Liga prvakov

Aktualni prvaki z nogami trdno na tleh: 'Zavedati se moramo, da vsi začenjamo z dna'

Neapelj, 17. 09. 2019 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Liverpoola so se v minuli sezoni, po zmagi v finalu nad Tottenhamom, razveselili že šeste lovorike elitnega evropskega tekmovanja, a Jürgen Klopp ob začetku skupinskega dela, v luči tekme z Napolijem, svari, da ne gre počivati na lovorikah. Gostovanje Liverpoola v Neaplju si lahko ob 20.40 ogledate tudi na Kanal A in VOYO.

Liverpool drevi, s tekmo z Napolijem, začenja z branjenjem evropske klubske krone. Od zmage v madridskem finalu je minilo že tri mesece in pol, na Anfieldu pa se zavedajo, da lovorike minule sezone v novi ne štejejo kaj dosti.

Nogometaši Liverpoola so v Neapelj odpotovali z dobro popotnico. Na zadnji prvenstveni tekmi jim je uspel preobrat proti Newcastlu (3:1).
Nogometaši Liverpoola so v Neapelj odpotovali z dobro popotnico. Na zadnji prvenstveni tekmi jim je uspel preobrat proti Newcastlu (3:1). FOTO: AP

Ne boste verjeli, kako običajno je življenje po koncu vseh proslav Jürgen Klopp

"Ne vem, kdaj sem zadnje pomislil na Ligo prvakov, brez , da bi me nekdo povprašal o tem. Verjetno mesece nazaj. Ni to moja prva misel, ko se zjutraj zbudim. Nazadnje sem verjetno sam od sebe na to pomislil, ko sem bil poleti na počitnicah," je na tiskovni konferenci pred tekmo v Neaplju novinarje prepričeval Jürgen Klopp in zatrdil: "Ne boste verjeli, kako običajno je življenje po koncu vseh proslav. Če imaš pravi karakter, je povsem enostavno nadaljevati z vsakdanjim življenjem."

Težko pričakovana lovorika ga ni kaj dosti spremenila, zato pa se je nekoliko spremenila vloga Nemca v očeh sedme sile. Iz simpatičnega poraženca se je spremenil v, brez kančka dvoma, enega najboljših trenerjev stare celine, z naslovom elitne Lige prvakov. "Če znoriš, začneš uživati prepovedane substance, piti,.. Če si kupiš petnajst avtomobilov ali karkoli že, zapustiš svojo boljšo polovico, ker si osvojil Ligo prvakov. Potem ti ne morem pomagati," zagotavlja Nemec in potrdi: "Sam se nisem spremenil. Že prej sem imel zadostno mero samozavesti, s tem nikdar ni bilo težav."

Zadetek Mohameda Salaha in obramba Alissona Beckerja, sta decembra redse popeljala v osmino finala Lige prvakov.
Zadetek Mohameda Salaha in obramba Alissona Beckerja, sta decembra redse popeljala v osmino finala Lige prvakov. FOTO: AP
Veliko mero samozavesti bodo že na prvi tekmi skupinskega dela Lige prvakov potrebovali tudi njegovi varovanci. Čaka jih namreč peklensko gostovanje v Neaplju. Lani so iz stadiona San Paolo odšli sklonjenih glav, zadetek je v zadnjih minutah tekme dosegel Lorenzo Insigne, na Anfieldu se je tekma končala z minimalno zmago redsov. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Mohamed Salah, navijači pa še niso pozabili izjemno požrtvovalne obrambe Alissona Beckerja, ki je Liverpoolu zagotovila vstopnico za osmino finala LP.

"Z Napolijem ne moreš igrati globoko na svoji polovici. Narediti moramo tisto, v čemer smo dobri, a se je prej prepričati, da se ujema z igro nasprotnika. Potem bomo imeli dobre možnosti," je recept za zmago razkril Klopp in nadaljeval: "Nismo favoriti. Že res, da smo aktualni prvaki, a imeli bomo vse prej kot lahko delo. Že na prvi tekmi se bomo pomerili z zelo močno ekipo, klubom, ki si je dve, tri leta v nizu prislužil naslov italijanskega podprvaka."

