Liga Evropa

Leipzig izločil Atalanto, uspešna tudi West Ham in Rangers

Ljubljana, 14. 04. 2022 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
1

Nemški Leipzig, za katerega je nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl odigral 78 minut in prejel rumeni karton, je v gosteh z 2:0 premagal italijansko Atalanto in se prebil v polfinale Lige Evropa. Med četverico najboljših so se uvrstili tudi angleški West Ham, nemški Eintracht Frankfurt in škotski Rangers.

Leipzig se je s skupnim izidom 3:1 po dveh tekmah prebil med štiri najboljša moštva v tem klubskem tekmovanju pod okriljem Uefe. Oba gola je dosegel Christopher Nkunku. Prvič je zadel v 18. minuti po sijajnem prodoru in podaji Konrada Laimerja. Leipzig je v prvem polčasu deloval bolje, si pripravil več priložnosti in zasluženo povedel. Višje prednosti pa si varovanci Domenica Tedesca niso priigrali.

V drugem polčasu je imela več od igre ekipa iz Bergama, pri kateri Josip Iličić ni bil v kadru. Atalanta je močno pritiskala, nekajkrat pa se je obramba Leipziga izkazala s požrtvovalnimi posredovanji, nevarnejši streli Jeremieja Bogaja, Hansa Hateboerja in Duvana Zapate pa niso bili dovolj natančni. V 86. minuti pa je nato Nkunku izsilil še enajstmetrovko, jo minuto kasneje tudi uspešno izvedel ter Nemcem dokončno priigral uvrstitev v polfinale.

Atalanta - Leipzig
Atalanta - Leipzig FOTO: Sofascore.com

Tam bodo nogometaši Leipziga igrali proti glasgowskemu Rangersu. Škoti so sicer današnji dvoboj začeli z zaostankom 0:1 s prve tekme proti Bragi, a že v prvem polčasu zabili dva gola po zaslugi Jamesa Taverniera (2., 44.). Za Portugalce je je bila oteževalna okoliščina tudi rdeč karton Tormene v 42. minut. 

Kljub temu so se rešili v podaljšek po zadetku Davida Carma v 83. minuti. V podaljšku je nato škotski velikan le kronal igro z nogometašem več, ko je za končnih 3:1 zadel Kemar Roofe. Po drugem rdečem kartonu Portugalcev, prejel ga je Iuri Medeiros, pa je bilo upanja za Brago konec.

Drugi polfinalni par bo West Ham - Eintracht Frankfurt. Predvsem Nemci so pripravili presenečenje, potem ko so v gosteh s 3:2 ugnali Barcelono. Slednja je sicer kljub ne najboljši predstavi pred tednom dni imela aktiven izid s prve tekme (1:1), a jo je nocoj že v četrti minuti presekala enajstmetrovka, ki jo je uspešno izvedel Filip Kostić. V 36. minuti je nato s sijajnim strelom Marc-Andreja ter Stegna v katalonskih vratih premagal še Rafael Borre.

V drugem polčasu je na 3:0 z drugim zadetkom povišal Kostić. Barca je bila povsem neprepoznavna, je pa imela v 11 minutah sodnikovega dodatka vendarle še nekaj upanja na čudež. Sergio Busquets je najprej z izjemnim udarcem znižal, Katalonci so imeli nato še nekaj lepih priložnosti za drugi zadetek, a je do 11. minute dodatka ostalo pri izidu 3:1 v korist Nemcev. Strel z bele točke Memphisa Depaya je takrat le še ublažil poraz Kataloncev.

Londonski West Ham je po izenačenju na prvi tekmi tokrat v gosteh s 3:0 ugnal francoski Lyon. V prvem polčasu sta zadela Craig Dawson (38.) in Declan Rice (44.), v drugem pa je piko na i postavil še Jarrod Bowen (48.).

Prvi polfinalni tekmi bosta na sporedu 28. aprila, povratni pa 5. maja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi današnjih in prvih tekem četrtfinala LE:
Atalanta - *Leipzig                   0:2 (0:1)           1:1
Nkunku 18., 87. (11-m)
(Kevin Kampl je za Leipzig odigral 78 minut in prejel rumeni karton)

Barcelona - Eintracht Frankfurt 2:3 (0:2)                    1:1
Busquets 91., Depay 101. (11-m); Kostić 4. (11-m), 67., Borre 36.
RK: Ndicka 100. (Eintracht)

Rangers - Braga 3:1 (2:0) - po podaljšku                         0:1
Tavernier 2., 43. (11-m), Roofe 101.; Carmo 83.
RK: Tormena 43., Medeiros 105. (oba Braga)

Lyon - West Ham 0:3 (0:2)                                     1:1
Dawson 38., Rice 44., Bowen 48.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
15. 04. 2022 14.30
+1
Barca si je sama kriva za poraz