Liga Evropa

Huliganu tri mesece zapora zaradi meta kozarca v sodnika

Gradec, 19. 10. 2018 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Graško sodišče je navijača, ki je letos avgusta na tekmi kvalifikacij nogometne Lige Evropa med Sturmom in ciprsko Larnako v stranskega sodnika vrgel kozarec za pivo in ga poškodoval, obsodilo na tri mesece zaporne kazni.

Med tekmo je 34-letnik v stranskega sodnika Šveda Fredrika Klyverja vrgel kozarec iz trde plastike, ki je bil poln piva, ter ga pri tem poškodoval. Sodnik je okrvavljen obležal na tleh, pozneje so mu nudili zdravniško pomoč, tekma pa je bila zaradi incidenta prekinjena 40 minut. Televizijski posnetki kažejo navijača, kako je vstal na tribuni in proti Klyverju vrgel predmet, sodnik pa se je zgrudil na tla, medtem ko mu je iz glave tekla kri. Posredovala je policija, ki je navijača hitro prijela. Avstrijski nogometni prvoligaš se je po tekmi javno opravičil stranskemu sodniku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sodišče v Gradcu je pri izreku kazni upoštevalo tudi nogometno zgodovino 34-letnega huligana, ki so ga pred leti že obravnavali na sodišču zaradi uporabe pirotehnike na stadionu v Salzburgu. V zagovor je navijač dejal, da pravzaprav ni želel zadeti sodnika. Obljubil pa je, da bo v prihodnje, če se bo še udeleževal nogometnih tekem, igro skušal spremljati brez alkoholne podpore.

Sturm sicer še čaka, kakšno kazen bo zaradi incidenta izrekla krovna nogometna zveza Uefa, tako da za zdaj v klubu tudi ne želijo pojasniti, ali bodo zoper storilca sprožili še odškodninski sodni zahtevek zaradi povzročene škode.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fuzbaler
20. 10. 2018 09.57
-1
Problem je najvecji v tem,da so sodniki,predvsem v nizjih ligah,ko ni TV prenosa,prevec zasciteni. Pocnejo lahko kar hocejo in se iizivljajo nad igralci,medtem ko pa kaksen igralec znori zaradi tega dobi pa 5tekem prepovedi. Tako da tudi ni cudno da vcasih kdaj kaj prileti s tribune...
gizmo28
19. 10. 2018 21.00
+5
če bi mu sodili na slovenskem sodišču, bi ta huligan dobil vikend paket v portorožu
ivan.z Doba
19. 10. 2018 18.40
+4
Tri mesece? No ja, bolje nekaj kot nič!