Liga prvakov

AS: V ponedeljek bo znano, ali bo Benzema na letalu za Bergamo

Madrid, 20. 02. 2021 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poškodba stegenske mišice napadalca madridskega Reala Karima Benzemaja bo nekdanjemu francoskemu reprezentantu najverjetneje preprečila nastop na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Atalanti.

Benzema (na fotografiji) proslavlja po zadetku v mreži Valencie na nedavnem obračunu španskega prvenstva.
Benzema (na fotografiji) proslavlja po zadetku v mreži Valencie na nedavnem obračunu španskega prvenstva. FOTO: AP
Dvoboj Atalante in madridskega Reala boste lahko na Kanalu A in VOYO pospremili v sredo, 24. februarja. Studijski del prenosa se bo začel ob 20.30, tako kot dan prej, v torek, 23. februarja, ko bomo prenašali obračun Atletico Madrida in Chelseaja.

Potem ko je madridski Real potrdil, da je Karim Benzema zaradi poškodbe adduktorja ostal brez gostovanja pri Real Valladolidu v španskem prvenstvu, je po poročanju spletne strani madridskega dnevnika AS v taboru španskih prvakov mogoče zaznati "pesimizem" pred dvobojem z Atalanto v osmini finala Lige prvakov. Omenjeno razpoloženje seveda zadeva možnost za okrevanje izvrstnega francoskega napadalca do gostovanja v Bergamu, kjer bo Realu nasproti stal slovenski virtuoz Josip Iličić, ki je Atalanti lani pomagal vse do četrtfinala najelitnejšega evropskega tekmovanja.

Možnosti Bergamčanov za uspeh proti 13-kratnim prvakom še zdaleč niso minimalne, sploh če bo Real, ki ga pesti prava "epidemija" poškodb, ostal še brez Benzemaja. AS je zapisal, da po njihovih informacijah tako trener Zinedine Zidane kot zdravniki in tudi sam Benzema še niso povsem zavrnili možnosti za nastop proti Atalanti.

Le ena zmaga brez Francoza v prvi postavi
"Počakali bodo na ponedeljek, ko bodo opravili zadnji, odločilni pregled. A zelo težko bo, skoraj nemogoče. Občutki niso dobri in ob tako pomembnih tekmah, ki so že na vidiku, denimo derbi (v prvenstvu z Atleticom, op. a.) ali povratna tekma (z Atalanto, op. a.) na Di Stefanu, vse kaže na to, da bodo sprejeli odločitev, ki ne bo vključevala tveganja," je poročal AS.

Madridski časnik dodaja, da bi bila cena morebitne hujše poškodbe Benzemaja "prevelika", Zidane pa naj bi bil tiste vrste trener, ki vedno čaka na stoodstotno okrevanje svojih varovancev. Svojega pristopa naj ne bi nameraval spremeniti niti za sredin obračun, ki bi ga Benzema seveda lahko odigral s pomočjo injekcije. A to prinaša dodatno tveganje, ki ga francoski trener očitno ni pripravljen sprejeti.

To je sicer že druga Benzemajeva poškodba v tej sezoni, novembra je sicer počival vsega deset dni zaradi identičnih težav z adduktorjem (stegenska mišica pritegovalka). Brez Francoza v prvi postavi Real ne dosega najboljših rezultatov, saj je premagal le Inter, remiziral z Villarrealom in dvakrat izgubil (Alaves in Alcoyano). Proti valencijskemu nižjeligašu Alcoyanu je ob pokalni blamaži sicer vstopil v drugem polčasu in odigral tudi podaljšek.

Pasica osmina finala Lige prvakov

Več minut odigral le Varane
"Poškodbo Francoza lahko razumemo z vidika velike količine minut, ki jih je odigral v tej sezoni. Je ključen za Zidana, kar dokazuje tudi 2386 minut, ki jih je nabral v nogah na 28 tekmah. Skupno je odigral 86 odstotkov vseh minut. Od igralcev v polju je samo (Raphaël) Varane sodeloval več od njega (2565)," je še zapisal AS.

Leto 2021 je sicer že poskrbelo za več bolečih udarcev za Zidana in člansko moštvo aktualnih državnih prvakov, saj se je v mesecu in pol poškodovalo že več kot deset nogometašev. Poleg Benzemaja so tu še Eden Hazard, Daniel Carvajal, Eder Militao, Alvaro Odriozola, Rodrygo, Federico Valverde in seveda zimzeleni kapetan Sergio Ramos. Vse mučijo različne poškodbe, večina pa je povezana z mišicami, najbližje vrnitvi pa naj bi bili brazilski branilec Militao, španski branilec Odriozola in belgijski napadalec Hazard, ki pa še čakajo na prvi trening  z ekipo.

Zidane je sicer na eni svojih zadnjih novinarskih konferenc dejal, da "ne razume" oziroma "ne more pojasniti", zakaj se je Realu v tem letu že pripetilo toliko poškodb. V primeru Hazarda je dejal, da je imel tudi veliko "smole".

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
20. 02. 2021 19.00
-1
Bog ti pomagaj če tega ne veš za svoj klub..........
HALAcR7
20. 02. 2021 14.01
-4
Sej nevem a je to dobro ali slabo
realmadrid the best
20. 02. 2021 14.10
+2
fihner
20. 02. 2021 19.07
+2
Ljigo, kar ti veš, smo mi že davnaj pozabili.