Liga Evropa

Mourinho: To bo zgodovinski in nepozaben finale

Budimpešta, 31. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zvečer bo podeljena prva evropska nogometna lovorika, ko se bosta v finalu Lige Evropa pomerili rekorderka tega tekmovanja Sevilla in zmagovalka lanske premierne izvedbe Konferenčne lige. Glavni trener Rome Jose Mourinho, ki je na novinarski konferenci pred že drugim evropskim finalom zapored deloval sproščeno, je poudaril pomembnost tekme in zanikal govorice o pogovoru z drugimi klubi. Prenos na Kanalu A in VOYO pričnemo ob 20.30.

"Za nas bo to zgodovinski in nepozaben finale," je na začetku novinarske konference pred finalom Lige Evropa v Budimpešti dejal Jose Mourinho, ko so ga novinarji vprašali o pomembnosti tekme. "Komaj čakamo na tekmo," je še dodal portugalski strokovnjak, ki v finalu ne bo imel lahkega dela, saj bo njemu in njegovim varovancem nasproti stala 'kraljica' tega tekmovanja Sevilla. Andaluzijsko moštvo se lahko namreč pohvali že z rekordnimi šestimi pokali za zmagovalca Lige Evropa 

Sevilla je v Ligi Evropa slavila v sezonah 2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16 in 2019/20.

O primerjavi med moštvoma je zato Mourinho v svojem slogu nekoliko sarkastično dejal: "Imajo vrhunske igralce. Mi imamo v kadru veliko igralcev Primavere (mladinskega pogona Rome op. a.) Mladeniči, kot so Zalewski, Bove, Tahirović, so igrali manj kot na primer Lamela in El Nesyri. Mislim, da so moje izkušnje in Mendilibarjeve enake, imava iste bele lase. Dejstvo je, da imajo za seboj imajo več finalov in posledično več izkušenj. Za nami pa je le dve leti dela, odkar sem tukaj. A vseeno, v teh dveh letih smo odigrali 30 evropskih tekem."

Jose Mourinho in njegovi beli lasje
Jose Mourinho in njegovi beli lasje FOTO: AP

Ker v zadnjem času tuji mediji Mourinha povezujejo s trenerskimi stolčki nekaterih evropskih klubov, predvsem pa PSG-ja, je moral nekdanji trener Porta, Chelseaja, Interja, Real Madrida, Manchester Uniteda in Tottenhama odgovoriti tudi na vprašanje glede njegove prihodnosti. "Moja prihodnost? Govoril sem z obema kapetanoma moje ekipe, ker sta me spraševala o tem. Dal sem jima  objektiven odgovor. Ampak to je nekaj, kar ostaja med mano in ekipo. Oni vedo, kaj bom naredil," je na vprašanje odgovoril Mourinho in radovednim novinarjem še razkril: "Za zdaj še nisem govoril z nobenim klubom."

Statistični predogled tekme Sevilla - Roma

Na eni izmed prejšnjih novinarskih konferenc je 'The Special One' že razkril, da je z vsemi klubi, ki jih je vodil v bogati karieri, razen s Tottenhamom, stkal tesno vez. Ta se je spletla tudi že med njim in Romo, ki se po njegovih besedah precej razlikuje od njegovega prejšnjega delodajalca: "Razlika med Romo in Tottenhamom? Roma me pred finalom v Tirani (lanski finale Konferenčne lige op. a.) ni odpustila. Pri Tottenhamu so me odpustili pred finalom na Wembleyju, Roma pa mi je dala priložnost za zmago."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred 60-letnim Portugalcem bo tako že šesti finale evropskih klubskih tekmovanj. Vseh prejšnjih pet je dobil. Pred morda celo najtežjim finalom je Mourinho razkril tudi stanje Paula Dybale, enega izmed ključnih členov njegove ekipe: "Dybala? Lahko bo igral 20–30 minut."

Novinarske konference se je skupaj s svojim podkapetanom Gianluco Mancinijem udeležil tudi Romin kapetan Lorenzo Pellegrini. "Zavedamo se, kaj je na kocki. Ko prideš v finale, to pomeni, da si sledil poti in da si trdo delal, da bi prišel tja," je o finalu drugega najmočnejšega nogometnega klubskega tekmovanja dejal otrok Rome Pellegrini. "Veliko smo se žrtvovali, vemo, kako zelo smo si želeli biti tukaj. Osredotočeni smo in odločeni zmagati," je še dejal kapetan, ki je lani v zrak dvignil svojo prvo lovoriko.

