolnici razšla z izidom 1:1, brez zmagovalca pa se je končal tudi dvoboj med madžarskim Ferencvarošem in Espanyolom (2:2). Španski prvoligaš si je že zagotovil napredovanje v izločilne boje, medtem ko se bosta za drugo vstopnico iz te skupine borila še Ludogorec (6 točk) in Ferencvaroš (5 točk). CSKA je zapravil vse možnosti.

V skupini K je krog pred koncem že znano, kateri dve moštvi sta si zagotovili nastopanje v izločilnih bojih. To sta Braga in Wolverhampton, ki sta se v 5. krogu v medsebojnem obračunu razšla z neodločenih 3:3. Turškemu Bešiktašu pa ni pomagala niti domača zmaga z 2:1 proti Slovanu iz Bratislave našega reprezentanta Andraža Šporarja.

V petem krogu evropske lige se je od slovenskih nogometašev najbolj izkazal reprezentant Benjamin Verbič, ki je zadel za Dinamo Kijev ob porazu proti Malmöju s 3:4. Verbič je zadel za 3:3 za Dinamo Kijev v 77. minuti za končni izid, pet minut po golu pa je zapustil zelenico. Koebenhavn je v isti skupini premagal Lugano Domna Črnigoja z 1:0, slovenski reprezentant pa ni dobil priložnosti za igro.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

farobasso
06. 03. 2020 11.54
Varovanci trenerja? A je z njimi kaj narobe, da jih mora trener varovat?
Malo_sutra
29. 11. 2019 11.56
+2
Se strinjam, poguglal sem raj in na pragu raja pa nobene posebnosti ne prikaže.
Uporabnik1211614
29. 11. 2019 09.42
+0
Kako lahko napišete na pragu raja, če nihče ne ve kaj je raj.!
Pablo1119
29. 11. 2019 07.14
+6
Stojković OUT!