Liga Evropa

Ogorčenje v Barceloni: '30.000 Nemcev na Camp Nouu? Škandal!'

Barcelona, 15. 04. 2022 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Barcelona je nepričakovano izpadla iz nadaljnjega dela nogometne Lige Evropa. Navkljub obetavnemu izidu s prve četrtfinalne tekme v Eintrachtu (1:1), so Katalonce sredi Camp Noua šokirali Nemci, ki so slavili s 3:2, potem ko so še nekaj minut pred koncem vodili s 3:0, domačim pa je v zadnjih sekundah skoraj uspelo priti do izenačenja in podaljška. A celo bolj kot senzacionalni izpad katalonskega nogometnega ponosa v tamkajšnjih medijih odmeva invazija Nemcev na stadion Camp Nouu, kjer naj bi se jih zbralo več kot 30.000, pa čeprav jim je uradno pripadalo zgolj 5000 vstopnic. V taboru Barcelone so ogorčeni in se sprašujejo, kako se je lahko to sploh zgodilo. Prvi polfinalni tekmi bosta 28. aprila, povratni pa 5. maja. Prenos bo na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Vrhunci povratnih četrtfinalnih tekem Lige Evropa
    15:10
    Vrhunci povratnih četrtfinalnih tekem Lige Evropa
  • Vrhunci povratnih četrtfinalnih tekem Konferenčne lige
    11:40
    Vrhunci povratnih četrtfinalnih tekem Konferenčne lige
  • Barcelona - Eintracht 2:3
    01:00
    Barcelona - Eintracht 2:3
  • Barcelona - Eintracht 1:3
    00:40
    Barcelona - Eintracht 1:3
  • Barcelona - Eintracht 0:3
    01:20
    Barcelona - Eintracht 0:3
  • Barcelona - Eintracht 0:2
    01:10
    Barcelona - Eintracht 0:2
  • Barcelona - Eintracht 0:1
    02:00
    Barcelona - Eintracht 0:1
  • Iz 24UR: Drugi par polfinala je Liverpool - Villarreal
    01:59
    Iz 24UR: Drugi par polfinala je Liverpool - Villarreal
Navijači Eintrachta iz Frankfurta so "zavzeli" Camp Nou.
Navijači Eintrachta iz Frankfurta so "zavzeli" Camp Nou. FOTO: AP

Polfinalni LE par bo tako West Ham - Eintracht Frankfurt. Nemci so pripravili prvovrstno presenečenje, potem ko so v gosteh s 3:2 ugnali Barcelono. Slednja je sicer kljub ne najboljši predstavi pred tednom dni imela aktiven izid s prve tekme (1:1), a jo je že v četrti minuti presekala enajstmetrovka, ki jo je uspešno izvedel Filip Kostić. V 36. minuti je nato s sijajnim strelom Marca-Andreja ter Stegna v katalonskih vratih premagal še Rafael Borre. V drugem polčasu je na 3:0 z drugim zadetkom povišal Kostić. Barca je bila povsem neprepoznavna, je pa imela v 11 minutah sodnikovega dodatka vendarle še nekaj upanja na čudež. Sergio Busquets je najprej z izjemnim udarcem znižal, Katalonci so imeli nato še nekaj lepih priložnosti za drugi zadetek, a je do 11. minute dodatka ostalo pri izidu 3:1 v korist Nemcev. Strel z bele točke Memphisa Depaya je takrat le še ublažil poraz Kataloncev. Poraz proti devetoplasirani ekipi Bundeslige je v tabor Barcelone prinesel veliko razočaranje, saj so v vrstah katalonskega ponosa ciljali na končni naslov ... "Nič nam ni uspevalo v napadu. Takrat, ko se je odprlo, pa je bilo že prepozno za popoln rezultatski zasuk. Imeli smo veliko posest in pobudo, a vsakič ko so Nemci resno prišli čez sredino, so bili nevarni. Sploh po bliskovitih protinapadih. Ostaja grenak priokus in spoznanje, da bi si zaslužili več. Nogomet te vedno ne nagradi. Treba pa je priznati, da si je tudi tekmec zaslužil napredovanje. V dveh tekmah je pokazal svojo kakovost in jaz jim za polfinale le še čestitam," je za El Mundo deportivo dejal trener Barcelone Xavi Hernandez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ogorčenje v taboru Barce: 30.000 Nemcev na stadionu? Škandal prve vrste