Lorenzo Pellegrini je lani dvignil pokal za zmagovalca Konferenčne lige
Lorenzo Pellegrini je lani dvignil pokal za zmagovalca Konferenčne lige FOTO: AP

"Najpomembnejša stvar pri jutrišnjem večeru je, da se ne zadovoljiš z nič manj kot zmago. Lani smo od sebe dali sto odstotkov in zmagali. Letos želimo storiti enako in imamo isto željo," je še poudaril italijanski reprezentant, ki je zasluge za uspeh pripisal tudi Mourinhu: "Po zaslugi našega trenerja smo postali bolj odločni in bolj lačni slave."

Tudi Pellegrini se sicer ni mogel izogniti vprašanja o prihodnosti Mourinha, na katerega je odgovoril: "Kot je dejal trener, smo se iskreno pogovorili in prav je, da to ostane med nami. O tem bo spregovoril, ko bo pravi trenutek. Za zdaj nas je motiviral za jutri."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred velikim finalom, v katerem bi lahko Roma osvojila svojo sploh prvo lovoriko v Ligi Evropa, pa je 26-letni napadalni vezist še dodal: "Tako smo hvaležni za to, kar smo storili. Imeli smo veliko težav na igrišču in izven njega. Igrati v finalu je vrhunec tega čudovitega potovanja. Komaj čakamo, da igramo."

Finale Lige Evropa: Sevilla – Roma
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kameltrajbar
31. 05. 2023 19.30
+1
..... sevilla.... 😃😃😃😃
tekač
31. 05. 2023 12.22
+8
Meni Mourinho ni všeč,vendar navijam za Romo. Težka bo....
kd29
31. 05. 2023 12.21
+11
Tako, kot je Pep največji antipatik med trenerji, ki se nikoli ni dokazal s kako povprečno oz. nevrhunsko ekipo, je z Mourinhem situacija ravno obratna. Je imel padce v karijeri, ima svoje muhe, vendar se je dokazal tudi z nevrhunskimi ekipami, je zelo dober trener in zabaven ter karizmatičen človek. Srečno Roma in Mou !
športnik66
31. 05. 2023 11.53
+9
Danes navijam za Romo....predvsem zaradi Mourinha, ki je res človek na mestu. 👍
cripstoned
31. 05. 2023 11.06
+11
mislim da je to najtežje finale za sevillo... mourinho je stari maček in če kdo lahko preseneti je to ravno on z Romo... upajmo na top finale... samo da bodo sodniki na nivoju...
Quercus
31. 05. 2023 10.04
-6
Se že 100% ve, da bo zmagala Sevilla, tako da ni potrebno gledati finala. In Sevilla bi zmagala v finalu Evrolige ne glede na to kdo bi bil njen tekmec. Tudi če bi bil njen nasprotnik Man. City, PSG, Bayern ali Real Madrid bi zanesljivo zmagala Sevilla. Nekateri so pač rojeni pod srečno zvezdo. In v Evrospki ligi ima Sevilla največjo možno srečo med vsemi klubi, zmerom se jim nekako po nekem čudežu vse poklopi. Saj se še spomnimo tekme proti Man. Unitedu, ko so v petih minutah izenačili za 2 : 2 pri tem pa imeli samo en strel v okvir nasprotnikovega gola in ni bilo nobenemu nič jasno ... Zato je večja verjetnost, da jaz zadanem jackpot kot da Sevilla izgubi finale Evropske lige :)
Voly
31. 05. 2023 09.16
+1
Kolikor poznam Mourinha, bo to bolj "mučenje žoge", saj bo Roma igrala zelo previdno. On pač ne zna igrati drugače.
Kitamita
31. 05. 2023 08.57
+3
Bunker totalni
Škrnicl
31. 05. 2023 08.43
-1
Me prav zanima...bo mercedesov ali volvov avtobus pred Rominimi vrati...
Mušmula
31. 05. 2023 08.48
+2
Finale se ne igra, finale se zmaguje. Go Roma! Go Mou!