Liga prvakov

Ancelotti: Ne razmišljamo še o štirinajstem naslovu, a to je naš cilj

Madrid, 06. 12. 2021 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred derbijem za zmago v skupini D Lige prvakov med madridskim Realom in milanskim Interjem (prenos na Kanalu A in VOYO v torek ob 20.30) se trener galaktikov Carlo Ancelotti dobro zaveda odgovornosti, ki čaka igralce in njega. Ne le na derbiju proti italijanskemu moštvu, temveč gre za celotno sezono Lige prvakov, saj je v madridskem klubu cilj en sam – osvojiti nov naslov Lige prvakov.

Derbi med Real Madridom in Interjem bo odločal o prvemu mestu v skupini D. Trener belega baleta Carlo Ancelotti se zaveda, kaj jih čaka, a cilj je le eden: "Kažemo kakovost in predanost. Ali lahko osvojimo Ligo prvakov? Naša ideja je, da se za vsako tekmo dobro pripravimo, a trenutno še ne razmišljamo o štirinajstem naslovu. To je tekma Liga prvakov in želimo zmagati. Želimo premagati močno ekipo. Cilj je priti do konca tega tekmovanja, kar bo zelo zahtevna naloga, a to je naš namen. Razumljivo je to naš cilj, ker gre za najbolj uspešen klub v Evropi."

Italijan na klopi Reala se dobro zaveda pritiska in tudi odgovornosti, ki jo imajo glede na bogato zgodovino kluba. Madridčani so najtrofejnejši v zgodovini Lige prvakov, lovoriko so osvojili kar trinajstkrat. 

"Zahteve po zmagovanju so zgodovina tega kluba, ki je osvojil največ v Evropi. Zmagovali so tudi zaradi teh zahtev. Če si tukaj, se tega moraš zavedati. Ne moreš biti samo zadovoljen, vedno je treba iti naprej in napredovati. Osvojili smo deseti jubilejni pokal (La Decima) in ga proslavili, a smo vedeli, da nas poti vodi naprej," je stoično pojasnil Ancelotti dejstvo, da je vedno treba biti na visokem nivoju in se boriti za "vrhove".

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti FOTO: AP

Real za osvojitev prvega mesta v skupini potrebuje točko proti Interju, toda na domačem stadionu je edini cilj zmaga in to bodo gostitelji poizkušali uresničiti. So v dobri formi, zanesljivo vodijo v španskem prvenstvu, zmagali so tudi na zadnji tekmi La Lige, tako da na prvi pogled v madridskem štabu nimajo skrbi, kar se tiče forme. "Gre za prestižno tekmo, proti tekmecu, ki igra zelo dobro," je dejal Ancelotti na novinarski konferenci.

"Igramo za prvo mesto in na domačem stadionu. V igri so tri pomembne točke, tega se zavedamo. Želim dokazati, da delam dobro in pomagam moštvu zmagovati. Osebno mi ni treba nikomur dokazovati ničesar. Želja in volja po učenju pa sta vedno prisotni. Dobro se počutim v trenerskem štabu, ker gre za kombinacijo navdušenja in zagona, ki ga imajo oni, in izkušenj, ki jih imam jaz," je še dodal italijanski strateg. 

Prenos tekme med Realom in Interjem bo na sporedu na Kanalu A in VOYO v torek ob 20.30.

Statistika Reala in Interja
Statistika Reala in Interja FOTO: Sofascore.com
Liga prvakov_ zadnje kolo skupinskega dela_pasica
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
06. 12. 2021 21.28
-3
res mi je všeč ta Ancelloti...pravilno razmišljanje...se strinjam,Real po prikazanem in če se mu še kaj poklopi lahko osvoji LP..Spomnimo se Chelseaja ,menjava trenerja,mladina in ....Ampak po mojem letos ne.Vinko je napredoval,ampak še vedno ni na tem nivoju,Benzema pa ne bo zdržal celo leto na treh frontah...res je gospod,ima pravi nastop...tudi korekten do konkurence...kako lepo je opisal izbor za zlato žogo...edino kar mi ni všeč pri njemu je forsiranje Modriča in Krossa,ki mu pokalov ne more prinesti...Mogoče pa za najbolj pomemben del sezone hrani Camavingo in Valverdeja in jih sedaj uigrava...V Španiji jih bo težko kdo ujel,čeprav mislim da bo prvenstvo bolj izenačeno...
glavni Baja
06. 12. 2021 18.40
-2
ju3 0:1 Edin Đžeko. forza IM
Quaresma7
06. 12. 2021 18.26
+3
Tezka bo ni pa nemogoce. Se slabsim je uspevalo nemogoce tko da je vse mozno. Enako velja za Inter ker so zelo uigrana ekipa.
cripstoned
06. 12. 2021 17.58
+3
po eni strani se zavedam da ta ekipa reala nima kvalitete za sam vrh lige prvakov..potrebujejo mbappeja in se kaksnega top vezista...potem je vse mogoce...enako kot se zavedam da real nima kvalitete za sam vrh se zavedam tudi dejstva da se real nikoli ne odpise...sploh pa v tekmovanju real madrida (liga prvakov)...ze lani so prisli z b ekipo med top 4 ekipe in tudi to nekaj pove..
ehjaehja
06. 12. 2021 18.01
+2
Vseeno glej tudi če pridejo do polfinala kot lani bo kar nekaj denarja prikapljalo v blagajno:) Na vse zadnje nas je izločila ekipa katerja je kasneje slavila v finalu:))
HALAcR7
06. 12. 2021 18.19
+1
Ne pozabi lani lagano do polufinala z B ekipo,,premagala nas ekipa ,ki je bila prvak ,,tako da ancelotti ze ve kaj govori
glavni Baja
06. 12. 2021 18.26
-6
HALAcR7
07. 12. 2021 10.57
+1
slo_veter
06. 12. 2021 17.55
+4
To pa bo izjemno težko. Na Otoku (ManC, Chelsea, Liv ) igrajo zelo dober nogomet in če se ne bodo med sabo izločili, bo potrebno še kaj več kot sreča. Potem pa je tukaj še Bayern! Skoraj ne verjamem, da je Real sposoben stresti Nemce iz njihovih lederhosnov.
MarioSuper99
06. 12. 2021 18.52
+6
Res bo tezka sploh proti angležem, ki res igrajo dober nogomet. Ekipa reala ma največ izkušenj med vsemi, to je dejstvo, ampak so pa tut enih starejših ekip (sploh sredina)
DarkHorse
06. 12. 2021 17.18
+9
Samo še to se manjka ja...Kot da niso barcarji že dovolj depresivni sredi veselega decembra...