Liga prvakov

Angleško prvenstvo ali Liga prvakov? Liverpool se bo boril na vseh frontah

Liverpool, 14. 09. 2018 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lanskoletni finalist Lige prvakov Liverpool v uvodni tekmi skupinskega dela na slovitem Anfieldu gosti PSG, tekmo s francoskim ’bogatašem’ pa bo mogoče 18. septembra ob 20.45 spremljati tudi na Kanalu A in VOYO. Redsi se nasprotnikov v skupini smrti ne bojijo, prav zato se z Jürgenom Kloppom na čelu spogledujejo tako z lovoriko v elitni evropski druščini kot dolgo pričakovanim prvenstvenim naslovom.

Šesta lovorika Lige prvakov ali težko pričakovani naziv angleških prvakov? Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda Gary Neville je v enem izmed svojih zadnjih komentarjev velikemu rivalu rdečih vragov Liverpoolu svetoval, naj se osredotoči zgolj na igranje v angleškem prvenstvu ter tako posledično povsem odmisli igranje v elitnem evropskem tekmovanju Lige prvakov.

Obračun med Liverpoolom in PSG si lahko 18. septembra ob 20.45 ogledate na Kanal A in VOYO.
Obračun med Liverpoolom in PSG si lahko 18. septembra ob 20.45 ogledate na Kanal A in VOYO. FOTO: AP
Redsi ne skrivajo velikih apetitov po zmagovitem začetku sezone, varovanci Jürgena Kloppa pa ob Manchester Cityju veljajo za enega izmed glavnih favoritov za naslov angleške Premier League. Prav prvenstvene lovorike bi se v mestu Beatlov še posebej razveselili, saj se na otoški vrh niso zavihteli vse od leta 1990.

Kljub temu pa so na Anfieldu pripravljeni na bojevanje na različnih frontah. "Na eno samo tekmovanje se lahko osredotočiš le, če si že izpadel ali pa proti koncu sezone," se je na predlog Nevilla odzval Klopp, ki je prepričan, da se je nekdanji nogometaš le nekoliko zmotil: "Menim, da nam niti Gary Neville pred lanskim četrtfinalom ne bi svetoval, naj izgubimo proti Cityju. To enostavno ne gre tako."

V majskem finalu elitnega evropskega tekmovanja je redse porazil madridski Real.
V majskem finalu elitnega evropskega tekmovanja je redse porazil madridski Real. FOTO: AP

"Ne želim biti preveč kritičen, saj ne vem kaj točno je rekel, pa vendar... sedeti v pisarni in govoriti o nogometu je nekaj povsem drugega, kot opravljati svoje delo," je poudaril nemški nogometni strokovnjak, ki ga v torek čaka prvi skupinski obračun s PSG: "Kako se sploh pripraviš na tekmo, brez, da da bi se osredotočil nanjo? Pripelješ otroke? To bi bilo zabavno!"

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pako-san
14. 09. 2018 22.29
+6
A drugi klubi se pa ne borijo na vseh frontah al kaj....ste res bedni 24ur
idiu3krasne
14. 09. 2018 20.55
-5