Liga Evropa

West Ham in Eintracht po podaljšku izločila oba seviljska kluba

Ljubljana, 17. 03. 2022 21.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
1

V nogometni Ligi Evropa so znani vsi četrtfinalisti. Potem ko je bil že pred tem med osem najboljših moštev uvrščen Leipzig Kevina Kampla (zaradi izključitve moskovskega Spartaka), so si četrtfinale priigrali še Atalanta, Braga, Barcelona, Glasgow Rangers, Lyon, West Ham in Eintracht Frankfurt. West Ham in Eintracht sta si napredovanje zagotovila po podaljšku.

Atalanta, pri kateri ne igra Josip Iličić, je prvo tekmo doma dobila s 3:2, danes pa je na povratni tekmi osmine finala še v gosteh premagala Bayer Leverkusen, in sicer z 1:0, potem ko je v prvi minuti sodniškega dodatka zadel Jeremie Boga.

Braga si je že na prvi tekmi doma priigrala dobro izhodišče, ko je slavila z 2:0, danes pa na gostovanju pri Monacu iztržila 1:1. Abel Ruiz je v 20. minuti še otežil delo ekipi iz kneževine, ki je v 90. minuti dosegla le tolažilni zadetek prek Axela Disasija.

Škotski predstavnik Glasgow Rangers pa je izločil Crveno zvezdo, potem ko je že na prvi tekmi zmagal s 3:0, tako da mu tudi poraz z 1:2 v Beogradu ni škodil. Povedli so Beograjčani v 10. minuti, ko je bil uspešen Ivanić 10., Škoti so izenačili v 56. minuti (Kent), zmago domačim pa je zagotovil El Fardou Ben v sodnikovem podaljšku tekme (93. minuta). Zvezda je zmagala, toda zaostanek iz prve tekme je bil prevelik, da bi lahko računali na napredovanje.

Bayer L - Atalanta
Bayer L - Atalanta FOTO: Sofascore.com

Lyon se je v četrtfinale prebil prek Porta. Lepo popotnico si je z zmago z 1:0 zagotovil že na Portugalskem, doma pa je igral 1:1, potem ko je že v 13. minuti za domače zadel Moussa Dembele, za goste pa je izenačil Pepe še v prvem polčasu, v 27. minuti.

Preostala dvoboja sta morala v podaljšek. West Ham United je zaostanek s prve tekme proti Sevilli izničil v 39. minuti z golom Tomaša Součka. Pozneje si je priigral še kar nekaj priložnosti, a brez uspeha. Udeleženca četrtfinala je tako odločil gol Ukrajinca Andrija Jarmolenka v 112. minuti.

Eintracht Frankfurt pa je igral proti Betisu Sevilli. Slednji je močno visel po zaostanku z 1:2 s prve tekme in neodločenem izidu 0:0 vse do 90. minute povratnega obračuna. Takrat pa je Špance v podaljšek zvlekel Borja Iglesias. Ko je že vse kazalo na kazenske strelce, pa je v 121. minuti za veselje Nemcev poskrbel Martin Hinteregger.

Barcelona, ki je na prvi tekmi proti Galatasarayu igrala 0:0, je danes na vročem gostovanju v Istanbulu pokazala več od domače zasedbe in zmagala z 2:1. Odločilni zadetek je po rezultatsko izenačenem prvem polčasu v 50. minuti dosegel Pierre-Emerick Aubameyang.

Zmagovalec Lige Evropa si bo zagotovil udeležbo v skupinskem delu Lige prvakov v naslednji sezoni. Finale letošnje izvedbe tega tekmovanja bo 18. maja v Sevilli. 

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek.

Crvena zvezda - Glasgow Rangers
Crvena zvezda - Glasgow Rangers FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Bayer Leverkusen - Atalanta 0:1 (0:0)
Boga 90.+1

Monaco - Braga 1:1 (0:1)
Disasi 90.; Ruiz 20.

Crvena zvezda - Glasgow Rangers 2:1 (1:0) 
Ivanić 10., El Fardou Ben 90.+3 (11-m); Kent 56.

Galatasaray - Barcelona 1:2 (1:1)
Marcao 28.; Pedri 37., Aubameyang 50.

Lyon - Porto 1:1 (1:1)
Dembele 13.; Pepe 27.

West Ham - Sevilla 2:0 (1:0, 0:0) - podaljšek 
Souček 39., Jarmolenko 112.

Eintracht Frankfurt - Betis  1:1 (0:1, 0:0) - podaljšek 
Hinteregger 120.+1; Iglesias 90.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DEEP
17. 03. 2022 21.45
+0
Pušijo srbi na obe banda!!