Liga prvakov

Ancelotti: Ne bomo parkirali avtobusa, saj se ne znamo braniti

Liverpool, 10. 12. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V torek si bosta (na Kanalu A in VOYO ob 20.45) v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov nasproti stala Liverpool in Napoli. Tekma bo pomembna za obe ekipi, ki se borita za preboj v osmino finala. Redsi morajo za napredovanje slaviti z 1:0 ali s kakršno koli zmago z dvema zadetkoma razlike, Napoliju pa zadošča že remi oz. poraz z 1:2, 2:3, 3:4 itd. Tekmo bodo sodili slovenski sodniki, na čelu z Damirjem Skomino.

Skupina C, v kateri so Liverpool, Napoli, PSG in Crvena zvezda, je najrazburljivejša skupina letošnjega skupinskega dela Lige prvakov. Napoli ima pred zadnjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov devet točk, PSG osem, Liverpool šest, Crvena zvezda pa štiri. Obe tekmi bosta odločali o končni razvrstitvi, prav vse štiri ekipe pa se še vedno borijo za preboj v nadaljnje boje. Le s to razliko, da Beograjčani lovijo uvrstitev v Ligo Evropa.

Liverpool se bo v tekmo podal zelo samozavesten, potem ko je prevzel vodstvo v domači Premier League. A v Evropi mu v zadnjem času ni šlo vse po načrtih – redsi so izgubili zadnjih pet od sedmih tekem v Ligi prvakov, a vsi porazi so prišli na gostujočih tleh, medtem ko so na domačem Anfieldu še vedno izvrstni. Na zadnjih desetih domačih tekmah namreč niso izgubili (7 zmag, 3 remiji).

Ancelotti ne bo parkiral avtobusa
"Ne znamo igrati defenzivne tekme, zato tega ne bomo počeli proti Liverpoolu. Želimo si nadzorovati potek tekme. Nismo vajeni igrati obrambno, tega nismo sposobni. Ne bomo parkirali avtobusa pred našim golom," je bil po gladki zmagi Napolija nad Frosinonejem (4:0) jasen strateg Neapeljčanov Carlo Ancelotti. Ta je prepričan, da bo njegovo moštvo napredovalo v izločilne boje Lige prvakov. "Do zdaj smo pripravili lepo torto, na katero moramo postaviti še češnjo," je sklenil Ancelotti.

Ancelotti verjame, da bodo Neapeljčani napredovali v izločilne boje Lige prvakov.
Ancelotti verjame, da bodo Neapeljčani napredovali v izločilne boje Lige prvakov. FOTO: AP

Če bo Napoli izgubil z 0:1 ali dvema zadetkoma razlike, bo za napredovanje moral upati, da PSG ne bo slavil v Beogradu pri Crveni zvezdi. Če bi bili na vrhu trije klubi z devetimi točkami (zmaga Liverpoola in remi v Beogradu), bi bili prvi v skupini redsi, drugo mesto pa bi se odločilo glede na končni rezultat in število zadetkov na Anfieldu. Liverpool v najslabšem primeru lahko ostane celo brez evropske pomladi, če bo Crvena zvezda premagala PSG, redsi pa bodo doma izgubili z Napolijem. Malo verjeten scenarij, a vendarle smo v skupini C letos videli že marsikaj.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
10. 12. 2018 12.58
+6
Liverpool bo moral zmagati z dvema goloma razlike, ker bo Napoli ziher zabil vsaj enega...vse je možno...
diebaumeister
10. 12. 2018 09.39
+3
Dejansko si najbol Napoli zasluži napredovanje, PSG z miljardno ekipo se samo šlepa, Napoli bi bil prvi v skupini, če se ne bi Di Marii prikazala MArija zadnjih par sekund tekme kjer je izenačil na 2:2.
blackwizard
10. 12. 2018 09.16
-2
gremo napoli,luzerpool bo izpadel
myrchi
10. 12. 2018 09.27
+4
Ne govori tako, stavo sem na Liverpool čeprav ne navijam za njih.
Mirhollio
10. 12. 2018 09.49
+2
Luzerpool... Finalisti lige pravkov in trenutno edini klub ki konkurira ManCityu, oziroma je trenutno prevzel prvo mesto v najboljsi in najtezji ligi na svetu... Zmagas stari...
apodgra
11. 12. 2018 08.55
+3
Mirhollo Malo si pretiraval, ko si dejal da je angleška liga najboljša in najtežja liga na svetu. Kdo pa osvaja Ligo prvakov in evropsko ligo , te naslove osvajajo ekipe iz španske lige . Statistika pravi popolnoma drugače.