Liga Evropa

Cavani in Fernandes v drugem polčasu zrežirala preobrat za visoko zmago vragov

Manchester, 29. 04. 2021 22.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
3

Nogometaši Manchester Uniteda so na prvi polfinalni tekmi Lige Evropa s 6:2 premagali Romo, potem ko so Rimljani dobili prvi polčas z 2:1. Villarreal je v drugem, precej bolj izenačenem polfinalu z 2:1 premagal zasedbo Arsenala. Topničarji so ob polčasu zaostajali z 0:2, gol priključitve pa je iz enajstmetrovke v drugem polčasu zabil Nicolas Pepe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Najbolje ocenjeni nogometaš tekme Man Utd - Roma
Najbolje ocenjeni nogometaš tekme Man Utd - Roma FOTO: Sofascore.com

United je mrežo Rome, ki je kmalu po začetku morala menjati poškodovanega Jordana Veretouta, načel v deveti minuti, ko je po kombinaciji Paula Pogbaja, Edinsona Cavanija in Bruna Fernandesa zadel slednji. Dinamičen začetek tekme je nato začinila najstrožja kazen za Romo v 15. minuti, Paul Pogba je igral z roko, z bele pike pa je bil natančen Lorenzo Pellegrini. Nova smola pa je doletela Rimljane po slabe pol ure, saj se je ob branjenju Pogbajevega strela poškodoval še vratar Pau Lopez. A to Italijanov ni vrglo iz tira, v 34. minuti je namreč Edin Džeko iz bližine zadel za 2:1 po podaji Pellegrinija. Že v 37. minuti je moral gostujoči trener Paulo Fonseca opraviti že tretjo menjavo, saj se je poškodoval še Leonardo Spinazzola. Globoko v sodniškem dodatku je dvakrat zapovrstjo iz ugodnega položaja poskusil Cavani, a neuspešno.

Zato pa je natančno v zgornji kot za 2:2 zadel v 48. minuti po Fernandesovi podaji. Potem ko je v 53. minuti zapravil novo priložnost v 53. minuti, se je spet odkupil v 64. minuti, ko je iz bližine spravil v mrežo odbito žogo za 3:2. Za že 4:2 je v 71. minuti z bele pike zadel Fernandes, Pogba pa je v 75. minuti praktično pokopal upe Rome z golom z glavo za 5:2. V 86. minuti je dodaten žebelj v Romino krsto zabil Mason Greenwood z golom za 6:2.

Edinson Cavani je zabil dvakrat, poleg tega pa priigral še (sicer strogo dosojeno) enajstmetrovko.
Edinson Cavani je zabil dvakrat, poleg tega pa priigral še (sicer strogo dosojeno) enajstmetrovko. FOTO: AP

Na drugi tekmi pa so Španci tekmo izvrstno začeli in povedli že v peti minuti, ko je zadel Manuel Trigueros. Londončane je v še globlje težave v 29. minuti potisnil Raul Albiol, ki je na drugi vratnici unovčil podajo iz kota. V 57. minuti je drugi rumeni in posledično rdeči karton pri precej skromnem Arsenalu dobil Dani Ceballos, tako da so se možnosti topničarjev še zmanjšale.

Potem ko je Gerard Moreno v 66. minuti zapravil novo lepo priložnost za Špance, ko je izgubil dvoboj z Arsenalovim vratarjem Berndom Lenom, so v 73. minuti Londončani kljub igralcu manj le prišli do zadetka, z bele pike je bil uspešen Nicolas Pepe. Upe gostov je dodatno vzbudila izključitev Etienna Capoueja v 77. minuti, Pierre-Emerick Aubameyang pa je globoko v sodniškem dodatku zapravil zadnjo priložnost za izenačenje.

United je na poti do polfinala izločil Real Sociedad, Milan in Granado, Roma je preskočila Brago, Šahtar Donjeck in Ajax, Villarreal je ugnal Salzburg, Dinamo Kijev in Dinamo Zagreb, Arsenal pa Benfico, Olympiakos in praško Slavio.

Povratni tekmi bosta prihodnji teden, finale bo 26. maja v Gdansku.

Polfinale Lige prvakov, prvi tekmi: 
Manchester United - AS Roma 6:2 (1:2)

Statistika tekme Man Utd - Roma
Statistika tekme Man Utd - Roma FOTO: Sofascore.com

Villarreal - Arsenal 2:1 (2:0)

Statistika tekme Villarreal - Arsenal
Statistika tekme Villarreal - Arsenal FOTO: Sofascore.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
30. 04. 2021 11.25
+0
Gunarjevo delo pri Junajtedu daje rezultate ... Junajted igra vsecno in ucinkovito ... Glory, glory!
samomojemnenje
30. 04. 2021 11.53
-3
Sem gledal. Dobra tekma z veliko golov. Mi pa ni jasno, kje so sodniki videli penal nad Cavanijem. Meni se ni zdelo, da bi to lahko bil penal.
mitja999
30. 04. 2021 09.37
+0