Nogomet
V ŽIVO

Albiol: Vemo, da so Liverpoolovi napadalci smrtonosni, ko imajo veliko prostora

Liverpool, 11. 12. 2018 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Vemo, da so smrtonosni, ko imajo veliko prostora. Imajo močne in hitre napadalce," je pred odločilno tekmo Napolija z Liverpoolom na Anfieldu v skupinskem delu Lige prvakov povedal branilec Neapeljčanov Raul Albiol. Prenos tekme nocoj na Kanalu A in VOYO ob 20.45. Tekmo bodo sodili slovenski sodniki.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

7'

Nevarnost domačih

James Milner je v hitrema napadu redsov podal do Salaha, a slednji ni uspel izkoristiti priložnosti in žoga do Ospine.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Dvoboj med Liverpoolom in Napolijem bo spremljal tudi Edoardo Reja
    02:16
    Iz 24UR: Dvoboj med Liverpoolom in Napolijem bo spremljal tudi Edoardo Reja
  • Nogometaši Napolija preizkusili zelenico mitskega Anfielda, kjer se bo v torek odločalo o potniku v osmino finala
    02:11
    Nogometaši Napolija preizkusili zelenico mitskega Anfielda, kjer se bo v torek odločalo o potniku v osmino finala
  • Nogometaši Liverpoola opravili zadnji trening pred odločilno tekmo z Napolijem na Anfieldu
    04:02
    Nogometaši Liverpoola opravili zadnji trening pred odločilno tekmo z Napolijem na Anfieldu

"Anfield je lep stadion. Je najboljši stadion na svetu, ko je govora o vzdušju. Ljudje so zares strastni. Za moje igralce je res lepo, da bodo lahko tukaj in odigrali tako pomembno tekmo. Igrati tukaj je res navdušujoče," je pred odločilno tekmo skupine C med Napolijem in Liverpoolom povedal strateg Italijanov Carlo Ancelotti. 

Redsi morajo za napredovanje slaviti z 1 : 0 ali s kakršno koli zmago z dvema zadetkoma razlike, Napoliju pa zadošča že remi oz. poraz z 1 : 2, 2 : 3, 3 : 4 itd. "Ne vem, kaj pripravlja Liverpool. Vemo, kako intenzivno igrajo doma. Tudi mi bomo skušali biti intenzivni. Nismo prišli sem, da se bomo povlekli nazaj, ampak prišli smo igrat našo igro. V nogometu sta dve pomembni fazi – napad in obramba, in v obeh bomo morali biti dobri," je še povedal italijanski strateg, ki je Ligo prvakov (v trenerski vlogi) osvojil že z Real Madridom in Milanom. 

PRED TEKMO 

"Ne vem, kaj se bo zgodilo, toda moji igralci so pozitivni. Vsi si želijo igrati na enem najboljših stadionov na svetu, ko je govora o atmosferi. Veliko bo Liverpoolovih navijačev, toda prišlo bo tudi 3000 Napolijevih podpornikov," na spektakularno kuliso, ki nas čaka nocoj, opozarja 59-letni italijanski strokovnjak. Ta je bil v preteklosti znan po izjemnih obrambnih strategijah, a tokrat pravi, da njegovi varovanci ne bodo parkirali avtobusa, saj tega ne znajo. "Lahko se učimo s prve tekme v Neaplju. Ta nam je dala veliko samozavesti in vere vase. Radi bi ponovili takšno predstavo. Vemo, kaj je v igri. Gre za zadnjo, odločilno tekmo skupine. Do zdaj smo igrali dobro in pokazali veliko karakterja. Imamo majhno prednost v skupini," je napovedal Ancelotti. 

Skupina C, v kateri so Liverpool, Napoli, PSG in Crvena zvezda, je najbolj razburljiva skupina letošnjega skupinskega dela Lige prvakov. Napoli ima pred zadnjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov devet točk, PSG osem, Liverpool šest, Crvena zvezda pa štiri. Obe tekmi bosta odločali o končni razvrstitvi, prav vse štiri ekipe pa se še vedno borijo za preboj v nadaljnje boje. Le s to razliko, da Beograjčani lovijo uvrstitev v Ligo Evropa.

"Pomembno bo, da se bomo branili dobro na naši polovici. Vemo, da so smrtonosni, ko imajo veliko prostora. Imajo močne in hitre napadalce. Mentaliteta je pomembna, razmišljati moramo o tem, kako bomo zadeli," pa je dejal branilec Napolija Raul Albiol, ki je izpustil ligaško tekmo proti Frosinoneju zaradi poškodbe noge. 

Liga prvakov, skupina C, 6. krog, izid (prenos na Kanalu A in VOYO, ob 20:45):

Liverpool FC - FC Napoli

LESTVICA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
11. 12. 2018 12.58
+4
Problem bo samo, če Napoli da kakšen gol...drugače bo liverpool ziher napredoval...