Kot je to v navadi, je del vstopnic za povratno tekmo četrtfinala pripadel gostujočim navijačem. Uradno točno 5000, a pogled na stadion med tekmo je odkrival precej več. "Na tribunah je bilo 80.000 navijačev, od tega 49 tisoč domačih in 31 tisoč gostujočih. To je boleč podatek, enako boleč, kot je bil sam izpad proti Eintrachtu. Pravzaprav gre za sramoto. Domači navijači se nikakor niso počutili, da gre za njihovo domače dvorišče. Nemci so preplavili stadion," je opazil El Mundo Deportivo. "Barcelona je po Uefinih predpisih poslala pet tisoč vstopnic, toda Nemcev je bilo vsaj šestkrat več, kar je izzvalo hudo jezo pri večini Barcinih navijačev, kar so to tudi nazorno pokazali. Sploh tisti najbolj goreči, ki so namenoma, kot protest, zamudil prvih pet minut drugega polčasa," dodaja El Mundo Deportivo.  "Še najbolj so bili ogorčeni tisti, ki so bili na sektorjih za domače navijače obkroženi z Nemci." Mnogi zahtevajo uradno pojasnilo. "Tudi mi, kot medij, želimo navijačem podati razumljivo razlago. Čakamo pojasnilo," sporoča El Mundo Deportivo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Medtem vodilni možje Barcelone trdijo, da so Nemci vstopnice kupovali na sto in en način, predvsem pa so koristili alternativne načine. "Recimo, državljan Španije je lahko kupil vstopnice tudi na tuje ime, veliko pa se jih je dalo dobiti tudi v predprodaji. Do vstopnic so lahko prišli tudi nemški državljani, ki živijo v Španiji," še piše katalonski športni časnik. "To, kar se je dogajalo na tribunah, je za vso grajo. To je pravzaprav prava sramota. Nikakor se ne sme ponoviti, moramo narediti vse, da se ne ponovi. Vsi smo žalostni in jezni hkrati zaradi poraza in izpada, a mogoče nam še huje seže do srca to dejstvo, da je Camp Nouu v četrtek zvečer zavzela gostujoča armada navijačev," je bil brez dlake na jeziku predsednik Barcelone Joan Laporta, ki zahteva natančno preiskavo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (186)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RMadridd
15. 04. 2022 19.34
-16
Izredna novica. Z naslednjo sezono se vrača pokal intertoto. Znani so nosilci skupin Spezia, Lorient, Mainz, Watford, Bos. Dubica, Inter Zaprešić, Ormož in BARCELONA.
jodr
15. 04. 2022 21.18
-1
Paštašutar
17. 04. 2022 18.49
+2
Ne,ne,prišlo je do popravka,namesto barcelone bo nosilec Spodnji Duplek,barca gre v drugi boben🤣
Vladimir.Krutov
15. 04. 2022 19.03
+0
Škandal??...smo prišli že tako daleč???.....kaj vas moti...mogoče navijači frankfurta ki so vložili svoj trud..čas in denar za ogled tekme....nihče v barceloni ni mrtev in prišli so legalno in s kartami na stadion....mene to ne moti ker razumem kaj navijačem frankfurta pomeni ogled te tekme v živo....tu pa berem same pomanjševalnice za druge rase in ljudi....kitajčki...japončki......kaj ste bili vi v madridu ali barceloni.....slovenčki.....sramota.....danes je nov dan....tekma je končana in verjetno večina nemcev je že doma.....vas slovenčke pa še danes nekaj boli.....
Vladimir.Krutov
15. 04. 2022 19.05
-2
Apostol1
15. 04. 2022 17.33
-8
Nisem ravno navijač Messija , toda on je bil na nek način srce Barcelone in brez njega je Barcelona moštvo , ki ga bo prej ko slej še Mura lahko obdelala in čestitke Nemcem seveda.
