Liga Evropa

Rui Vitoria s Spartakom iz Moskve osvojil skupino z Napolijem in Leicestrom, a dobil nogo

Moskva, 15. 12. 2021 21.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kako malo je potrebno od ekstaze navdušenja do bridkega razočaranja, je spoznal priznani portugalski trener Rui Vitoria. Ta je še pred kratkim s Spartakom proslavljal osvojeno prvo mesto v zahtevni skupini C aktualne sezone Lige Evropa, zdaj pa je prejel novico, da se mora posloviti z mesta glavnega trenerja moskovskega kluba.

Rui Vitoria
Rui Vitoria FOTO: AP

Seveda klopi moskovskega velikana ni zapustil zaradi fenomenalnega uspeha v evropskem tekmovanju, pač pa je k odpovedi botrovala slaba forma Spartaka v ruskem državnem prvenstvu. Sodu je dno izbil zadnji gostujoči poraz proti zasedbi Sočija (0:3). Spartak je po 18 krogih ruskega državnega prvenstva šele na devetem mestu (23 točk, vodilni Zenit jih ima 38), kar je premalo za visoke apetite lastnikov kluba. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rui Vitoria – klub je prevzel 24. maja letos – je po izjemnem uspehu v Ligi Evropa sicer imel podporo Spartakovih navijačev, toda vodstvo kluba je ocenilo, da je na mestu glavnega trenerja potrebna zamenjava. In to so našli ekspresno, kmalu bo po poročanju uglednega italijanskega novinarja Fabrizia Romana za glavnega trenerja imenovan Italijan Paolo Vanoli, ki je bil v bližnji preteklosti pomočnik Antonia Conteja pri Interju. Gre sicer za mlajšega brata Rodolfa Vanolija, starega znanca slovenskih zelenic – v preteklosti je vodil tako zasedbi Kopra kot Olimpije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Statistika Rui Vitorie na klopi Spartaka
Statistika Rui Vitorie na klopi Spartaka FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.