Liga Evropa

Na finalno tekmo v Sevillo želi 100 tisoč navijačev Frankfurta

Frankfurt, 10. 05. 2022 11.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
6

Navijači nemškega kluba Eintracht Frankfurt nameravajo v velikem številu obiskati prizorišče finalne tekme Lige Evropa v Sevilli. Tam se bo njihov klub 18. maja pomeril s škotskim klubom Glasgow Rangers, v nemškem klubu pa so dobili že več kot 100.000 prošenj za nakup vstopnic. V klubu vedo, da bo veliko razočaranih, a vseeno bo, kot kaže, v Sevillo odpotovalo več deset tisoč njihovih navijačev.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Veliko povpraševanje za ogled tekme
    00:37
    Iz 24UR: Veliko povpraševanje za ogled tekme
  • Vrhunci povratnih polfinalnih tekem Lige Evropa
    07:11
    Vrhunci povratnih polfinalnih tekem Lige Evropa

 

Zahtevek po 100.000 vstopnicah pomeni desetkratnik količine kart, ki jih bo dobil Frankfurt kot udeleženec finala. V klubu so pojasnili, da bodo skušali najti ustrezno rešitev, da bi kar največ navijačem omogočili ogled tekme v živo, vendar so v 48 urah dobili toliko zahtevkov, da bo nemogoče ustreči vsem in že sedaj je jasno, da bo veliko razočaranih.

Tiskovni predstavnik klubske uprave Hellmann Axel je dejal: "Poskušamo dobiti vsako vstopnico na trgu. Pričakovali smo zelo velik val povpraševanj, vendar je to zanimanje v 48 urah zares ogromno in je daleč preseglo naša pričakovanja. Ne glede na to, kako veliko je veselje zaradi podpore naših navijačev, bo zdaj prav tako zahtevna tudi dodelitev vstopnic."

"Vemo, da bo veliko razočaranih. Zagotavljam vam, da bomo poskušali dobiti vsako vstopnico, ki jo dobimo po uradnih kanalih, da bi čim več navijačem omogočili, da bodo v Sevilli," je še dejal Axel, ki je prepričan, da jih bo kljub ponudbi tekme na velikem platnu na njihovem stadionu v Španiji spremljalo več deset tisoč navijačev.

Zaradi velikega zanimanja bodo za vse, ki ne bodo mogli v Španijo, organizirali ogled tekme v živo na svojem stadionu. A so se že pojavile težave tudi na tem področju, saj so se vstopnice za ta dogodek, ki so jih prodajali po deset evrov, že pojavile na črnem trgu z vrednostjo 100 evrov.

Navijači in moštvo Eintrachta.
Navijači in moštvo Eintrachta. FOTO: AP

Eintracht Frankfurt, zmagovalec pokala Uefa v sezoni 1979/80, je v polfinalu slavil proti West Ham Unitedu. V gosteh so Nemci zmagali z 2:1, doma pa slavili z 1:0, pred tem so izločili tudi Barcelono v četrtfinalu in Betis v osmini tega Uefinega tekmovanja. Navijači Eintrachta so množično obiskali že tekmo z Barcelono sredi aprila. Takrat je nemški klub uradno dobil samo 5000 vstopnic za svoje navijače, a je bilo na stadionu Camp Nou "morje" navijačev, tekmo si je v živo ogledalo kar 30.000 navijačev.

Preiskava katalonskega kluba je pokazala, da so številni Nemci vstopnice kupili v Barceloni, prodali pa so jim jih navijači Barcelone in celo člani kluba, ki so jih lahko kupili s popustom. Zaradi tega je predsednik Barcelone Joan Laporta napovedal spremembe pri sistemu prodaje vstopnic.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
10. 05. 2022 15.23
+0
Bo velik zaslon tudi na Nou Campu,tam že poznajo situacijo🙃😃😇🙃
Zaskrbljeni
10. 05. 2022 15.09
+0
Navijam za Frankfurt.
Larry2universe
10. 05. 2022 14.06
+7
Če dobijo karte jih gre tud 200 tisoč.iz prve roke
Matrax
10. 05. 2022 12.44
+5
Bil kot paglavec na tekmi Frankfurta takrat še v 2. Nemški bundesligi. Vzdušje fantastično😊 gremo Eintracht 🏆
Pessi1
10. 05. 2022 13.14
-3
Hahaha minuse pa talajo zvesti navijači malega kluba uefalone
Kollerik
10. 05. 2022 14.32
+4