Liga prvakov

Aktualni evropski mladinski prvaki končali domžalsko pravljico

Domžale, 27. 11. 2019 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Porto je bil na povratni tekmi mladinske Lige prvakov v Domžalah boljši od slovenskih predstavnikov s 3:0. Kljub porazu so Domžalčani ponovno pokazali, da so upravičeno med najboljšimi v Evropi, saj so favoriziranim gostom nudili več kot dostojen odpor. Porto je sicer napredoval s skupnim izidom 5:2.

Več videovsebin
  • Izjava Tiana Pantelića po tekmi s Portom
    02:08
    Izjava Tiana Pantelića po tekmi s Portom
  • Kaj je po srečanju povedal Darko Birjukov
    02:03
    Kaj je po srečanju povedal Darko Birjukov
  • Izjemna obramba Klemna Mihelaka
    00:06
    Izjemna obramba Klemna Mihelaka

Rumena družina je povratno srečanje začela v rahli prednosti, saj je na Portugalskem iztržila remi (2:2). A načrt čete Darka Birjukova se je ob Kamniški Bistrici hitro podrl, saj so gostje povedli že v šesti minuti. Odličen strel z razdalje je sprožil Afonso Sousa, domači vratar Klemen Mihelak pa je bil brez moči. Do konca prvega dela smo spremljali enakovredno srečanje, v katerem so si Domžalčani priigrali kar nekaj zrelih situacij, a so bili v samih zaključkih kot po pravilu premalo konkretni. 

V drugem polčasu so Domžalčani krenili po zadetek, ki bi jih znova postavil v položaj za napredovanje. Nevarni so bili predvsem po levi strani, na kateri je pretil prodorni Jošt Urbančič, a vselej je slovenskim mladinskim prvakov zmanjkala ‘zadnja podaja’. Na drugi strani je četa Manuela Cruza najprej zapretila v 58. minuti, ko je sijajen prosti strel izvedel Fabio Vieira, a je še bolje posredoval Mihelak. Glasno domžalsko občinstvo – stadion je bil zapolnjen praktično do zadnjega kotička – je naslednji zadetek videlo v 77. minuti. Porto je lepo kombiniral na domači polovici, po nekaj poskusih pa se je žoga odbila na nogo Rodriga Valenteja, ki mu s sedmih metrov ni bilo težko zabiti zadetek, ki je odločil srečanje. Pet minut kasneje smo bili priča fantastičnemu preigravanju Duarteja Moreire. Ta je žogo pripeljal v kazenski prostor Domžal, nato pa sam pred vrati dočakal asistenco rezervista Seca Sanija in s tem postavil tudi rezultat srečanja. V sodnikovem podaljšku je za domače nevarno zapretil Jošt Pišek, a se je z obrambo proslavil Francisco Meixedo

Kljub porazu so nadobudni Domžalčani znova pustili zelo dober vtis in so lahko ponosni na svojo predstavo. Kdo ve, kako bi se razpletlo, če ne bi gostujoči vratar Meixedo v prvem delu odlično posredoval, ko je z razdalje sprožil Benjamin Markuš, kmalu za tem pa je okvir vrat s prostega strela za las zgrešil kapetan Tamar Svetlin. Prav to je po tekmi poudaril Birjukov, ki je dejal, da poraz s tremi zadetki razlike nikakor ni odražal realnega stanja na igrišču in da bi si njegovi fantje glede na prikazano zaslužili več.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
27. 11. 2019 21.47
+1
Birjukov, menjave se opravijo hitreje, ne pa v 84 minuti, sploh če je ekipa v zaostanku !!!!! Drugače pa, vsaka čast fantom !!!