mjda12
15. 04. 2022 17.34
-4
Apostol1
15. 04. 2022 17.45
+0
mjda12............Nikoli ne reci nikoli. Stara slovanska modrost
mjda12
15. 04. 2022 17.15
-27
kooooooonccccnnnnnooooooooooooooooooo tja sodi barca
mjda12
15. 04. 2022 17.18
-22
mjda12
15. 04. 2022 17.35
-22
hahahaja hateri ce nebi bila realna nebi bila tukaj ahahahhahahahahahahahahahajahajahahahhahahajajajajahahahahahahahayahhahahahahahauahajauahhahahauahauaha mesiciiiiii
intelektor
15. 04. 2022 17.09
+19
Delni "offtopic"/sorodni clanek: 🔞 🤭 Zanimivo vas je brati, samo to bom pripomnil in na kratko dodal ... v VELIK PONOS, CAST, DOSTOJANSTVO in osebnostna VREDNOST je navijati za BARÇO v dobrem in slabem, za razliko, kot npr. za REAL temu ne more biti tako, saj bi potemtakem tudi vsi Barçini navijaci pred Barço navijali za Real, se posebej tisti, ki zanjo stiskamo pesti iz casov pred Guardiolo ter Messi-jem & co. Prezapleteno? Argumentacija: Najlazje in naenostavneje je zaceti navijati za ekipe, ki imajo takrat ali nasploh najvec lovorik, zato to najvec pove o osebnih vrednotah taksnih "navijacev"=licemercev, preracunljivcev, gloryhunter-jev, snobov, ipd. Torej zaceti navijati in nasploh navijati za Real, ni nobena kvaliteta osebnosti nekega cloveka, ampak pokazatelj njegove lastne slabosti/sibkosti, sicersnjega kompleksa manjvrednosti, ko v zivljenju zmeraj izbira ze zagarantirane poti(linja najmanjsega odpora=>ko ne bo zadovoljive sedanjosti, se bo obrnil v preteklost in se kitil z njo). Koliko je to vrednoteno, cenjeno ter spostovano v analizi nekega subjekta, naj presodi vsak zase. Moj poklon redkim Realovim navijacem, ki premorejo plemenite osebnostne vrednote, mimo opisanih in kritika vsem Barçinim simpatizerjem/navijacem, ki kot doticni Real-ovci pod Barçine, hodijo smetiti pod njihove clanke. Cista roka cisto umije, umazanci se boste pa med seboj mazali vekomaj, ne glede na klub/e❗ Kot tudi za mene ni levih ali desnih, ipd., ampak samo dobri ali slabi, posteni ali neposteni, pravicni ali nepravicni, sposobni ali nesposobni, sportni ali nesportni, tako je v vseh segmentih druzbe/zivljenja, zato tudi v sport-u❗ Ker pa smo ljudje razumska bitja, smo sposobni(nagnjeni) tudi zlorabljati inteligenco, zato smo najhujse zveri med zivecimi bitji in vedno, vec ali manj, pristranski, povem, da bom v osnovi vedno stopil v bran pismenega/mentalno zdravega Barçinega simpatizerja/navijaca, iz razloga, ker ni izbral najlazjo in najenostavnejso pot lojalnosti, sploh ko "njegov" klub pade, ipd., a on ostaja in vstaja skupaj z njim! To, kar je Barça dozivela """vceraj""", je vec, kot smo od nje lahko pricakovali se pred nekaj meseci. Izpadla je zasluzeno in cestitke Eintracht-u❗❗❗<<
intelektor
15. 04. 2022 17.09
+20
17 14 Veronika Deseniška69 15.04.2022, 11:20:36 -8 Nisem u temu tvojmu zmazku zaslediu da si čestitau Frankfurtu ki so vas čisto nadigrali in razbili?
intelektor
15. 04. 2022 17.10
+18
15 4 manucao 15.04.2022, 12:21:37 -9 Pa kdo bo to bral!!!
manucao
15. 04. 2022 17.17
-24
HALAcR7
15. 04. 2022 17.23
-25
dark horse
15. 04. 2022 17.31
+25
lev10
15. 04. 2022 16.56
-12
Navijaci barce so mastno prodali svoje karte da bi zasluzili na racun nemcem. In se jim je mascevalo ker njihova ekipa je igrala brez svoje publike, kot da bi bili v gosteh ;) Krivi so seveda vodtsvo ki je postavila visoko cena kart. Zdaj se pa kao sprasujejo kako je prislo do tega haha
User2135269
15. 04. 2022 16.54
-15
Deklasirali so jih...Xavi-ju kapo dol sam z to ekipo nebo kruha... kupit kej preveč nemore zaradi financ :) Navijač Reala...
taurus111
15. 04. 2022 16.17
+11
Nemci načeloma ne popuščajo! Edini , ki so jim dali vetra so bili naši borci v NOB !
bohinj je zakon
15. 04. 2022 16.06
+2
Če bi bil Messi v ekipi.........bi bilo vse drugače. A kaj ko je poškodovan.
