Liga Evropa

Italijanski derbi v četrtfinalu Lige Evropa

Nyon, 15. 03. 2024 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Nyonu je bil po žrebu nogometne Lige prvakov opravljen žreb četrtfinala Lige Evropa. Glavni favorit tekmovanja Liverpool se bo pomeril z Atalanto, sedemkratni prvak Lige prvakov pa bo v četrtfinalu moči meril s tekmecem s Serie A Romo. Vodilno moštvo nemške Bundeslige Bayer Leverkusen bo igral z angleškim predstavnikom West Ham Unitedom, zadnji četrtfinalni par pa tvorita Benfica in Marseille.

Liverpool je v osmini finala gladko izločil praško Sparto s skupnim rezultatom kar 11:2, Atalanta pa je s skupnih 3:2 izločila Sporting iz Lizbone. Milan je izločil še drugega češkega predstavnika v tem tekmovanju, Slavio iz Prage (skupno 7:3), Roma pa se je po zaslugi visoke zmage na domači tekmi v četrtfinale prebila prek angleškega Brightona. Bayer Leverkusen je v podaljšku povratne tekme proti Karabahu v četrtfinale popeljal Patrik Schick, ki je za preobrat in napredovanje zadel v 93. in 97. minuti, West Ham United pa je po minimalnem porazu na prvi tekmi na povratni s petardo izločil Freiburg. Benfica je bila s skupnim rezultatom 3:2 boljša od Glasgow Rangers, Marseille pa je s 5:3 izločil zmagovalca tekmovanja iz leta 2021, Villarreal.

Pari četrtfinala Lige Evropa:
Milan - Roma 
Liverpool - Atalanta
Bayer Leverkusen - West Ham United
Benfica - Marseille

"Zelo smo zadovoljni, ker smo premagali dve dobri ekipi, Feyenoord in Brighton. Pred nami je še veliko zelo, zelo dobrih ekip in pripravljeni smo. Vsaka ekipa ima potencial in zgodovino. Ni lahko; vse so polne zelo dobrih igralcev, a lahko ste prepričani, da se bomo borili," je pred žrebom povedal nekdanji nogometaš sedaj pa trener Rome Daniele De Rossi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V polfinalu se bo zmagovalec dvoboja med Benfico in Marseillom pomeril z zmagovalcem obračuna med Liverpoolom in Atalanto, v drugem polfinalu pa se bosta merila zmagovalec italijanskega derbija med Milanom in Romo ter zmagovalec para Bayer Leverkusen - West Ham United.

Para polfinala Lige Evropa:
Benfica/Marseille - Liverpool/ Atalanta
Milan/Roma - Bayer Leverkusen/West Ham United

Žreb četrtfinala Lige Evropa
Žreb četrtfinala Lige Evropa FOTO: AP

Tekme četrtfinala bodo odigrane 11. in 18. aprila, polfinala 2. in 9. maja, finale pa bo 22. maja v Dublinu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PieBaracus
15. 03. 2024 14.32
+1
Upam na Liverpool-Milan finale
kodryn81
15. 03. 2024 14.57
imam obcutek da bo finale Liverpool - Bayer ;)