Liga prvakov

Ajax pod pritiskom po remiju v Nikoziji: Moramo biti boljši

Nikozija, 21. 08. 2019 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kapetan Ajaxa Dušan Tadić je soigralce po remiju brez golov z Apoelom v Nikoziji pozval, da se "izboljšajo v vseh pogledih", potem ko jim na prvi tekmi play-offa Lige prvakov ni uspelo streti obrambe s slovenskim vratarjem Vidom Belcem na čelu.

Več videovsebin
  • APOEL prišel do svojih priložnosti
    01:16
    APOEL prišel do svojih priložnosti
  • Vid Belec z dvema obrambama zablestel v prvem polčasu tekme Apoel Nikozija - Ajax
    01:49
    Vid Belec z dvema obrambama zablestel v prvem polčasu tekme Apoel Nikozija - Ajax

"Nocoj je bilo zelo težko, gotovo pa to ni bila naša najboljša tekma," je za Veronica TV po remiju z Apoelom povedal Ajaxov kapetan Dušan Tadić. Srbski napadalec ima s soigralci težko nalogo ponoviti uspehe minule sezone, ki se je v Evropi za sloviti amsterdamski klub končala šele v polfinalu Lige prvakov, brez branilca Matthijsa de Ligta in vezistov Frenkieja de Jonga ter Lasseja Schöneja pa se varovanci trenerja Erika ten Haga še iščejo.

"Moramo se izboljšati v vseh pogledih. Včasih si moramo bolj odpočiti, ko imamo žogo. Boljša mora biti tudi gradnja napadov in naša reakcija ob izgubljenih žogah, ko moramo dobro pritisniti," je s poglobljeno analizo postregel Tadić, eden tistih, ki mu je večer v napadu pokvaril slovenski vratar v golu Apoela Vid Belec.

Apoelov napadalec Suleiman (z žogo) prodira med nogometaši Ajaxa na tekmi v Nikoziji.
Apoelov napadalec Suleiman (z žogo) prodira med nogometaši Ajaxa na tekmi v Nikoziji. FOTO: AP
Apoelov strateg Thomas Doll je bil zadovoljen z razpletom, čeprav Romanu Bezjaku in soigralcem v napadu kljub priložnostim ni uspelo zabiti morda ključnega gola. "Zelo sem zadovoljen z igro moje ekipe. ne smemo pozabiti, kako zlahka je Ajax dobil gostujoči tekmi pri Real Madrid in Juventusu v minuli sezoni. Moji igralci so bili izvrstni na obračunu z enim najboljših klubov v Evropi. Nimam občutka, kot da smo 'ukradli' ta remi. Ta rezultat smo si zaslužili in z nekaj več samozavesti bi lahko zadeli in tekmo dobili."

Tadić: Če bomo naslednji teden igrali bolje, gremo v Ligo prvakov
Slovenski reprezentant se je predvsem v prvem polčasu izkazal z obrambo po strelu srbskega napadalca, nato pa je s prisebnim posredovanjem ustavil tudi Hakima Ziyecha. V drugih 45 minutah veliko dela ni imel, veliko bolj je bil na udaru Ajaxov vratar Andre Onana, ki ga je enkrat rešila tudi prečka.

"Onana je izvrsten vratar, uspelo mu je nekaj neverjetnih obramb. Nekaj običajnega je, da se morajo novi igralci še vklopiti," je v bran novincem, predvsem Razvanu Marinu, ki ni uspel preveč povezati igre na sredini igrišča, še stopil Tadić. Ajax, zanimivo, še nikoli v svoji zgodovini ni dobil toliko rumenih kartonov (8) na kateri od evropskih tekem kot ravno v torek, ko se je "razmahal" španski delivec pravice Antonio Mateu Lahoz, ki je zaradi dveh rumenih opominov tudi izključil Noussairja Mazraouija.

"Lahoz je eden najboljših sodnikov v Evropi in mislim, da so bile vse odločitve dobre," je športno priznal Tadić, tudi sam prejemnik rumenega kartona v drugem polčasu. "Tekme play-offa so vedno težke, a če bomo naslednji teden igrali bolje, gremo v Ligo prvakov," še pravi srbski reprezentant pred odločilnim obračunom v Amsterdamu.

Ten Hag o pomanjkanju globine
Vsaj malce zaskrbljen se iz Nikozije vrača tudi amsterdamski strateg Ten Hag, ki pa je po tekmi ugotovil, da je lahko po izključitvi Mazraouija kljub vsemu zadovoljen s pozitivnem rezultatom pred povratno tekmo.

"V takšnih tekmovanjih moraš priti do dobrega rezultata in nam je to uspelo. Začeli smo dobro, a nato smo postali neučakani. Po premoru smo dobro začeli s priložnostjo Donnyja van de Beeka, a nato nam je manjkalo globine. Spet smo se povlekli in nasprotnika neposredno ojačali," meni Ten Hag.

"Napake moramo odpraviti, a če izvedemo naš načrt, bo vse v redu. Imamo kakovost, da izboljšamo izkoristek priložnosti. Nocoj smo jih imeli štiri ali pet. Marin? Mora se še prilagoditi, to je nekaj običajnega, a zdaj je na sporedu pomembno kvalifikacijsko obdobje. Ne dvomim v to, da se bo izboljšal."

TEKMA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
21. 08. 2019 14.44
Dokaj zanimiva tekma in je še vse odprto itak. Belec je odigral odlično, Bezjak pa solidno.