Liga Evropa

Predsednik Villarreala zadovoljen: V finalih trije Angleži in španski palček

Vila-real, 07. 05. 2021 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po izjemnem uspehu 'malega' španskega kluba Villarreal, ki se je uvrstil v veliki finale Lige Evropa, zadovoljstva ni skrival predsednik kluba iz Vila-reala Fernando Roig. Ta je v duhu časa poskusa ustanovitve Superlige karikirano dejal, da je Villarreal palček med tremi angleškimi klubi v finalu dveh najprestižnejših evropskih klubskih tekmovanj. "Tako v finalih ne bodo le angleški klubi. Trije Angleži in en palček iz Španije – Villarreal," je razložil Roig.

"V tretje gre rado in to je bil tretji polfinale v Ligi Evropa, v katerega smo se uvrstili. Tokrat nam je uspelo priti v finale. Da je prišel v finale tudi španski klub, je dobro. Vendarle ne bo vse tako angleško," je po izjemni pravljici, ki jo je spisal prekaljeni strateg Unai Emery, povedal Fernando Roig

Veselje nogometašev Villarreala tik potem, ko je postalo jasno, da so se uvrstili v finale Lige Evropa.
Veselje nogometašev Villarreala tik potem, ko je postalo jasno, da so se uvrstili v finale Lige Evropa. FOTO: AP

Unai Emery je sicer v polfinalu izločil prav nekdanjo ekipo, ki jo je vodil, tj. Arsenal, zato je bilo napredovanje v finale zanj zagotovo še toliko bolj sladko. Sicer pa je trener Emery preverjen recept za tekmovanja v Ligi Evropa, s Sevillo je naslove v tem tekmovanju serijsko osvajal med leti 2014–2016. Z Arsenalom se mu je v Ligi Evropa zataknilo prav na zadnji stopnički, in sicer v finalu leta 2019. 

Povratna polfinalna tekma v Londonu se je zaključila z izidom 0:0, kar je pomenilo, da se je Villarreal veselil napredovanja s skupnim izidom 2:1, kar je bil seveda tudi rezultat prve tekme v Vila-realu. "Trpeli smo, toda igrali smo z glavo, uspela nam je dobra tekma. Uspelo nam je in v tretje je končno prišel tudi finale," je četrtkovo dogajanje v Londonu povzel Roig. 

"Ne le zame. To je trdo delo mnogih ljudi, velikega števila nogometašev. Zdaj se lahko spomnim veliko ljudi, ki so preminili, toda pomagalo nam je zrasti in priti iz druge španske lige v prvo. Zame je biti predsednik kluba, ki bo igral v finalu Lige Evropa, velik ponos," je vse skupaj čustveno opisal 73-letnik, ki sicer na Iberskem polotoku velja za finančnega mogotca, v lasti ima namreč tudi 9 odstotkov španske trgovinske verige Mercadona. 

"V finalu se bomo zoperstavili zelo močnemu klubu, kot je Manchester. Toda v pripravo bomo vložili veliko truda in veliko željo," je pred sklepnim dejanjem Lige Evropa, ki jo boste lahko s prihodnjo sezono (znova) gledali na Kanalu A in VOYO, napovedal Roig. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hirajem
07. 05. 2021 14.44
+1
Žal mi je edino da je v moštvu Unaja Emerija iz Viljareala prišlo do poškodbe enega od najboljših igralcev Čukuezeja. Upam da se do finalne tekme vrne ker bo v nasprotnem branilec Menčester Junajteda Luk Šo imel veliko lažje delo!
hirajem
07. 05. 2021 15.10
+2
Tudi Mektomini in Magvajer bosta mirnejše spala če se popularni Čuku ne vrne na zelenice do finala
Ka pa mislis
07. 05. 2021 15.44
-1
dej piši pravilno, res je tezko brat priimke
gullit
07. 05. 2021 13.13
+7
Cestitke Villarrealu za prvi finale v zgodovini. Baje so ze 7x igrali v polfinalu v vseh pokalih in zmeraj tam obstali. Bravo
Johnny_J
07. 05. 2021 13.08
+11
Po teoriji zmrd, je villareal najboljši klub v Španiji, ker je edini v finalu in edini brani špansko čast. Rm se pa v Angliji nebi uvrstil v lp, saj bi zasedal mesta od petega navzdol. P. S. To niso moje teorije, tako pravijo zmrde, veste pa kateri ste to...dežurni pljuvači na 24ur.
Ka pa mislis
07. 05. 2021 15.44
-1
Barca bi se borila potem za obstanek v angliji.
Johnny_J
07. 05. 2021 16.57
+2
Barce ni z lahkoto izločil 4 v prvenstvu, sicer je pa to vaša teorija, ne moja. Zdej si ti ustvaril teorijo teorije.