Liga Evropa

Hazard in Giroud potopila Topničarje za slavje v Ligi Evropa

Baku, 29. 05. 2019 22.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Chelseaja so v londonskem finalu Lige Evropa v Bakuju brez večjih težav z visokih 4 : 1 slavili proti mestnemu rivalu Arsenalu. V vrstah zmagovalcev sta bila v glavnih vlogah Eden Hazard in Olivier Giroud, ki sta k uspehu modrih skupaj prispevala tri zadetke in dve asistenci. Za 'Topničarje' pa je častni zadetek dosegel Alex Iwobi.

Čeprav so v uvodnih 20 minutah na zelenici v Bakuju v finalu letošnje izvedbe Lige Evropa prevladovali nogometaši Arsenala, je v nadaljevanju do svoje igre prišel tudi veliki mestni rival Chelsea, ki je z boljšo kombinatoriko na sredini igrišča prihajal do lepših priložnosti za dosego zadetka.

Strateg 'Bluesa' Maurizio Sarri, ki je po poročanju številnih evropskih medijev eden od glavnih kandidatov za prevzem trenerskega položaja pri torinskemu Juventusu v novi sezoni, je na igrišče ob nadarjenemu vratarju Kepi Arrizabalagi poslal še branilce Cesarja Azpilicueto, Andreasa Christensena, Davida Luiza in Emersona Palmierija, igro v zvezni vrsti so povezovali Mateo Kovačić, Jorginho in N'Golo Kante, medtem ko so v konici napada na svoje priložnosti prežali Eden Hazard, Olivier Giroud in Pedro RodriguezUnai Emery, trener 'Topničarjev' na drugi strani, se je odločil za naslednjo enajsterico: Petr Čech - Sokratis Papastathopoulos, Laurent Koscielny, Nacho Monreal - Ainsley Aitland-Niles, Lucas Torreira, Granit Xhaka, Sead Kolašinac - Alexandre Lacazette, Mesut Özil in Pierre-Emerick Aubameyang.

TEKMA

Po nekaj neizkoriščenih pol priložnostih Arsenala so v ospredje stopili nogometaši v modrih dresih, ki so do prve resnejše priložnosti na srečanju prišli v 35. minuti, ko je močno meril Emerson, a je bil legendarni češki vratar Petr Čech na pravem mestu. Slednji je bil podobno uspešen tudi štiri minute pozneje, ko je nevarno z roba kazenskega prostora poizkusil še Olivier Giroud, a je ostalo pri začetnem izidu 0 : 0. V nadaljevanju obračuna pa se je odprlo tudi napadalcem. Predvsem tistih v dresu Chelseaja, ki so ob izjemnih posamičnih predstavah odhajajočega Hazarda, ki je prispeval dva zadetka in podajo, in Giroulda, ki je prispeval zadetek manj ob istem številu podaj, le uspeli unovčiti večjo razliko v kakovosti.

Eden Hazard je bil eden od glavnih junakov v dresu zmagovitega Chelseaja.
Eden Hazard je bil eden od glavnih junakov v dresu zmagovitega Chelseaja. FOTO: AP

Giroud načel, Hazard pa pokončal upe Arsenala
Že v četrti minuti nadaljevanja je po natančni visoki podaji z leve strani Emersona na prvi vratnici do strela z glavo prišel Girould, ki je natančno meril v desni spodnji kot vrat nemočnega Čecha za vodstvo Chelseaja 1 : 0. Enajst minut pozneje, natančneje v 60. minuti, je po podajah Kovačića in Hazarda na 2 : 0 povišal Pedro Rodriguez. Ko je v 65. minuti v lastnem kazenskem prostoru Ainsley Maitland-Niles nespametno s hrbta zrušil Girouda, zaradi česar je glavni sodnik obračuna Gianluca Rocchi iz Italije upravičeno pokazal na belo točko, natančen izvajalec najstrožje kazni pa je bil Eden Hazard, je kazalo na pravi rezultatski potop Arsenala. Le štiri minute pozneje je žarek upanja na morebiten preobrat z lepim zadetkom povrnil rezervist Alex Iwobi, a je že v 72. minuti po nesebični podaji Girouda do svojega drugega in morda obenem tudi zadnjega zadetka v dresu 'Bluesa' prišel Hazard ter s tem postavil piko na i zasluženi zmagi svojega moštva.

Do zaključnega žvižga sodnika Rocchija smo videli še na vsaki strani po dve lepi priložnosti: na strani Chelseaja sta bila v 80. oziroma 81. minuti premalo natančna Giroud in Azpilicueta, medtem ko je na drugi strani pomanjkanje zbranosti ponagajalo tudi Aubameyangu in Joeu Willocku. 

    

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.