Liga prvakov

Dortmund, Atletico in Lazio ob Barceloni v izločilne boje

Rim, 28. 11. 2023 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

Torkove tekme 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov so dale štiri nove potnike v izločilne boje. Ob Barceloni, ki je z 2:1 premagala Porto, so si napredovanje zagotovili še Borussia Dortmund, ki je z visokih 3:1 premagala Milan, Atletico Madrid, ki je bil z z enakim rezultatom boljši od Feyennorda ter Lazio, ki je z dvema zadetkoma Cira Immobileja premagal Royal Antwerp.

Skupina E

Odločilni dan v skupini E je otvoril obračun med Laziom in Celticom, ki sta se pomerila že na popoldanski tekmi. Orli iz Rima so se po zaslugi kapetana Cira Immobileja razveselili zmage z 2:0. Immobile, ki je bil tokrat v vlogi rezervista, je v igro vstopil v 61. minuti in prevlado rimske zasedbe kronal z dvema zadetkoma v razmahu treh minut. Najprej je bil v 82. minuti najbolj zbran ob strelu Gustava Isaksena, po katerem se je žoga odbila od enega izmed branilcev Celtica, italijanskemu napadalcu pa iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti. V 85. minuti pa je kapetan Lazia dobil skok, se otresel Camerona Carter-Vickersa in z levico matiral Joeja Harta.

Statistika tekme Lazio - Celtic
Statistika tekme Lazio - Celtic FOTO: AP

Statistika tekme Lazio - Celtic

Na večerni tekmi pa sta se pomerila Feyenoord in Atletico Madrid. Klub slovenskega vratarskega asa Jana Oblaka si je z zmago z 1:3 zagotovil napredovanje v osmino finala Pod prvi in zadnji gol na tekmi so se sicer podpisali kar gostitelji sami. V 14. minuti je žoga zadela nepazljivega Lutsharela Geertruido, v svojo mrežo pa je v 81. minuti žogo z glavo poslal Santiago Gimenez. V drugem polčasu je vodstvo Atletica povišal Mario Hermoso (57. minuta), za domače pa je zadel Mats Wieffer v 77. minuti.

Statistika tekme Feyenoord - Atletico Madrid
Statistika tekme Feyenoord - Atletico Madrid FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Feyenoord - Atletico Madrid

Oblak je branil vso tekmo in na 79. tekmi v ligi prvakov ostal pri 34 tekmah brez prejetega zadetka. Argentinski trener rdeče-belih Diego Simeone pa je s klopi vodil še 100. tekmo med evropsko klubsko elito.

Po zmagi Atletica si je osmino finala zagotovil tudi Lazio, ki je v prvem terminu z 2:0 ugnal Celtic. Ta bo po zadnjem krogu končal evropsko sezono, Feyenoord pa spomladi čakajo nastopi v izločilnih bojih evropske lige.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina F

V tako imenovani 'skupini smrti' je do še kako pomembne zmage prišla Borussia iz Dortmunda, ki je na gostovanju z 1:3 premagala italijanski Milan in si zagotovila nastop v osmini finala elitnega evropskega tekmovanja. Po remiju Newcastle Uniteda in Paris Saint-Germaina (1:1) imajo še vse tri preostale ekipe možnost za napredovanje v osmino finala.

Na vrhu je z desetimi točkami Dortmund, ki je proti Milanu povedel po enajstmetrovki v 10. minuti. Natančen je bil Marco Reus. Že pred tem je imel Milan svojo enajstmetrovko, a je Gregor Kobel obranil poskus Olivierja Girouda. Še pred polčasom je izenačil Samuel Chukwueze (37.). V drugem polčasu sta zadela še Jamie Bynoe-Gittens v 59. in Karim Adeyemi v 69. minuti.

Gregor Kobel
Gregor Kobel FOTO: AP

Milan je na dnu in ima pet točk, toliko jih ima tudi Newcastle, ki je bil tik pred zmago proti PSG (7 točk), a se je ta po enajstmetrovki Kyliana Mbappeja po posredovanju VAR-a rešil v 98. minuti. Pred tem je za srake gol dosegel Alexander Isak (24.). V zadnjem krogu bo Dortmund gostil PSG, Newcastle pa Milan.

Statistika tekme PSG - Newcastle United
Statistika tekme PSG - Newcastle United FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina G

V skupini G je Leipzig v gosteh po preobratu izgubil proti branilcu naslova Manchester Cityju (2:3). Varovanci Marca Roseja so hitro zabili dva gola, pod oba se je podpisal Lois Openda (13., 33. minuta), v drugem polčasu pa je v 55. minuti znižal Erling Haaland, v 70. je izenačil Phil Foden, končni izid pa je postavil Julian Alvarez v 87. minuti.

Lois Openda in Xavi Simons
Lois Openda in Xavi Simons FOTO: AP

Benjamin Šeško je na zelenico s klopi namesto Opende vstopil v 60. minuti, nekdanji reprezentant Kevin Kampl pa v 87.

S 15 točkami so si meščani zagotovili prvo mesto v skupini, Leipzig jih ima devet in bo drugi. Young Boys so si z zmago z 2:0 proti Crveni zvezdi ter s štirimi osvojenimi točkami krog pred koncem zagotovili nastop v izločilnih bojih evropske lige. Beograjčani so na dnu z eno točko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina H

V skupini H si je napredovanje zagotovila Barcelona. Ta je z 2:1 doma ugnala Porto. Portugalci so povedli prek Pepeja v 30. minuti, veselje gostov pa je trajalo vsega dve minuti, saj je bil na drugi strani natančen Joao Cancelo. V 57. minuti je po podaji Cancela zadel še Joao Felix, ki je takoj na začetku drugega dela stresel še prečko.

Barcelona ima 12 točk in bo skupinski del skoraj zagotovo končala na prvem mestu, za drugo vstopnico v osmino finala pa se bosta čez dva tedna na Portugalskem pomerila Porto in Šahtar iz Donecka, ki imata oba po devet točk. Ukrajinci so sicer že v zgodnejšem terminu po golu Mikole Matvijenka v 12. minuti premagali Royal Antwerp in dosegli tretjo evropsko zmago to sezono.

Nogometaši Šahtarja slavijo zadetek Mikole Matvijenka
Nogometaši Šahtarja slavijo zadetek Mikole Matvijenka FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.