Optimisty
15. 04. 2022 16.02
+13
nič takega to ni da se mora pisati o tem na veliko....barca je izpadla to je dejstvo...kapo dol Nemcem za pogumno igro ki se je obrestovala...
ImamLastnoMnenje
15. 04. 2022 15.58
-2
Če Barcelona izgubi, je to zaradi sodnikov, navijačev, napačnega vetra, premočnega sonca....nikoli pa zaradi svoje nesposobnosti! Več kot očitno je še Liga Evropa zanje veliko prezahtevna! Če se kdo ne strinja, naj pa predloži nasprotne dokaze!
User416781
15. 04. 2022 16.22
+1
Mah pisati take komentarje, kaže da nimaš pojma o fuzbalu. Kako pa je prišel Villareal v polfinale LP, pa je šele sedmi v prvenstvu...pa da ne omenjam, da La Liga ni več ravno najmočnejša liga. V teh tekmah se mora mariskaj poklopiti. Barci se pač ni izšlo in so zasluženo izpadli. Če bi bila še ena tekma, bi pa lahko bilo čisto drugače. Real je sicer imel tudi veliko sreče, da je napredoval - dvakrat po zaslugi golmanov nasprotnih ekip. Pa ne želim sedaj povedat, da ni napredoval zasluženo ali da ne igra v zadnjem času odlično. Želim povedat, da je na teh turnirjih vedno potreben tudi kanček sreče. Barca te sreče včeraj pač ni imela, tekmo je vzela prelahko, medtem ko so Nemci na drugi strani trgali. Sicer pa mislim, da je Barca včeraj pogorela predvsem zaradi neizkušenosti Xavija. Se bo že naučil, kljub temu mislim, da ga ni človeka, ki se spozna na nogomet, ki bi upal rečt da ni od svojega prihoda dalje opravil dobro delo.
User2135269
15. 04. 2022 16.58
-10
Ja sej pravi navijač barce treba omenjat real in kako so oni srečni da so lahko pršli skozi bla bla bla bla eto vam messi :) Iscedil blagajno za naslednjih 30 let :) enga igralca kupit nemorete...
User2135269
15. 04. 2022 16.59
+0
Predvsem zaradi eniskušenosti xavi-ja buahahaha dej model hodi se umit k se očitno še nisi zbudil....da nimate xavi-ja nebi bli 2 tko da sam pššš in tm pred blokom oz bajto spomenik dvigni xavi-ju
User2135269
15. 04. 2022 17.00
+0
HALAcR7
15. 04. 2022 15.56
-3
Kljub dežju prelep dan
Christi Miles
15. 04. 2022 15.56
+1
Saj se niso prešvercali noter. Bedast izgovor za poraz
Spalec
15. 04. 2022 15.41
+4
Ce je pa prevec nemskih navijacev izgovor za izpad, pol naj pa raj nehajo fuzbal igrat pa zacnejo kvackat al pa neki 😀
Slab moderator
15. 04. 2022 15.35
+4
Hahah boljse se je obadat z navijaci kot pa porazo 😂😂😂
martin martin1
15. 04. 2022 15.34
-1
Kje so komentarji od Barcelonarčkev ste se skrili?
15. 04. 2022 16.07
+4
Zakaj bi se kdo skrival.. sploh pred mladimi troli kot si ti?
martin martin1
15. 04. 2022 17.22
-5
Mlad si ti navijač barce iz leta 2008 naprej xD...
Koruptilona
15. 04. 2022 15.33
-3
Več, kot klub 🤣🤣🤣🤣🤣
mmickica
15. 04. 2022 15.32
+2
Xavi je zafrknil tokrat. Pomanjkanje trenerskih izkusenj.
popaj33
15. 04. 2022 15.28
-8
simple man
15. 04. 2022 15.26
+17
Pa tudi če bi prišel cel Frankfurt bi jih morali nabiti obakrat. Zmagalo je srce in želja