Liga Evropa

Tottenham tudi v drugo napolnil mrežo Wolfsbergerja, izjemne škarjice Allija

London, 24. 02. 2021 19.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama so na povratni tekmi šestnajstine finala Lige Evropa s 4:0 premagali zasedbo Wolfsbergerja in se s skupnim izidom 8:1 uvrstili v osmino finala. Tekmo je sicer sodil slovenski sodnik Matej Jug.

Dele Alli je s fantastičnimi škarjicami že v 11. minuti poskrbel za uvodni gol Tottenhama.
Dele Alli je s fantastičnimi škarjicami že v 11. minuti poskrbel za uvodni gol Tottenhama. FOTO: AP

Na tekmi v Londonu sta močno izstopala angleški vezist Dele Alli in brazilski napadalec Carlos Vinicius. Dele Alli je z izjemno atraktivnimi škarjicami (še lepšimi kot Giroudovi na sinočnji tekmi Lige prvakov) zabil krasen prvi zadetek Spursov v 11. minuti, nato pa podal za drugi gol Tottenhama, pod katerega se je z natančnim strelom z glavo podpisal Carlos Vinicius

Dele Alli je bil podajalec tudi pri tretjem zadetku Tottenhama, za katerega je poskrbel tako zelo kritizirani Gareth Bale. Valižan, ki je bil med strelci že na prvi tekmi v Budimpešti, je z roba kazenskega prostora z močnejšo levico pospravil pravcati projektil v mrežo Manuela Kuttina. Carlos Vinicius, ki je prav tako zadel že na prvi tekmi, je v zaključku tekme, natančneje v 83. minuti, postavil končni izid tekme 4:0. Londončani, ki jim v domačem prvenstvu ne gre vse po željah, so se tako razveselili več kot prepričljive uvrstitve med 16 najboljših ekip Lige Evropa. 

Gareth Bale in Ben Davies
Gareth Bale in Ben Davies FOTO: AP

Preostalih 15 tekem bo v četrtek. Od Slovencev se bosta za osmino finala borila Benjamin Verbič z Dinamom iz Kijeva ter Petar Stojanović z Dinamom iz Zagreba. Hrvaška ekipa je s Stojanovićem na klopi prvo tekmo proti Krasnodarju v gosteh dobila s 3:2, Verbič, ki ga ni bilo v kadru Kijevčanov, pa je doma z Dinamom igral 1:1 z belgijskim Bruggeom.

Liga Evropa, šestnajstina finala:
Tottenham* - Wolfsberger 4:0 (1:0) /4:1/
Alli 11., Carlos Vinicius 50., 83., Bale 73. 

/izid prve tekme/
* potnik v osmino finala 

Statistika tekme Tottenham - Wolfsberger AC
Statistika tekme Tottenham - Wolfsberger AC FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
24. 02. 2021 21.27
+1