Liga Evropa

Salzburg brez Šeška ugnal Romo

Salzburg , 16. 02. 2023 23.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Prva polovica prvega kroga play-off tekem za vstop v osmino finala Lige Evropa je za nami. V osrednjem obračunu večera sta se pomerila Barcelona in Manchester United in remizirala z 2:2. Salzburg, za katerega Benjamin Šeško tokrat ni zaigral, je z minimalnih 1:0 premagal premierno zmagovalko Konferenčne lige Romo, Juventus pa je na domači tekmi le remiziral z Nantesom.

Salzburg se je na domačih tleh pomeril z Romo, slovenski reprezentant Benjamin Šeško pa tokrat ni dobil priložnosti za nastop in je dvoboj presedel na klopi. V Salzburgu je imela prvo priložnost za zmago Roma, toda v drugem delu je po strelu Andree Belottija vratar domačih Phillip Köhn žogo še odbil v prečko. Na drugi strani pa je Nicholas Capaldo povsem neoviran z glavo zadel v polno v 88. minuti za 1:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V preostalih popoldanskih tekmah sta se Ajax in Union Berlin razšla brez golov, Šahtar Doneck pa je premagal Rennes z 2:1.

V večernih tekmah je Juventus, ki je tako kot Barcelona izpadel iz Lige prvakov, igral z Nantesom in na domačem stadionu Allianz remiziral z 1:1. Italijane je že v 13. minuti v vodstvo popelja Dušan Vlahović, v drugem delu tekme pa je izenačil Ludovic Bias. V drugem delu so Italijani sicer dvakrat zadeli okvir vrat, a še enega gola niso dosegli in izid se ni več spremenil. 

Federico Chiesa in Dušan Vlahović
Federico Chiesa in Dušan Vlahović FOTO: AP

Največ zadetkov na prvih tekmah play-offa Lige Evropa so lahko videli gledalci na BayAreni, kjer je Monaco v gosteh s 3:2 premagal Bayer Leverkusen. Monačani so po zaslugi avtogola Lukasa Hradeckega povedli že v deveti minuti, a so Nemci na začetku drugega polčasa prek Mousse Diabyja in Floriana Wirtza izenačili in povedli. Krepin Diatta je nato v 74. minuti zadel za izenačenje, zadnji gol an tekmi pa je v sodnikovem dodatku dosegel Axel Disas in tako Monaku pred povratno tekmo priskrbel minimalno prednost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edino prepričljivo zmago je v prvem krogu play-offa dosegla Sevilla, ki je s 3:0 premagala PSV Eindhoven, potem ko je med 46. in 55. minuto dosegla vse tri gole. Sporting pa se je globoko v sodnikovem dodatku z golom Sebastiana Coatesa rešil za 1:1 z Midtjyllandom.

Statistika tekme Juventus - Nantes

Zmagovalci teh dvobojev se bodo v osmini finala pomerili z najboljšimi iz skupinskega dela. Poleg Fenerbahčeja, kjer igra Miha Zajc, so to še Arsenal, Betis, Ferencvaros, Feyenoord, Freiburg, Real Sociedad in Union St. Gilloise. Osmina finala bo na vrsti 9. in 16. marca, četrtfinale 13. in 20. aprila, polfinale pa 11. in 18. maja. Finale bo 31. maja v Budimpešti.

Izidi prvih tekem play-offa za osmino finala evropske lige:

Ajax - Union Berlin                    0:0

Barcelona - Manchester United          2:2 (0:0)

Salzburg - Roma                        1:0 (2:0)

(Benjamin Šeško ni igral za Salzburg)

Šahtar Doneck - Rennes                 2:1 (2:0)

Bayer Leverkusen - Monaco              2:3 (0:1)

Juventus - Nantes                      1:1 (1:0)

Sevilla - PSV Eindhoven                3:0 (1:0)

Sporting - Midtjylland                 1:1 (0:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.