Liga prvakov

Ancelotti: Zgolj sodelovati ni dovolj, zanimajo me le zmage. Tudi na Anfieldu bo tako

Neapelj, 06. 12. 2018 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Carlo Ancelotti v tej sezoni poskuša pisati zgodovino z Napolijem. Italijanski strateg je eden treh, ki se lahko pohvalijo s tremi osvojenimi lovorikami Lige prvakov in eden dveh, ki sta bila štirikrat v finalu. Pomemben korak proti morebitnemu novemu uspehu mora v torek, prenos bo na Kanalu A in VOYO, narediti z neapeljskim moštvom v obračunu z Liverpoolom za napredovanje v izločilne boje.

Carlo Ancelotti, na sliki v družbi Cristiana Ronalda, je Ligo prvakov dvakrat osvojil z AC Milanom, enkrat pa z Real Madridom. 
Carlo Ancelotti, na sliki v družbi Cristiana Ronalda, je Ligo prvakov dvakrat osvojil z AC Milanom, enkrat pa z Real Madridom.  FOTO: AP
A le motivacija je premalo, da bi bil med evropsko elito uspešen. Za 59-letnega Carla Ancelottija ne velja, da je dovolj dobro že sodelovati, zanimajo ga zmage in z Napolijem želi spisati evropsko zgodbo o uspehu. Vajen osvajanja naslovov državnega prvaka, kot igralec in trener, v letošnji sezoni želi nadaljevati z zbiranjem lovorik. Državne naslove sicer osvaja povsod, kjer se pojavi.
Odločilno tekmo skupinskega dela Lige prvakov med Liverpoolom in Napolijem bomo v torek od 20.45 prenašali na Kanalu A in VOYO.

Izjema je bila Španija in domači naslov z Real Madridom. Sicer pa je bil na Apeninskem polotoku uspešen z AC Milanom, na Otoku s Chelseajem, v Franciji s PSG-jem, v Nemčiji z Bayernom. Z izjemnimi dosežki v italijanskem nogometu si je leta 2015 priboril celo mesto v italijanski hiši slavnih. A bero lovorik želi povečati, zato je sprejel izziv, ki ga predstavlja zasedba s San Paola.

Nekdanji italijanski reprezentant in dolgoletni nogometaš Parme in še posebej Milana, pozna pot do uspeha, čeprav priznava, da je nekaj izjemnega igrati Ligo prvakov, nekaj najlepšega pa biti v tem tekmovanju uspešen, natančneje najuspešnejši. Moštvo, ki lahko z vrhunskim strategom postane senzacija Lige prvakov. V kolikor bi Napoli osvojil Anfield bi zagotovo navijači dobili potrditev, da lahko Marek Hamšik in druščina, v letošnji sezoni pridejo zelo daleč. Morda, do konca ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
07. 12. 2018 15.05
Pa kdo drug kot "naš" Tonček in njegove tipične izjave? Kdaj ga bo pamet srečala in bo že to pustil pri miru. Kdaj ga lahko srečamo z negativnim komentarjem? Aja, vedno Ronaldo. Sledi "nepomembna" Liga Prvakov. Zanimivo, da ne komentira Cope Libertadores. Zakaj? Aja, tista pa je pomembna. Naj klubska lovorika v J. Ameriki. A evropska LP ni? No, tretji njegov problem je seveda madridski Real. Pravzaprav ima tudi četrti problem: Neymar. Aja, tudi petega ima. Valverde. Pa Enrique je bil tudi. Madonca ima naš Tone problemov. Nekam zelo veliko. Me "zanima" koliko jih še ima. Se vam ne zdi?
apodgra
07. 12. 2018 09.00
-2
Ne razumem nekaterih trenerjev , da jim je edina prioriteta biti uspešen v tekmovanju lige prvakov, še preden doma nisi opravil domače naloge . Torej miselnost trenerja je podrejena samo svojim sanjam in sebe vidijo uspešnega samo takrat , ko se zgodi nekaj izven državnih meja . Potem pa naj ti trenerji vodijo ekipe samo takrat , ko bodo igrali samo tekme LP ali evropsko ligo.
ehjaehja
07. 12. 2018 11.00
+2
Tako pač je vsi trenerji vsi igralci sanjajo najprej ligo prvakov saj je najtežje tekmovanje ker ne igraš konstantno proti enim in istim kot v recimo španski ligi preboleli 3KRAT ZAPORED hihihi HALA MADRID!
apodgra
07. 12. 2018 08.53
+2
Pa brez Ronalda , nikoli ne more iti. Samo na sliki ga še lahko dobro vidimo, na igrišču se njega težko vidi, ker kamere sledijo žogi in ker žoga ni vedno pred kazenskem prostoru je logično , da se ga ne vidi.