Liga Evropa

Ivković bo pred odhodom v ZAE odigral še eno tekmo za Maribor

Maribor, 28. 08. 2019 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Maribora se bodo morali v nadaljevanju sezone znajti brez osrednjega branilca Saše Ivkovića. Srb s hrvaškim državljanstvom bo kariero nadaljeval v Združenih arabskih emiratih v klubu Baniyas, a bo zadnjo tekmo še odigral proti Ludogorcu.

Šestindvajsetletni Saša Ivković bo Maribor zamenjal za klub iz Združenih arabskih emiratov. Prav pred četrtkovo povratno tekmo četrtega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti bolgarskemu prvaku Ludogorcu na domačem stadionu so iz štajerske prestolnice prišle novice o prodaji Ivkovića.

Trener Darko Milanič je na današnji novinarski konferenci potrdil odhod Ivkovića. O tem, kako se je na napovedani odhod osrednjega branilca odzvala slačilnica, pa je odgovoril: "Kar se tiče mene, to name nima vpliva, je član NK Maribor, računam na njegovo odlično predstavo. Fantje s tem niso obremenjeni, osredotočeni so na tekmo, pomembno je, da odigra na vrhunski ravni."

Darko Milanič
Darko Milanič FOTO: Damjan Žibert

Pred četrtkovo tekmo v Ljudskem vrtu, ki bo odločala o evropski jeseni, so Bolgari ostali brez glavnega trenerja. Stojčo Stoev je dobil odpoved po remiju s Slavijo iz Sofije (0:0) v domačem prvenstvu. Ekipo Ludogorca bosta na tekmi s slovenskim prvakom vodila pomočnika Stoeva Stanislav Genčev in Zdravko Zdravkov. Milanič se s kadrovskimi vprašanji tekmeca ne ukvarja: "Tekmo bo vodil pomočnik, bistveno ne bodo spremenili pristopa, verjetno bodo igrali tisti, ki so nazadnje dobili manj minut."

Strateg vijoličnih od svojih varovancev pričakuje, da bodo potrpežljivi: "Potrpljenje je zelo pomembno, glede nato, kako kakovosten je nasprotnik. Moramo zabiti enega več kot oni, to je popolnoma jasno, neodločen izid pač ne prinaša nobenega jamstva. Naša namera v Bolgariji ni bila, da se skozi celotno srečanje samo branimo. Imeli smo namero napadati, bili smo prepričani, da se nam bo ponudilo veliko priložnosti za napad. Žal je bilo tega premalo," se je Milanič še enkrat ozrl na slabosti tekme pri Bolgarih doma.

"Če zadržimo žogo, imamo svoje priložnosti," je trenerja dopolnil najboljši igralec minule sezone slovenske prve lige Rudi Požeg Vancaš. O ne vpoklicu v reprezentanco Slovenije pa dejal: "Seveda je motivacija, skušam biti vsako tekmo dober, poskušam po najboljših močeh." Na novinarski konferenci niso potrdili napovedi, da bo Ivkovića zamenjal Nemanja Mitrović, nekdanji član Olimpije, ki je zadnji dve leti preživel na Poljskem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bikoborec69
29. 12. 2019 18.49
Brezvezna tema. Nk Maribora že dolgo ni več. To kar gledate so samo neki brezvezni tipi, ki s pomočjo še bolj brezveznih navijačev pač postopajo sem in tja in želijo biti pomembni. Res brez pomena.
smajser1
28. 08. 2019 16.32
-1
... lahko recem, se to kar je dobrega se bo prodalo... razumem, verjetno za lep denar! A zdaj bo zevala gromozanska luknja v obrambi nasih prvakov, katerih igra hira ze tako na vseh polozajih! Brez pravih okrepitev smo opleli... nevem zakaj, a venomer se sprasujem kam so sli oz je slo cirka 17 miljonov od predlani lp... ok nekaj so razdelili, bekaj za hude cajte itd.. a da pri tem gnaru be mores kupit dva solidna igralca.... naj me pes poh... To zamerim vodstvu kluba, ki je za to skoraj bolj odgovorno, kot sam nas muhasti sportni direktor! ahjoj se Ivkovic gre... ne vidim prihodbosti in igre Mb v prihodnje, sploh z Milanicem na celu... ce jutri v prvem polcajtu spilajo tako kot so doli, grem s omu 100% in dolgo vec ne na tekmo! MARIBOR SAMPION
Akuster
28. 08. 2019 21.00
+4
Od teh 15 milijonov( letos je prvič 17 milijonov) takoj odbij 20% davka, potem odbij skoraj 50% davka, ki ga je država pobrala še pri nagradah igralcem za uvrstitev v ligo prvakov in prideš takoj do 4 milijone, ki jih je dala država v žep na račun NK Maribora. Pa 1,5 milijona so dali v stadion in novo travnato površino, ostalo pa pametno za 3 sezone naprej in je to to!!
Fuzbaler
28. 08. 2019 15.01
+4
Zdaj bodo se po prekinitvah povsem nenevarni.