Virgil van Dijk je pred letom in pol, za 85 milijonov evrov, prestopil v vrste redsov, odtlej pa zaigral v dveh finalih Lige prvakov.
Virgil van Dijk je pred letom in pol, za 85 milijonov evrov, prestopil v vrste redsov, odtlej pa zaigral v dveh finalih Lige prvakov. FOTO: AP

"Zavedati se moramo, da vsi začenjamo z dna"

Eden izmed najzaslužnejših za šesto elitno trofejo je tudi steber Liverpoolove obrambe Virgil van Dijk. Tudi Nizozemec je prepričan, da lahko uspehi minule sezone prehitro zameglijo vid, zato je potrebno nanje čimprej pozabiti. "V Ligi prvakov je vse mogoče. Kot aktualne prvake si nas vsak želi premagati, zato moramo biti pripravljeni. Boriti se moramo za vsako točko in pripravljeni smo na to," je poudaril van Dijk, ki si je v začetku meseca prislužil nagrado za najboljšega nogometaša s strani Uefe.

Zaveda se, da je izhodišče vseh klubov pred začetkom enako: "Zavedati se moramo, da vsi začenjamo z dna. Že res, da smo v minuli sezoni osvojili Ligo prvakov, a to v aktualni sezoni ne šteje nič."

Liga prvakov Napoli - Liverpool in Atletico - Juventus
Liga prvakov Napoli - Liverpool in Atletico - Juventus FOTO:

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
17. 09. 2019 21.28
Mislim, da število ni odraz kvalitete. Ker po tej matematiki bi moral Vuelto zmagat Hrvat, čeprav ni nastopal. Ja Nemčija in Argntina, pa zgodovina. Pri vsej dominaci, in spoštovanju športnikov, vam pa fekalije v morje odtekajo.
dajno
17. 09. 2019 15.34
-7
Danes napoli zmaga
mariomandzukic
17. 09. 2019 15.26
-34
koncno se zacenja Spektakl..najvecji sportni turnir na svetu..Liga Prvakov...letos imamo Hrvati 23 nogometasev v Ligi prvakov..Slovenci 4...clovek bi pomislu,da nas je 6 krat vec,od vas Slovencev,pa resnica je da nas je sam enkrat vec..verjetn smo tudi v tem segmentu,ce se gleda stevilcnost,edinstveni v svetu,sportni fenomen,kot za nas govorijo v Nemciji in Argentini.,.ajmo Dinamo...lani smo preziml v Ligi Europa,letos pricakujem isto,sam da bo to v ligi prvakov
er0nixx
17. 09. 2019 15.35
+24
No barem v nogometu the hrvati nekam prišli. Slovenci pač mamo vse ostalo, Košarka, odbojka, kolesarjenje, smučarski skoki.... Itd itd itd...
slo_veter
17. 09. 2019 15.36
+23
Če si v nedeljo gledal Evrosport.. je bila Slovenija omenjena "kar nekajkrat" :) po Hrvaški odeležbi bi pa rekel, da ne znate niti tricikla zajahat
dontshutureyes
17. 09. 2019 16.16
+18
hrvaska, Nemcija, Argentina... Kaj majo te države skupnega ? Mogoče naciste ? Verjetno...
Haralmaan
17. 09. 2019 20.29
+2
blazter
17. 09. 2019 21.29
Mirhollio
17. 09. 2019 15.07
+13
Nikoli neboste hodili sami!
KavčStrokovnjak
17. 09. 2019 18.27
+3
Bigbadjohn
17. 09. 2019 18.55
-4
Mirhollio
17. 09. 2019 20.02
+2
FCL
17. 09. 2019 14.09
+16
Redsi letos štartajo na Premierligo...
Malo_sutra
17. 09. 2019 13.00
+9
Katero avto gre najbolje? FIRMINO haha
slo_veter
17. 09. 2019 12.58
+15
tekma v skupini z Genkom in Salzburgom ne odloča prav veliko . Važn, da bo veliko golov in predvsem ne bo poškodb.